Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання тротуарної плитки своїми руками покрокова інструкція

  1. Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.
  2. Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

Тротуарна плитка - матеріал відмінно підходить, для укладання садових доріжок і «мощення» двору перед будинком. Величезний вибір форм, кольорів і простота монтажу буде справжньою знахідкою для домашніх майстрів, які люблять облаштовувати свій заміський будинок самостійно. Хоча монтаж плитки і не є надскладним завданням, але все ж вимагає виконання деяких правил. Далі за статтею спробуємо розібратися які кроки необхідно виконати, щоб робота з укладання тротуарної плитки своїми руками пройшла успішно.

Підготовка до роботи

Для початку розберемося з матеріалом і інструментом, який нам знадобиться для монтажу. Для цих робіт потрібно підготувати наступне:

МатеріалХарактеристикиПризначення

Тротуарна плитка Будь-яка вподобана Укладання доріжок і майданчики перед будинком Бордюрний камінь Монтаж бордюрів Щебінь або гравій Великою фракції «Подушка» під плитку Пісок Дрібний, чистий без домішок «Подушка» під плитку Геотекстиль «Подушка» під плитку Цементно - піщана суміш Укладання плитки

Важливо: Вибираючи тротуарну плитку зверніть увагу на її товщину, вироби товщиною 2 - 3 см підійдуть тільки для облаштування садових доріжок і майданчиків, по яких не буде пересуватися важкий транспорт, для укладання майданчика і під'їзду перед будинком де будуть їздити і паркуватися автомобілі доцільніше використовувати матеріал від 4 до 6 см.

З інструментів нам знадобляться:

  • Ручна або автоматична трамбування;
  • Правило 200см;
  • Гумовий молоток;
  • кельму;
  • болгарка;
  • Граблі і мітла;
  • Шнур або волосінь;
  • Рулетка і рівень;
  • Лейка.

Ручна або автоматична трамбування;   Правило 200см;   Гумовий молоток;   кельму;   болгарка;   Граблі і мітла;   Шнур або волосінь;   Рулетка і рівень;   Лейка

підготовка ділянки

Для якісного укладання тротуарної плитки своїми руками в обов'язковому порядку необхідно підготувати ділянку. Для цього нам потрібно виконати наступні роботи:

1. Складаємо план майбутніх доріжок і майданчиків. За допомогою кілочків робимо розмітку і натягуємо між ними волосінь або шнур, далі перевіряємо всі рівнем на рівність. Обов'язково пройдіться по розмічених доріжках і прислухайтеся до власних відчуттів, чи зручно вам ходити по ним або щось треба змінити. Таким нехитрим прийомом ви зробите доріжки максимально зручними.

Таким нехитрим прийомом ви зробите доріжки максимально зручними

2. Перед початком робіт, потрібно з'ясувати чи має ваш ділянку ухил і в який бік він спрямований. Відмінним варіантом буде ухил в бік вулиці, при такому розкладі нам нема про що морочитися і можна приступати до наступного етапу робіт, але якщо ухил йде в бік будинку, то доведеться подумати про систему водовідведення.

3. Розчищаємо майданчик від сміття та бур'янів і знімаємо шар грунту на глибину 15 - 20 сантиметрів і утрамбовуємо грунт, так ми підготуємо підставу під «подушку». На цьому ж етапі в розмічених для доріжок місцях проводять монтаж необхідних дренажних та каналізаційних труб.

4. Потім підготовлену основу засипаємо шаром крупного щебеню, для садових доріжок буде досить шару в 10 - 15см, для майданчика біля будинку і проїжджої частини шар робимо в 15 - 20см і ретельно утрамбовують щебінь трамбувальної машиною.

Далі, укладаємо геотекстиль в 1 - 2 шари, звичайно, можна легко обійтися і без прокладки геотекстилю, але для виконання більш якісних робіт його все ж прокласти варто, засипаємо все піском або піщано - цементною сумішшю шаром в 3 - 5 см (що - б «приготувати» піщано - цементну суміш змішуємо пісок і цемент в пропорції 5 до 1) і опеньків все трамбуємо. Піщаний шар потрібно розрахувати, так що - б тротуарна плитка до трамбування виявилася на 0.5 - 1 сантиметр вище ніж планується.

Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

class = "eliad">

Порада: Для полегшення робіт, пов'язаних з пристроєм "подушки" можна скористатися наступною хитрістю: перед початком робіт з боків майбутньої доріжки або площадки встановіть напрямні - або труби, або дошки, висота яких буде збігатися з висотою «подушки», так буде набагато легше стягувати і прибирати надлишки піску за допомогою правила.

Покрокова інструкція з укладання плитки

Крок 1: Отже, приступаємо безпосередньо до основних робіт по монтажу плитки і перше що необхідно зробити - це визначитися зі схемою укладання. У наш час таких схем дуже багато ялинка, стовпчик, цегляна і т.д., маючи в арсеналі хорошу фантазію можна придумати і свій варіант. Нижче наведу приклад найбільш поширених способів укладання, а ви вибирайте по-своєму смаку.

Нижче наведу приклад найбільш поширених способів укладання, а ви вибирайте по-своєму смаку

Крок 2: Укладання починаємо «від себе», що не наступаючи на піщану «подушку» ряд за рядом просуваючись до кінця доріжки або площадки. Кожну покладену плитку потрібно утрамбувати гумовим молотком, в разі, коли плитку «перекосило» або вона неправильно села, її відразу піднімають і усувають дефект, або підсипали, або прибравши зайвий пісок. Кожен укладений ряд перевіряємо будівельним рівнем.

Кожен укладений ряд перевіряємо будівельним рівнем

Майстри категорично не радять робити монтаж в «стик», між плитками рекомендується залишати зазор в 1 - 2 мм, більшість виробників спочатку передбачають такий компенсаційний зазор, але бувають випадки що його немає, тому якщо ви придбали матеріал без виступів з боків, то обов'язково залишайте зазор .

Майстри категорично не радять робити монтаж в «стик», між плитками рекомендується залишати зазор в 1 - 2 мм, більшість виробників спочатку передбачають такий компенсаційний зазор, але бувають випадки що його немає, тому якщо ви придбали матеріал без виступів з боків, то обов'язково залишайте зазор

Порада: Якщо вам буде потрібно підрізування плитки, то найкращим варіантом «провернути» таку операцію буде використання болгарки з диском по каменю.

Крок 3: Після закінчення робіт, покладену поверхню перевіряємо будівельним рівнем, все западини і нерівності тут - же усуваємо. Потім всю площу засипаємо піщано-цементної-сумішшю і рясно змочують водою, робимо це для того що - б заповнити, залишені раніше зазори. Після висихання піску, змітаємо його мітлою або віником, перевіряємо наповненість зазорів і, якщо вони заповнені недостатньо, повторюємо попередній крок.

На цьому укладання тротуарної плитки вважається закінченою, єдине питання, яке залишилося розібрати - це установка бордюрів, але це окрема розмова, про який ми поговоримо в цій статті .

Відео по темі: покрокова інструкція з укладання тротурная плитки

Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

class = "eliad">

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама