Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення дачного будинку

  • Для внутрішнього утеплення найчастіше використовують мінеральну вату. Перед початком робіт потрібно ретельно законопатити всі можливі щілини використовуючи джутове волокно. Далі стіни потрібно обробити від гниття.
  • Не можна утеплювати стіни без пароізоляції, так як буде накопичуватися конденсат, що приводить до руйнування стін вашого будиночка. Для цього використовують спеціальну плівку, яка кріпиться шорсткою поверхнею до стіни.
  • Обрешітку для кріплення мінеральної вати вибирають в залежності від подальшої обробки будинку. Якщо зверху будуть листи гіпсокартону, то знадобиться металевий каркас.
  • Закріплюють теплоізолянт між каркасом за допомогою анкерів, а зверху покривають пароізоляціооной плівкою. Далі, можна обшити вагонкою, а якщо використовуються листи гіпсокартону, то плиткою або шпалерами.
  • Дуже важливо відрізати смуги мінеральної вати так, щоб вони були більше на 3 см ніж відстані між латами, а всю роботу краще проводити з використанням рівня.
  • утеплюємо підлогу

    Бетонна підлога має істотний недолік - це висока теплопровідність, тому дуже важливо знати як і чим утеплити підлогу , Щоб зберегти тепло в будинку.

    Перед початком утеплювальних робіт потрібно ретельно висушити і очистити поверхню, тільки після цього підлогу вистилається плівкою, як і в перших двох випадках утеплення, а потім укладаються лаги. Відстань між ними має бути не менше півметра. Отриману грати заповнюють утеплювачем для підлоги , Крім мінеральної вати і пінополістиролу підійде і керамзит. Поверх утеплювача укладають другий шар плівки і накривають дошкою. Чистова обробка підлоги може бути абсолютно будь-який, наприклад, лінолеумом .

    утеплення стелі

    утеплення стелі як і в минулих технолого, також проводиться з використання обрешітки, але матеріал повинен бути дуже легким. Ідеальним варіантом стане пінопласт, який зверху покривають гіпсокартоном .

    Ідеальним варіантом стане пінопласт, який зверху   покривають гіпсокартоном

    Утеплення стелі пінопластом на дачі

    утеплення вікон

    Вікна істотно впливають на теплоту в приміщенні, тому потрібно підійти з усією серйозністю до того, щоб розібратися як утеплити вікна . В ідеалі, якщо вікна зовсім старі, їх краще замінити на склопакет, але при відсутності такої можливості, можна обійтися і підручними засобами.

    • Для початку потрібно перевірити цілісність всіх стекол і замінити їх, якщо є навіть незначні відколи в кутах.
    • Далі, переходимо до рам. Їх потрібно ретельно ошкурить і зашпаклювати. Зверху покрити свіжим шаром фарби. Щілини між вікон потрібно законопатити.
    • Для того, щоб вікно було герметичним, можна використовувати утеплювальний віконний матеріал на основі гуми. Остаточно утеплити вікно можна за допомогою герметиків, монтажної піни або простого медичного гіпсу, який не пропустить холодне повітря.

    двері

    Двері в будинок - не тільки гарант теплоти, але і захист житла, її потрібно утеплити дуже ретельно. З цією метою підійде будь-який не дуже об'ємний теплоізолянт, який використовується з двох сторін двері. Так само як і описувалося раніше, з двох сторін його покривають плівкою. Вуличну бік дверей найкраще обробити за допомогою листів оцинкованого заліза, а з внутрішньої підійде вагонка .

    Правильно утеплений дачний будиночок буде придатний для проживання навіть взимку а для його опалення знадобитися набагато меншу кількість палива, так як він буде краще тримати тепло. У такому будинку можна не тільки проводити вихідні, а й відзначати свята з родиною і друзями.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама