Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій дитячого майданчика на дачній ділянці

Головна Будівництво • Пристрій дитячого майданчика на дачній ділянці Головна   •   Будівництво   • Пристрій дитячого майданчика на дачній ділянці   Дитячий будиночок на ділянці   На дачній ділянці без дитячого майданчика не обійтися

Дитячий будиночок на ділянці

На дачній ділянці без дитячого майданчика не обійтися. Заглядаючи вперед, ці куточки саду планують таким чином, щоб через кілька років їх можна було переробити в корисні споруди.

Наприклад, дитячий будиночок - в сарай, турнікети легко "перекваліфіковуються" в поперечини для сушіння білизни або в перголи для витких рослин. А пісочниця може перетворитися в квіткову клумбу.

Ігровий майданчик краще обладнати під вікнами житлового будинку, щоб діти завжди перебували під наглядом. З міркувань безпеки не слід споруджувати її біля басейнів, ставків або на крутому схилі.

Деревина, яку ви будете використовувати, повинна бути добре оброблена, щоб убезпечити дітей від скалок. Ще краще покрити всі дерев'яні поверхні лаком, а не фарбою. Ні в якому разі не варто застосовувати фарби з вмістом свинцю. Нарешті, обов'язково прослідкуйте, щоб головки цвяхів і шурупів не виступали на поверхні деревини.

Землю потрібно засіяти травою або засипати грубозернистим піском шаром товщиною 20 см. Для цієї мети підійде і мульча з кори (найкраще з кори коркового дерева). А ось будівельний пісок з домішкою вапна використовувати не можна, так як вони шкідливі для дитячої шкіри.

При влаштуванні дитячого майданчика треба подумати не тільки про безпеку, варто проявити і фантазію, щоб дітлахи під час гри отримували задоволення. Поки вони маленькі, вирішувати, чим їм займатися, доведеться вам.

А ось коли підростуть, прислухайтеся до їх побажань: кататися на велосипедах, грати в м'яч або в дитячому будиночку з ляльками. Найчастіше діти мріють про свої власні печерах, притулках, курені, будиночку або лігві на гілках дерев.

Подумайте і про те, як краще вписати дитячі фантазії в вигляд саду. У всякому разі, чарівний будиночок з дитячих казок прикрасить будь-який сад і буде улюбленим місцем для ігор підростаючого покоління. Побудувати його можна самостійно.

Почніть з підбору відповідного матеріалу, обробіть захисним складом від гниття. Залишайте з дерев'яних брусків каркас будиночка і обшийте його дошками, залишивши отвори для вікон і дверей. Потім покрийте дах наявними під рукою покрівельним матеріалом, навісьте вікна і двері.

З метою безпеки краще не встановлювати засклені вікна, а замінити їх щілинними віконницями. Крізь щілини в віконницях буде проникати світло, а будиночок - добре провітрюватися.

Якщо в саду є велике гіллясте дерево, воно прекрасно підійде для влаштування будиночка або куреня на гілках. В цьому випадку спорудження взагалі не займе місця в саду.

Важливо створити міцну платформу, розподіливши навантаження, наскільки це можливо, за всіма нижніх гілок. Для більшої міцності навколо стовбура можна влаштувати кручені сходи, яка буде додатковою опорою для "повітряного замку".

І ще. Чи купуєте ви дитяче обладнання, будуєте його самі, важливо, щоб все було міцним, міцним і стійким. Готове має відповідати встановленим санітарними службами стандартам безпеки (обов'язково мати сертифікат відповідності).

Євген Морозов

повернутися в вгору сторінки

Повернутися в зміст - Будівництво Повернутися в зміст -   Будівництво

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама