Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти на дачі квітучі все літо: фото і опис

  1. Багаторічні і однорічні рослини
  2. Класифікація багаторічних рослин
  3. Класифікація однорічних рослин

Люди приїжджають на дачу, щоб відпочити на природі, насолодитися ароматів квітів і оздоровитися свіжим повітрям. Для любителів дачного відпочинку, важливо, щоб квіти цвіли протягом усього теплого сезону. Якщо правильно підібрати композиції з різних видів рослин, то їх цвітінням, можна насолоджуватися, починаючи з кінця весни і до середини осені.

Багаторічні і однорічні рослини

Якщо насадити квітів багаторічників, тоді відпаде необхідність, щороку висаджувати рослини. Що значно скоротить витрати сил і часу на садівництво.

Багаторічники, адаптуються до будь-яких змін погодних умов і здатні витримати люті морози.

Якщо місце, яке було відведено для їх посадки, повністю їм підходить, то вони будуть радувати своїм цвітінням, протягом декількох років. Варто відзначити, що з кожним сезоном, багаторічники стають все пишніше і прекрасніше.

Головне, здійснювати належний догляд за багаторічними рослинами. А в цьому плані, деякі види, досить вибагливі.

Що стосується однорічних рослин, то вони дуже люблять тепло, а від холодів, просто гинуть. Однак, однолітки дуже добре цвітуть, при правильних умовах розведення і щороку, на своїй ділянці, можна висаджувати нові види.

Класифікація багаторічних рослин

Багаторічники, прийнято ділити, виходячи з їх висоти. Як правило, виділяють три групи:

  • Високорослі. Такі квіти, можна висаджувати невеликою групкою, в спеціально відведеному місці, або ж, доповнювати ними загальну композицію.

Яскравим представником такого виду рослин, є шток-троянда. Її стебла, досягають до 1,5 метра, при цьому, вони виглядають дуже витончено. Зовні квіти, схожі з півоніями і мають різне забарвлення, від світло-рожевого, до насиченого бордового.

Ця квітка, досить декоративний, але абсолютно невибагливий в своєму змісті. Так само, варто відзначити, що мальва, а саме так шток-троянда називається в народі, має лікувальні властивості.

В основному, високими мальвами, прикрашають огорожу і насаджують уздовж стін.

При активному зростанні, стебла квітів, можуть ламатися, тому періодично їх потрібно підрізати. Така рослина в міру водолюбних, так що полив повинен бути помірним.

Якщо грунт, в якій росте квітка, насичена достатньою кількістю елементів, тоді відпадає необхідність додаткової підгодівлі.

На фото видно, наскільки різноманітна колірна гамма шток-троянди.

  • Середньорослі. Зростання таких красенів, варіюється від 25 до 80 сантиметрів. Тому, можна вибрати рослина, яке буде вписуватися в загальну картину всіх дачних квітів.

До таких рослин, відноситься декоративний тисячелетнік. Ця квітка, використовується, як для прикраси ділянки, так і в лікувальних цілях. Відноситься до трав'янистих рослин і цвіте протягом 4-5 місяців.

Існує безліч сортів тисячелетнік, які відрізняються зростанням і кольором цвітіння.

Існує безліч сортів тисячелетнік, які відрізняються зростанням і кольором цвітіння

На фото видно, як цвіте тисячелетнік.

  • Низькорослі. Такий вид квітів, виглядає мініатюрним, на тлі своїх гігантських родичів. Середнє зростання подібного квітки, зрідка досягає позначки в 30 сантиметрів.

Яскравими представниками низькорослих багаторічників, вважаються карликові флокси. Ця рослина, цвіте суцільним килимом і має забарвлення всіх відтінків рожевого, білого та фіолетового кольору.

Квіти відрізняються тим, що дуже швидко ростуть і в рекордні терміни розростаються по ділянці. Для того, щоб вони радували око протягом усього літа, флокси потрібно садити тільки в суху і поживний грунт, в яку легко проникає вода.

Для того, щоб вони радували око протягом усього літа, флокси потрібно садити тільки в суху і поживний грунт, в яку легко проникає вода

На фото, кущ яскраво рожевих карликових флоксів.

Класифікація однорічних рослин

Однорічники, так само поділяються на три основні групи, виходячи з їх висоти:

  • Низькорослі. Як правило, такі маленькі квіточки, висаджують в просвітах між чагарниками троянд, так як вони виступають почковопокровнікамі.

Одним з найкрасивіших квіток однорічників, які цвітуть все літо, вважається иберис, що відноситься до сімейства капустяних.

Через будову кореня, таку квітку дуже погано переносить пересадку. Стебла квітки, можуть бути як пагонами, так і прямостоячими, в залежності від виду.

Іберіс, відрізняється дуже рясним цвітінням, що робить його чарівним. Забарвлення квіточок різноманітний. Цвітіння починається в кінці травня і триває протягом усього літа.

На фото видно, наскільки рясне цвітіння цієї рослини.

  • Середньорослі. Існує велика кількість среднерослих квітів одноліток, які гармонійно доповнюють будь-яку композицію і стають прикрасою клумб. Як правило, їх висота, близько 70 сантиметрів, іноді і вище.

Відмінною прикрасою будь-якого саду, стане такою середньорослий квітка, як діморфотека . Це яскравий представник сімейства айстрових. У світі, існує близько 20 видів цієї рослини.

Цвіте діморфотека з червня по серпень включно. Єдиний нюанс, що рясне цвітіння, спостерігається тільки в сонячні дні. При похмурій погоді, квіточки ховаються. Так само, ця рослина не любить дощ, тому його бажано обгородити від рясного поливу.

Так само, ця рослина не любить дощ, тому його бажано обгородити від рясного поливу

На фото, одна з різновидів Діморфотека.

  • Високорослі. Такі рослини, стануть прикрасою будь-якого двору. З огляду на, що вони висаджуються тільки на один рік, тобто можливість перепробувати безліч різних сортів.

До таких високим красеня, відносяться жоржини. Вони радують своїм цвітінням, з самого початку літа і до настання сильних заморозків.

Жоржини, бувають найрізноманітнішої форми і забарвлення. Незважаючи на те, що ці квіти шалено красиві, вони абсолютно невибагливі в догляді.

Для того, щоб вони швидко росли і активно цвіли, потрібно вибрати правильну грунт для посадки, яка буде насичена елементами, а так же, здійснювати своєчасний полив.

На фото, прекрасна квітка незвичайного відтінку.

Існує безліч садових рослин, які будуть радувати своїм цвітінням протягом усього літа. Тому, кожен дачник, може створити свою унікальну квіткову композицію.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама