Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративний фонтан своїми руками: інструкція для любителів

  1. Декоративний фонтан: опис і різновиди
  2. Місце для розміщення фонтана
  3. Що потрібно для роботи
  4. Покрокова інструкція споруди кам'яного фонтану
  5. Фонтан зі старої покришки: етапи робіт
  6. Декорування фонтану

Після трудового дня хочеться відпочити, відчути легку прохолоду, послухати заспокійливу дзюрчання води у фонтані. Він не тільки буде прикрашати дачну ділянку, але і стане місцем для відпочинку. Зробити невеликий декоративний фонтан своїми руками не складе великих труднощів.

зміст:

Декоративний фонтан: опис і різновиди

Фонтан являє собою гідротехнічна споруда, де вода подається напором за допомогою насоса вгору або в сторони. З урахуванням того, як рухається водний потік, виділяють наступні види фонтану:

  • Гейзер. Під напором вода викидається вгору або під кутом. При цьому висоту можна варіювати.
  • Каскад. Для створення такого фонтану знадобляться плоскі камені. Вода, стікаючи по ним, буде створювати ілюзію ступеневої водоспаду.
  • Дзвін. Такий пристрій виглядає у вигляді труби і на кінці має два диска. В результаті, коли вода падає з дисків, утворюється півсфера.

Бувають більш складні конструкції, в яких поєднуються кілька різновидів, наприклад каскадні і гейзерні. Насоси для фонтанів бувають заглибні і стаціонарні. Перший тип встановлюється на дно водойми і, здається, ніби відбувається виверження води з-під землі. Поверхневий або стаціонарний фонтан роблять у вигляді будь-якої фігури.

Місце для розміщення фонтана

Вибирати місце для фонтану слід з урахуванням зовнішнього вигляду ділянки . Також необхідно враховувати ухил землі. Рекомендується розташовувати фонтан в низині. Розміщувати гідротехнічна споруда небажано на відкритих ділянках, так як сонячні промені можуть привести до «цвітіння» води.

Поруч з деревами розміщувати фонтан також небажано, тому що опале листя, пух, насіння, плоди будуть засмічувати спорудження, а потужна коренева система може деформувати чашу. Не рекомендується розташовувати фонтан поруч з будинком, так як вітер може переносити вологу на стіни будівлі. Важливо, щоб декоративний фонтан проглядався з усіх боків.

Що потрібно для роботи

Для будівництва кам'яного фонтану знадобляться наступні матеріали:

  • Пісок і гравій
  • Ємність для фонтану
  • плівка
  • насос
  • камені
  • декоративні елементи
  • полівінілхлоридна труба
  • помпа

Якщо планується спорудження фонтану з покришки, то потрібно підготувати:

  • покришку
  • цементну суміш
  • металеві стовпчики
  • гідроізоляційну мастику
  • арматурні прути

покришку   цементну суміш   металеві стовпчики   гідроізоляційну мастику   арматурні прути

З інструментів потрібно підготувати ізоляційну стрічку, ручну пилку, дриль, молоток, розсувний ключ, ножиці, будівельний рівень. Для фонтану краще використовувати занурювальний насос. При виборі насоса необхідно пам'ятати, що потужність повинна бути співмірна діаметру труби. Вибирається потужність в залежності від діаметра чаші: чим більше ємність, тим з більшою потужністю потрібно вибирати насос.

Покрокова інструкція споруди кам'яного фонтану

Будівництво фонтану складається з декількох етапів. Підготовка ями. Вирити траншею на глибину більше 5 см, ніж висота ємності. На цьому етапі потрібно зробити невелику канавку до розетки. Далі засипати гравій шаром близько 5 см. Установка ємності і насоса. Далі розмістити ємність і поливинилхлоридную трубу. Ці елементи потрібно з'єднати. Після цього канаву засипати землею. Потім в ємність для фонтану встановити помпу.

Необхідно розмітити і виконати вихідні отвори. Далі ємність з'єднати з мідною трубою, на дно засипати гравій і зафіксувати помпу. Встановлювати насос потрібно таким чином, щоб його можна було дістати для профілактичного обслуговування.

Зміцнення фонтану. На встановлену чашу укласти дошки і рейки. Укладання каменів. На заключному етапі укласти плоскі камені один на одного і намітити місця для отвори. Далі в пророблені отвори нанизують на мідну трубу камені. Якщо між великими каменями є зазори, то заповнити щілини можна дрібними камінчиками.

Далі чашу наповнити водою, під'єднати помпу і відрегулювати тиск. Фонтан готовий до експлуатації. Готова конструкція повинна нагадувати дитячу пірамідку. Вода, яка буде подаватися насосом, вільно стікає по камінню назад в чашу. При цьому створюється неповторний ефект і нагадує гірський струмок.

Фонтан зі старої покришки: етапи робіт

На ділянці заміського будинку для спорудження фонтану можна використовувати підручні матеріали: покришку від трактора, стару ванну і ін.

Покрокова інструкція пристрої фонтану з покришки:

  1. Підготовка ями. З урахуванням розміру покришки потрібно вирити неглибокий котлован. Далі засипати гравійно-піщану суміш, а зверху залити цементну суміш висотою близько 10 см. Це необхідно робити акуратно, перевіряючи горизонтальність будівельним рівнем.
  2. Установка покришки. Після того як фундамент застиг, на підставу встановити покришку. Попередньо верхню частину з одного боку потрібно трохи підрізати. Стик фундаменту з покришкою потрібно залити гідроізоляційної мастикою тонким шаром в центр.
  3. Фіксація покришки. Щоб зафіксувати покришку, необхідно навколо неї зробити опалубку, укласти арматуру і залити цементну суміш. Установка насоса. В середину майбутнього фонтану встановити насос в середину конструкції. Можна використовувати з насадкою, щоб розбризкувалася вода.

На завершальній стадії фонтан задекорувати природними каменями або використовувати інші матеріали. За такою ж технологією виконується монтаж фонтану з ванни.Сделать невеликий фонтан на дачній ділянці під силу кожному, головне керуватися інструкцією, а прикрасити можна за власним бажанням.

Декорування фонтану

Коли всі етапи робіт по влаштуванню фонтану виконані, можна приступати до декорування. Як декор можна використовувати різні предмети: скульптури, камені, водні рослини. Оригінально буде виглядати підсвічування. Вона перетворить фонтан і створить химерний і чарівний ефект.

Підсвічування можна замаскувати на дні водойми і в сутінки буде спостерігатися своєрідний ефект світіння води. З цією метою можна використовувати підводні освітлювальні прилади і різні плаваючі світильники.

монтаж підсвічування можна зробити по периметру чаші або акцентувати основний привабливий об'єкт фонтану. Термін служби фонтану можна продовжити, якщо правильно доглядати за ним. З настанням холодів знімні елементи потрібно демонтувати, воду з чаші злити, а її саму прикрити плівкою для захисту від пилу, опадів, бруду. Поруч з фонтаном на дачній ділянці можна облаштувати альтанку і задекорувати квітами. Затишний куточок можна зробити зі старих крісел, лавок і т.д.

Відео про те, як зробити декоративний фонтан:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама