Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Осушення дачної ділянки своїми руками

  1. Причини підвищеної вологості на дачі
  2. План дренажних робіт
  3. Створення відкритої лінійної системи
  4. Створення закритої дренажної системи на дачі
  5. Перегороджують гірські потоки

Меліорація земельної ділянки має велике значення для вирощування рослин і повноцінного відпочинку влітку на дачі. Дренаж - необхідна частина роботи при забудові. Головні причини накопичення води на дачі - це танення снігів, сильні проливні багатоденні дощі. Меліорація земельної ділянки має велике значення для вирощування рослин і повноцінного відпочинку влітку на дачі

Схема дренажу на дачній ділянці.

Осушення дачної ділянки починають з відведення води навколо будинку.

Проводячи дренаж на дачі, створюють ливневки, які виводять в водонакопичувачів: великі бочки або інші ємності. У ролі водонакопичувачів на дачній ділянці можуть бути закриті точкові поглиблені забетоновані колодязі, закриті зверху сітками і пісковловлювача. Воду з них потрібно відкачувати, а можна поєднати кілька таких точок єдиної трубою і вивести під ухилом за ділянку в придорожню канаву. Треба стежити в літній сезон за накопиченням води в них. Надлишки слід вживати для поливу або відкачувати за допомогою насоса, щоб в місцях накопичення води не відображалося безліч кровосисних, які легко можуть зіпсувати весь літній відпочинок. Осушення дачної ділянки покращує структуру ґрунту, зберігає багаторічні рослини від вимокання і допомагає утримувати фундамент дачного будиночка в порядку.

Причини підвищеної вологості на дачі

Схема осушення дачної ділянки.

Земля на дачній ділянці може бути перезволоження з кількох причин. Або під забудову дачі була виділена болотиста місцевість, або місце під будівництво визначили в низині, під горою, або грунтові води знаходяться близько до поверхні землі. щоб визначити рівень залягання ґрунтових вод , Треба при установці огорожі ділянки звернути увагу на кількість води в ямі для стовпчика. Якщо в ямі глибиною два метри стоїть вода до середини липня, незважаючи на суху погоду, значить, рівень грунтових вод знаходиться близько до поверхні землі. Причиною цього можуть бути глинисті і торф'яні грунти. Всі ці недоліки потрібно перетворювати в гідності, прокладаючи поверхневий, лінійний, точковий дренаж своїми руками. при достатньому осушення ділянки зменшується кислотність грунту, яка відбувається через застій води на ділянці. Запобігає руйнування фундаменту будинку і загибелі плодових дерев, вимокання багаторічних культур, ягідних кущів і озимого часнику. І в той же час є деякі культури, які дуже люблять воду. Це теж треба враховувати, проводячи дренаж дачної ділянки своїми руками.

План дренажних робіт

Схема ділянки з дренажною системою.

Спочатку складають план дренажних робіт, які допоможуть осушити дачну ділянку. При складанні плану треба враховувати напрямок надходження води на ділянку, відзначаючи перезволожені місця, на яких довго не висихає до нормального стану грунт, заважаючи вчасно почати городні роботи. Вирішують, який дренаж дачної ділянки підходить найбільше: глибинний або поверхневий, лінійний або точковий. Для проведення робіт по меліорації своїми руками знадобиться не так багато інструментів і будівельних матеріалів. Можна обійтися і однією лопатою.

Для створення дренажної системи на ділянці вам знадобляться:

Для створення дренажної системи на ділянці вам знадобляться:

Схема осушення ділянки своїми руками.

  • лопати штикові та подборние;
  • цемент, пескогравій, вода для заливки;
  • залізний піддон для замісу бетону;
  • перфоровані труби;
  • пластикові лотки;
  • сітки-пескоуловители;
  • дерен;
  • рулетка;
  • рівень;
  • дошки для опалубки або зміцнення стінок дренажних канав ;
  • бруски для розпірок;
  • сокиру;
  • ножівка;
  • молоток.

Вибір інструментів і матеріалу залежить від обраного вами виду дренажу.

Створення відкритої лінійної системи

Схема дренажу ділянки своїми руками.

Якщо дача розташована на болотистій місцевості, то для осушення дачної ділянки своїми руками є два варіанти створення дренажу. Перший - це лінійний дренаж, який виглядає як мережу каналів, що мають вихід на один головний. З нього і виводиться вода з ділянки, найчастіше в придорожню канаву. Риють лінійні канали за допомогою багнетною лопати, подчищая дно подборной лопатою. Ширина канави - близько 40 см, глибина - 50-60 см. Траншеї або канави повинні мати нахил в сторону водостоку. Їх дно покривають щебенем або гравієм. Стінки стічних канав зміцнюють дошками з розпірками через кожні 25-30 см. Стінки і дно можна забетонувати. Товщини бетонної стінки в 5 см буде цілком достатньо. Можна укласти на дно пластикові піддони, які зміцнюють бетоном. Зверху дренажні канавки можна залишити відкритими або прокласти поверх них дерев'яні тротуари. Також можна покласти пескоуловители. Все це легко зробити своїми руками.

Створення закритої дренажної системи на дачі

В вириті канави можна покласти спеціальні дренажні пластикові труби з перфорацією по верхній частині, які засипаються щебенем і піском. Отвори залишають відкритими або вкривають дерном. Виходить закрита дренажна система. Щоб вона працювала більш якісно, ​​її приєднують до точкового дренажу. Тоді під землею пролягатиме ціла система, осушувати ваш дачну ділянку. Всю конструкцію зверху покривають дерном.

У такого дренажу є один істотний недолік: обробка землі буде проводитися вручну, так як при механічній обробці є ризик пошкодити дренажну систему. При відкритій системі все відновлюється і чиститься без проблем.

Перегороджують гірські потоки

Продумуючи систему канав, враховуйте потоки води, які скочуються на вашу ділянку під час танення снігів і злив. Якщо ви перебуваєте в низині, а прямо перед ділянкою гора, то практичніше вирити поперек потоків, що йдуть з цієї гори, канаву-приймач для потоків води вздовж всієї ділянки. Близький край канави роблять нижче, дальній - вище. Канаву найкраще забетонувати, тому що з часом вода її розмиє і перетворить в яр. Не забудьте про ухил в бік виведення, щоб вода природним способом скочувалася вниз, минаючи вашу ділянку. Глибина такого каналу може складати після бетонних робіт 50-60 см. За каналом слід доглядати і восени його очищати від бруду. Такий дренаж досить добре захищає дачну ділянку від зайвого намокання.

Вода, виведена за допомогою дренажу, створеного своїми руками, за ділянку повинна бути спрямована в загальну стічну канаву, яка пролягає уздовж дороги. Її треба також тримати в чистоті і не перегороджувати при будівництві переходів від ділянки на загальну дорогу. Зазвичай зверху кладеться трап або містки, а для машин укладається бетонна труба великого діаметру і нерівності засипаються гравієм. Каналізація для водовідведення повинна бути нижче рівня вашої дренажної системи, інакше вода не буде йти з ділянки. Тому водовідводи найкраще робити відкритого типу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама