Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Камін на дачі: схема установки, як вибрати

  1. види камінів
  2. Критерії вибору каміна
  3. Традиційний камін для дачі
  4. Пристрій традиційного каміна
  5. матеріали
  6. установка каміна

Короткий зміст

Майже кожна людина мріє про жаркому домівку, де можна збиратися всією сім'єю холодними вечорами. І якщо в квартирі встановити його досить складно, то в заміському будиночку він буде виглядати відмінно. Камін на дачі потрібен не тільки для обігріву приміщення, а й для створення особливої ​​атмосфери затишку і тепла. Можна довіритися професіоналам, які підберуть дизайн і візьмуть на себе всі клопоти по установці, а можна зробити його самому.

види камінів

Існує кілька основних видів камінів:

Існує кілька основних видів камінів:

дров'яної камін

Дров'яні. Традиційна модель вогнища, прекрасно підходить для дачних ділянок.

Складається з топки, димаря і порталу. Дизайн останнього можна змінювати, підлаштовуючи під інтер'єр приміщення, що дозволяє добре вписати модель в кімнату будь-якого стилю. Побудувати такий камін досить складно, будь-які помилки призводять до відсутності тяги, через що дим буде залишатися в приміщенні.

Планувати установку цієї моделі необхідно ще на етапі будівництва, рекомендується встановити фундамент з цегли або бетону.

Газові - обладнані атмосферним газовим пальником. Щодо недорогий і безпечний варіант. Мають чимало переваг, таких як простота установки і відсутність складнощів з установкою димоходу. З недоліків - низький ККД, необхідність мати дозвіл на установку.

Електричні. Найчастіше грають чисто декоративну роль, оскільки тепла від них небагато. Досить популярні через пожежобезпеки, простого догляду та відсутності димоходу.

По розташуванню осередки можуть бути:

По розташуванню осередки можуть бути:

Схема пристенного каміна

  • Пристінні. Як зрозуміло з назви, розташовуються вони біля стіни, можуть бути встановлені вже після будівництва.
  • Підвісні. Вони не мають горизонтальної опори, і разом з димарем закріплюються на стіні. Зовні така модель нагадує картину, портал зроблений так, щоб його дизайн нагадував раму.
  • Вбудовані. У цій моделі топка і димар повністю приховані в стіні, видно лише портал. Встановлюються в спеціальну нішу в стіні, бажано планувати їх придбання на стадії будівництва або капітального ремонту.
  • Острівні. Вони стоять окремо, відкриті з усіх боків. Відомі як найкрасивіші вогнища, однак їх складно зробити, і вони займають багато місця.

Розміри чавунної дров'яної топки

Критерії вибору каміна

Камін для дачі повинен бути зроблений відповідно до наступних критеріїв:

  • площа приміщення;
  • час проживання в будинку протягом року;
  • монтаж і його вартість;
  • дизайн і його вартість;
  • ККД моделі;

Традиційний камін для дачі

Класичний дров'яний камін


Піч-камін тривалого горіння

Розглянемо, як зробити традиційний дров'яної камін на дачі своїми руками. Перш за все, необхідно ретельно спроектувати його, розрахувавши габарити, розташування і вартість. Остання сильно залежить від наступних критеріїв:

  • Тип каміна і матеріал його обробки. Наприклад, обробка з цегли або каменю обійдеться дорожче, ніж оздоблення з гіпсокартону або кераміки.
  • Висота стель і кількість поверхів в будинку.
  • Матюкав, з якого зроблені стіни, необхідність створення додаткової ізоляції.
  • Фундамент будівлі.

Пристрій традиційного каміна

Схема кладки каміна

Осередок складається з безлічі елементів, основними з яких є топка і димар. Топка є найважливішою частиною каміна, саме в ній горить вогонь. Зсередини її облицьовують якимось жароміцним матеріалом, наприклад, часто зустрічається кладка з шамотної цегли.

Це необхідно для регулювання перепадів температури - так вогнище зможе обігрівати приміщення навіть після відключення. Крім того, це захищає інші матеріали, з яких зроблено пристрій, від деформації.

Крім того, це захищає інші матеріали, з яких зроблено пристрій, від деформації

Схема димоходу для каміна

Димар - другий за значимістю елемент каміна, що забезпечує циркуляцію повітря.
Крім них в осередку присутній димозбірник, колосник і зольник. У моделях із закритою топкою є захисна дверцята, що дозволяє милуватися полум'ям, не побоюючись іскор і сажі.
Зовнішня частина пристрою складається з порталу, що визначає дизайн виробу.

матеріали

Щоб зробити камін самому, знадобляться такі матеріали як пісок, цемент, глина, цегла і. т. д. При виборі цегли важливо звертати увагу на його якість, він не повинен мати вад.
Необхідні інструменти: болгарка, кельму, зубчастий шпатель, гумовий молоток і будівельний рівень.

установка каміна

Як зробити камін центром будинку

Перш за все, необхідно визначитися з місцем розташування каміна. Важливо пам'ятати, що вогнище не можна розміщувати на протязі, поблизу від сходів або в маленьких приміщеннях. Розмір кімнати, в якій встановлюється пристрій, повинен бути не менше 15 - 20 кв. м.

Необхідно намалювати креслення зробити розмітку фундаменту. Важливо, що площа основи повинна перевищувати плановані розміри каміна на 10 см.

Установка фундаменту відбувається наступним чином: спочатку шарами насипається пісок. Кожен шар необхідно зволожити і утрамбувати. Найдешевшим варіантом буде основа з бутобетона. З цієї причини, необхідно буде зробити з дощок опалубку, обшити її зсередини руберойдом і встановити в траншею. Після цього можна приступати до укладання бутобетона.

Потім щілини між каменями засипаються щебенем і заливають цементним розчином. Після того як один шар висохне, треба встановити другий. Верхній шар вирівнюється і закривається поліетиленом. Після установки фундаменту необхідно почекати тиждень до початку робіт з укладання каміна. Перед установкою вогнища глину треба замочити на кілька днів. Потім її змішують з піском і отримують суміш для кладки. Цегла також треба замочити для зникнення бульбашок повітря.

Сама кладка виконується від кута до зовнішнього ряду, потім - до центру. Топку необхідно викласти з шамотної цегли. Після цього відбувається висновок димоходу і захист отворів від протікання за допомогою спеціальних ковпачків і димніков.

Останній крок - затирка швів і обробка.

Самому побудувати камін на дачі досить просто, достатньо лише знати основні правила вибору місця і установки.

Відео: Як вибрати піч-камін для дому та дачі?

Відео: Як вибрати піч-камін для дому та дачі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама