Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Історія дизайнерського дому. Дача в стилі прованс

  1. Господиня і дизайнер
  2. Початок історії
  3. Зміни на краще
  4. оформлення інтер'єру
  5. простора мансарда
  6. Навколо самого будинку

Використовуючи нехитрі прийоми дизайну і власну фантазію, банальний дачний будиночок можна перетворити на справжнє казкове житло.

Використовуючи нехитрі прийоми дизайну і власну фантазію, банальний дачний будиночок можна перетворити на справжнє казкове житло Господиня і дизайнер

Вікторія Воронкова - дизайнер інтер'єрів з багаторічним досвідом. Проект власної дачі був реалізований спільно з дочкою - Єлизаветою Воронкової, студенткою архітектурного факультету, яка розробила концепцію оформлення інтер'єру і виступила автором безлічі ідей.

Початок історії

Все починалося з невеликого дачного будиночка в Макарівському районі Київської області. Звичайне будова із силікатної цегли з шиферним дахом - таких в наших дачних кооперативах багато тисяч. Сміливо можна сказати, що це типова забудова. Будинок розташований на ділянці з ухилом, і одна його сторона виходить на мальовниче озеро. Тут була організована тераса , На яку є вихід зі всіх трьох кімнат.

У старому будинку змінили положення дверних і віконних прорізів, з огляду на потреби сім'ї. У будинку є дві спальні, кухня, просторий санвузол, камінна, на другому поверсі розташована загальна кімната і маленька кімната для гостей. Все знаходиться на своєму місці, і користуватися будь-яким приміщенням дуже зручно.

Зміни на краще

Після переробки будинок дуже змінився. По-перше, змінився фасад. його утеплили спеціальними плитами і пофарбували світлою фарбою. Стару покрівлю з шиферу замінили на нову і практичну металочерепицю. Кроквяну конструкцію трохи зміцнили. Вікна поміняли на металопластикові.

Щоб розмістити кухню, до будинку зробили прямокутну прибудову. Таким же чином був прибудований тамбур.

Потрапити на другий поверх можна по масивної кованої сходах, яка була виготовлена на замовлення. Для утилізації стічних вод організований септик, під невеликим газоном біля будинку. Опалюється будинок електричним котлом, який розташований в підвалі будівлі.

оформлення інтер'єру

У процесі перебудови будинку ніякого певного інтер'єру не малося на увазі, просто хотілося створити місце, де можна відпочити душею. Виявилося, що ті дрібниці, які так подобалися господарям і стали наповнювати їх будинок, по духу найбільше відповідають стилю прованс. Більша частина меблів - французька, виготовлена в Провансі, мережива ручної роботи і оригінальний текстиль, доповнюючи один одного, створюють неповторне відчуття затишку, якого так хочеться, особливо на дачі.

Протягом декількох років інтер'єр трохи видозмінювався, додавалися нові деталі, щось забиралося. Цей процес триває і донині.

Кожна річ в будинку - це нагадування про якусь подію або поїздці Кожна річ в будинку - це нагадування про якусь подію або поїздці. Все підбиралось з любов'ю, багато було створено руками господарів. У цьому брали участь усі члени родини. Наприклад, оригінально вийшли дерев'яні балки на кухні, які зроблені як би з ефектом кіптяви. Або двері, які дочка господині задекорувати а в стилі прованс.

На підлозі в спальні і в камінній використаний самий звичайний ламінат . Цей матеріал практичний, і за ним легко доглядати і підтримувати в чистоті. Пол в тамбурі і кухні викладений плиткою. Всі кімнати зроблені світлими, що характерно для обраного стилю. Гардини і текстиль підібрані в одній колірній гамі з шпалерами. В обробці не застосовувалися ніякі ексклюзивні матеріали, все їх можна віднести, скоріше, до економ-класу. Чогось помпезного господарям створювати не хотілося. Адже справа зовсім не у вартості речі і в сьогоднішній моді, а в її душі.

«Коли дивишся на річ, стає відразу зрозуміло твоє це чи ні», - каже Вікторія, господиня дачі. «Для мене і моєї сім'ї головне - функціональність і зручність».

простора мансарда

На другий поверх ведуть круті ковані сходи. Зробити її пологішій не дозволяла конструкція будинку. Вся мансарда виконана у вигляді одного приміщення, де знаходяться диван, робоче місце і велика шафа для зберігання речей. Її було вирішено облицювати вагонкою, а підлогу викласти все тим же ламінатом.

Навколо самого будинку

На невеликому дворі знаходяться: альтанка , баня , барбекю і штучний ставок . Так як ділянка розташована на схилі, то він має свої «поверхи», розділені підпірними стінками. Такий поділ не тільки візуально збільшує площу ділянки, а й прекрасно зонирует простір.

Недалеко від будинку знаходиться невелика лазня і барбекю з навісом, ближче до саду - альтанка, увита виноградом. На нижньому рівні організований невеликий газон з зоною для відпочинку і штучним ставком.

Велика частина доріжок зроблена за принципом «step by step», такий прийом дозволяє не псувати зовнішній вигляд газону і в той же час доріжка виконує свою головну функцію. Внутрішній дворик дуже зручний і, за словами господині, дає масу позитивних емоцій.

У цього місця хороша енергетика, вважають господарі, і вони давно помітили, що на їх любов дача відповідає взаємністю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама