Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Побутівка своїми руками: покрокова інструкція, креслення

  1. Інструменти
  2. підготовка місця
  3. фундаментні роботи
  4. каркас битовки
  5. Укладання підлоги
  6. обшивка зовні
  7. Внутрішнє облаштування і декор
  8. висновок

Побутівка - незамінний спорудження для будь-якого дачного або заміського ділянки Побутівка - незамінний спорудження для будь-якого дачного або заміського ділянки. Її призначення різноманітно - від тимчасового проживання робітників при будівництві, зберігання необхідного садового інвентарю, до облаштування в ній літньої кухні, хозблока, підсобного приміщення і т.д. Зовсім необов'язково купувати готове приміщення, його можна виготовити самостійно. Розглянемо, як побудувати битовку своїми руками, що для цього потрібно.

Інструменти

Для роботи нам буде потрібно:

  • Інструмент для вимірювання і розмітки;
  • Бензо- або електропила;
  • шуруповерт;
  • обценьками;
  • сокира;
  • Степлер будівельний;
  • драбина;
  • Набір столярно-плотничного інструменту.

підготовка місця

Спочатку розберемося з підготовкою основи під майбутню споруду, скласти проект. В першу чергу позбавляємося від сміття, наявних на ділянці рослин, разравняйте майданчик. Отримане підставу покриваємо шаром поліетиленової плівки, краї якої повинні виступати за периметр споруджуваного будови приблизно на 1 м з кожного боку, що дозволить забезпечити належну вологозахист фундаментного елемента побутівки.

Зверху плівку вкриваємо сумішшю щебеню та піску, для додаткового зміцнення і розрівнювання поверхні.

фундаментні роботи

Використовувана нами покрокова інструкція передбачає, що буде зведений вагончик з наступними габаритами: довжина - 6 м, ширина - 3 м, висота - 3 і 2 м (висока і низька стіна відповідно) Використовувана нами покрокова інструкція передбачає, що буде зведений вагончик з наступними габаритами: довжина - 6 м, ширина - 3 м, висота - 3 і 2 м (висока і низька стіна відповідно). Кут ухилу становить близько 10 градусів.

Будівельні роботи починаємо з облаштування фундаменту, який, внаслідок незначної на нього навантаження, може бути представлений в столбчатой ​​варіації. Алгоритм його зведення наступний:

  • По периметру майбутньої конструкції знімаємо верхній шар землі;
  • Утрамбовуємо відкритий земельну ділянку, закриваємо його геотекстілём, засинаючи зверху шаром піску (5 см не більше);
  • Викопуємо поглиблення, розміром приблизно в 50 см. Перші з них влаштовуємо по кутах периметра, інші - з кроком в 1-1,5 м між ними;
  • На дно ями укладаємо геотекстиль, а зверху засипаємо шар піску - не більше 40 см, ретельно його утрамбовуючи;
  • Шлакоблоки, що становлять основу фундаменту, ставимо спочатку по кутах, а потім по всіх краях підстави;
  • Кожен шлакоблок під майбутній побутовий вагончик гідроізоліруем за допомогою руберойду або бітуму;
  • За допомогою анкерного методу встановлюємо і фіксуємо дерев'яний каркас - нижню обв'язку побутівки.

каркас битовки

Переходимо до формування каркаса. Основу його облаштовуємо наступним чином: виставляємо по периметру лаги, ретельно їх закріплюємо. Далі укладаємо поперечні, а потім поздовжні лаги, закріплюючи їх за допомогою випила, зі вставкою одного бруса в інший і їх додатковою фіксацією саморізами. Самі лаги під вагончик нанизуємо на арматурні контури, а вертикальні і прикріплені до них лаги зміцнюємо за допомогою будівельного куточка і саморізів.

Що ж, каркас приміщення готовий, переходимо до облаштування даху Що ж, каркас приміщення готовий, переходимо до облаштування даху. Встановлюємо крокви в випив несучих брусків, фіксуючи їх саморізами. Їх виступ за межі битовки повинен складати близько 30 см.

Зверху на крокви монтуємо обрешітку з дерев'яного бруса або дошки. Для покриття покрівлі використовуємо ондулін, не забуваючи при цьому про облаштування гідро- і пароізоляційного шару, а також утеплювача. Ондулін укладаємо внахлест, просуваючись знизу-вгору і фіксуючи його за допомогою особливих кріплень, що входять в комплект.

Після завершення робіт з дахом, можна облаштовувати наш вагончик дверима і вікнами, розташування яких передбачено нами ще на етапі проектування. Розміщення віконних і дверних прорізів вимагає установки додаткових стійок для їх посилення, а сам монтаж ми проводимо з максимально можливою підгонкою. Всі залишилися щілини закладаємо монтажною піною.

Укладання підлоги

Для облаштування чорнової підлоги використовуємо звичайні дошки, попередньо просочені антисептиками. Зверху вкриваємо їх гідроізоляційним матеріалом, закріплюючи його будівельним степлером. Після цього, з кроком приблизно в 0,5-0,6 м формуємо по підставі каркас з бруса, укладаючи в осередку утеплювач - мінвату або пінопласт. Зверху закриваємо все декоративним підлогою, в якості якого можна використовувати гарне дерево, яке згодом покривається фарбою або лаком.

обшивка зовні

Продовжуємо облаштовувати наш вагончик, саме час для зовнішньої обшивки. Спочатку закриваємо стіни битовки ізоляційним матеріалом з нахлестом смуг в 20-30 см, фіксуючи його степлером і проклеівая стики широким будівельним скотчем, потім прокладаємо шар утеплювача. Якого саме - вирішувати власнику побутівки. Часто використовується пінопласт, пінополістирол або мінеральна вата.
Зверху все це закриваємо пластиком, блок-хаусом або дерев'яною рейкою. При використанні дерева попередньо обробляємо його спеціальними захисними розчинами.

Внутрішнє облаштування і декор

Обшивають наш вагончик зсередини - для цього найкраще підійде ОСБ-плита або вагонка. Кріпити обшивку краще саморізами, а не цвяхами - це зручніше і надійніше.

На завершення слід обладнати нашу споруду електро- та водопостачанням, а також каналізацією, опаленням і системами вентилювання. Підсумковий перелік внутрішніх доробок стане зрозумілий лише після остаточного з'ясування призначеного зведеної побутівки - житлове приміщення, кухня, склад або що-небудь інше.

висновок

Що ж, наша дачні побутівка побудована. Робота ця не така вже й проста, як може спочатку здатися. Втім, і нічого надскладного в ній немає - головне бути терплячим, уважним і дотримуватися всіх рекомендацій. Вдалого будівництва.

Креслення і схеми:

Креслення і схеми:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама