Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплювач для стін будинку зовні: матеріали, варіанти, монтаж

  1. Як краще утеплити стіни будинку
  2. Чим краще утеплити стіни зовні
  3. Пінополістирол (пінопласт)
  4. Екструдований пінополістирол (Еппс, Піноплекс)
  5. пінополіуретан
  6. Мінеральна вата (базальтовий утеплювач, кам'яна вата, скловата)
  7. рідка теплоізоляція
  8. Способи утеплення стін будинку зовні
  9. Монтаж утеплювача під штукатурку
  10. Тришарова невентильована стіна
  11. вентильований фасад

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Найбільш комфортними для житлових приміщень є температура в межах 20-25ºС і вологість від 50 до 60%. Щоб забезпечити в будинку такий мікроклімат, необхідно подбати про теплоізоляції стін. Оптимальний утеплювач для стін будинку зовні вибирається з урахуванням матеріалу конструкції і повинен відповідати ряду вимог.

Оптимальний утеплювач для стін будинку зовні вибирається з урахуванням матеріалу конструкції і повинен відповідати ряду вимог

Щоб забезпечити в будинку комфортні умови, необхідно подбати про теплоізоляції стін

Основний критерій будь-якого теплоізоляційного матеріалу - це коефіцієнт його теплопровідності. Чим менше ця величина, тим краще матеріал перешкоджає витоку тепла в навколишнє середовище.

Факт! Через стіни житло втрачає до 30% тепла.

Як краще утеплити стіни будинку

Існує два способи утеплити будинок - застосувати внутрішнє утеплення приміщень або зробити утеплення для стін будинку зовні. Яким утеплювачем краще скористатися? Відповідь ховається в короткому вираженні - «точка роси».

Точка роси - значення температури, при якій відбувається випадання конденсату. Точка з цієї температурою може розташовуватися в товщі стіни, всередині неї або зовні. Її координати залежать від фізичних властивостей матеріалів стіни, товщини їх шарів, а також зовнішньої та внутрішньої температури і вологості.

Важливо! Положення точки роси буде більш оптимальним навіть в повністю неутепленої стіні, ніж в тій, яка утеплена тільки зсередини.

Правильне місцезнаходження точки роси (за межами стіни) може бути отримано тільки при монтажі утеплювача стін будинку зовні, обраного з урахуванням властивостей матеріалу і теплотехнічного розрахунку по товщині.

Чим краще утеплити стіни зовні

Кожен з видів сучасних утеплювачів для стін будинку зовні має свої особливості і ціновий діапазон. Але головними їх відмінностями є:

  • низький коефіцієнт теплопровідності;
  • мінімальні значення водопоглинання і паропроникності;
  • здатність регулювати мікроклімат в приміщенні;
  • високі показники звукопоглинання;
  • екологічна чистота;
  • вогнестійкість і пожежна безпека;
  • стійкість до хімічного впливу;

Порівняльна таблиця теплопровідності будівельних матеріалів

  • стійкість до біологічних і механічних впливів (цвілеві грибки, комахи, гризуни);
  • міцність і довговічність;
  • еластичність і відсутність усадки;
  • низька вага;
  • можливість монтажу без швів, стиків, пустот;
  • здатність до заповнення складних і важкодоступних ділянок;
  • зручність монтажу.

Важливо врахувати й те, яким способом споживач віддає перевагу монтувати зовні утеплювач для стін будинку. Відео, що показують можливість самостійного виконання робіт (як і інших мінлива) в наш час можна знайти достатньо.

Відео, що показують можливість самостійного виконання робіт (як і інших мінлива) в наш час можна знайти достатньо

Оптимальний утеплювач для стін вибирається з урахуванням матеріалу конструкції

Водопоглинання і паропроникність враховуються для забезпечення максимального захисту приміщення від вологи і підбираються з урахуванням особливостей клімату і в залежності від способу монтажу. Теплопровідність використовується для розрахунку необхідної товщини теплоізоляційного матеріалу.

Найчастіше використовуються такі види утеплювачів:

  • пінополістирол (пінопласт);
  • екструдований пінополістирол (Еппс, Піноплекс );
  • пінополіуретан;
  • мінеральна вата;
  • базальтові утеплювачі;
  • рідка теплоізоляція.

Пінопласт - популярний матеріал для утеплення стін будинку зовні

Пінополістирол (пінопласт)

Пінопласт (пінополістирол) - один із сучасних полімерних утеплювачів для стін будинків і застосовується в цій якості практично у всіх областях будіндустрії: цивільної та промислової.

Перш за все, цей матеріал відрізняється низькими коефіцієнтами теплопровідності (від 0,037 до 0,052 Вт / м * К, в залежності від щільності) і водопоглинання, стійкістю до біологічних і хімічних впливів, і високі звукоізоляційні і вітрозахисними властивостями. Він належить до групи екологічно чистих речовин і досить довговічний: його експлуатаційний термін перевищує 50 років.

Факт! Шар пінопласту завтовшки в 50 мм за ступенем збереження тепла еквівалентний стіні в півтора цегли.

Шар пінопласту завтовшки в 50 мм за ступенем збереження тепла еквівалентний стіні в півтора цегли

Пінополістирол - зручний в монтажі і має невелику вагу

Серед інших його достоїнств можна виділити гнучкість і малу вагу. Це сприяє зниженню вартості доставки і монтажу, легкості виконання робіт, зменшення навантаження на стіни, що, в свою чергу, знімає необхідність додаткового зміцнення фундаменту.

Мінусом пінополістиролу є його горючість, проте низька ціна дає можливість утеплювати пінопластом всі стіни будинку зовні.

Екструдований пінополістирол (Еппс, Піноплекс)

Екструдований пінополістирол (Піноплекс) - один з теплоізоляційних матеріалів останнього покоління. При його виготовленні застосовується графіт у вигляді наночастинок, який підвищує міцність та енергозбереження продукту.

Коефіцієнт теплопровідності утеплювача Піноплекс коливається в межах 0,029 - 0,031 Вт / м * К. Він стійкий до дії цвілі, хімічних речовин, комах та гризунів, і є відмінним звукоизолятором.

Завдяки цьому можливе застосування пеноплекса як утеплювача зовні: для стін дерев'яних будинків та інших будівель, так і всередині: теплоізоляції перекриттів (Особливо при установці «теплих» підлог), підвалів, балконів і лоджій .

пінополіуретан

Пінополіуретан - вид пластмаси з ячеисто-пінної структурою. Маса осередків, заповнених повітрям, становить 90% від загальної ваги продукту. Завдяки цьому, значення коефіцієнта теплопровідності у пінополіуретану одне з найнижчих - від 0,023 до 0,041 Вт / м * К.

Завдяки цьому, значення коефіцієнта теплопровідності у пінополіуретану одне з найнижчих - від 0,023 до 0,041 Вт / м * К

Рідкий пінополіуретан створює герметичне покриття з відмінною паро- і гідроізоляцією

Пінополіуретан відрізняється високим рівнем адгезії з усіма видами поверхонь: бетонних, цегляних, дерев'яних, металевих - за рахунок чого створюється герметичне покриття з гарантією відмінною паро- та гідроізоляції.

Безшовний спосіб нанесення (за допомогою компресора і шланга) і висока еластичність робить пінополіуретан незамінним матеріалом для задувной теплоізоляції при утепленні стін зовні будівель складних форм і каркасних будинків. Утеплювач для стін зовні задувним способом може наноситися при температурі до 100 ° С, експлуатаційний термін - до 30 років.

Утеплювач для стін зовні задувним способом може наноситися при температурі до 100 ° С, експлуатаційний термін - до 30 років

Рідкий пінополіуретан можна використовувати в якості задувного утеплювача між стіною будівлі і облицюванням

Єдиним мінусом матеріалу є його висока вартість і необхідність використання дорогого устаткування для монтажу.

Мінеральна вата (базальтовий утеплювач, кам'яна вата, скловата)

Мінеральна вата - продукт переробки шлаків (відходів металургійної промисловості) або гірських порід: базальту і доломіту. Відрізняється міцністю, негорючістю, довговічністю, екологічною чистотою, еластичністю, високим ступенем звукопоглинання, легкістю монтажу і невисокою вартістю. Теплопровідність цього матеріалу знаходиться в межах 0,034 - 0,037 Вт / м * К.

Теплопровідність цього матеріалу знаходиться в межах 0,034 - 0,037 Вт / м * К

Мінеральна вата відрізняється вогнестійкістю, екологічною чистотою, високим ступенем звукопоглинання і невисокою вартістю

Для робіт по утепленню мінеральна вата використовується у вигляді базальтових плит або в рулонах з широким асортиментом розмірів. Мінвата використовується як утеплювач для стін будинку зовні. Розміри вироблених плит можуть бути наступні:

  • 1000 х 600 х 50 мм;
  • 7000 х 1200 х 50 мм;
  • 9000 х 1200 х 50 мм;
  • 10000 х 1200 х 50 мм;
  • 10000 х 1200 х 100 мм.

Плити пінополістиролу можуть мати стикувальні пази для зручності монтажу

Базальтовий утеплювач застосовується в будівлях будь-якого призначення, особливо - для утеплення на дачі, дерев'яних будинків і будівель з бруса , цегли або піноблоків. Проводити роботи з цим матеріалом можливо при температурі в діапазоні від -60ºС до + 220ºС, що однозначно зручно при монтажі на стіни зовні. Утеплювач на дачі, будинків з дерева, цегли або піноблоків, гаражів, складів та інших будівель - ось неповний перелік можливостей застосування мінеральної теплоізоляції.

Стаття по темі:

Найбільш переважно використання мінеральної вати або базальтових плит при монтажі утеплювача для стін будинку зовні під сайдинг .

Найбільш переважно використовувати мінеральну вату для утеплення будинку зовні з подальшим облицюванням сайдингом

Також популярно застосування мінеральної вати (поряд з пінополіуретаном) для створення задувного утеплювача. При цьому способі за допомогою компресорної установки матеріал задувається між стіною будинку і фінішним фасадом , Який служить одночасно і опалубкою.

рідка теплоізоляція

Рідкі теплоізоляційні матеріали можна назвати утеплювачами нового покоління. Можливо їх застосування і для теплоізоляції металевих частин (труб або каркасів), і як утеплювач будинків з піноблоків. Зовні, на стінах, ці керамічні багатокомпонентні субстанції виглядають як акрилова фарба.

Однак від фарби вони відрізняються вмістом вакуумізірованних пустот (до 80%), за рахунок яких набувають властивостей утеплювача.

Рідкі утеплювачі схожі на акрилову фарбу

Цікаво! У рідких утеплювачів рекордно низький коефіцієнт теплопровідності (від 0,0011 до 0,0015 Вт / м * К). Для порівняння - коефіцієнт теплопровідності вакууму дорівнює 0.

При рідкої консистенції ці матеріали не вимагають професійних навичок і складного обладнання для нанесення на будь-яку поверхню: бетонну, цегляну, металеву, дерев'яну. Вони наносяться за допомогою інструментів для малярного справи: кистей, валиків, безповітряних фарбопультів - і заповнюють всі порожнечі і щілини.

Після 6-годинного висихання утворюється незбиране, високостійкі до механічних впливів покриття.

Фіксація листів пінопласту або пінополістиролу виконується спеціальними кріпленнями типу «грибок»

Завдяки низькій теплопровідності рідкі утеплювачі для стін будинку сприяють зниженню теплових втрат, навіть якщо нанесені зовні тонким шаром. Вони захищають поверхню від погодних впливів (експлуатаційний діапазон температур - від -60 до + 260 ° С), сонячного випромінювання і опадів, а металеві частини - від корозії.

Цікаво! Водопоглинання більшості рідких утеплювачів протягом 24-х годин не перевищує 0,4% по масі.

Покриття рідким утеплювачем є одним з ефективних способів перешкоджати утворенню конденсату і вберегти виробниче або житлове приміщення і від промерзання, розвитку всіх видів цвілевих грибків.

Способи утеплення стін будинку зовні

Більшість сучасних утеплювачів універсальні і можуть монтуватися зовні будинку на будь стіни: з дерева, бруса, піноблоків, червоного або білої цегли ; а також під різноманітні види зовнішньої обробки будівель : Штукатурку, вініловий сайдинг , Декоративний цегла, кам'яні фасадні плити. Ознайомившись з усіма характеристиками, можна вибрати відповідний вид утеплювача стін. Зовні будинку з бруса утеплюються аналогічно будовам з інших матеріалів.

Виходячи з різноманітності існуючих теплоізоляційних матеріалів, для кожного типу стіни в поєднанні з її обробкою, підбирається найкращий варіант монтажу утеплення:

  1. Монтаж утеплювача під штукатурку.
  2. Тришарова невентильована стіна.
  3. Вентильований фасад.

Приклади утеплення стін з подальшим облицюванням цеглою

Монтаж утеплювача під штукатурку

При монтажі утеплювача під штукатурку, для стін будинків зовні найчастіше як утеплювач використовуються пінополістирол, плити базальтового утеплювача, листи мінеральної вати або утеплювача Піноплекс.

Утеплювач фіксується на стінах будинку зовні за допомогою клейового розчину і зміцнюється стеклотканевой армуючої сіткою . Спеціальними кріпленнями типу «грибок» виконується додаткова фіксація листів пінопласту або плит базальтового утеплювача. Для стін будинку зовні як фінішної обробки використовують штукатурку (спосіб «мокрий фасад») або облицювальні матеріали.

Система утеплення «мокрий фасад»

Тришарова невентильована стіна

Тришарова невентильована стіна формується стінами будинку зовні, утеплювачем і фасадної обробкою, викладеної з урахуванням зазору для повітря. Даний спосіб використовується при монтажі з обробкою для стін будинку зовні під цеглу. Утеплювачі різних видів застосовуються при цьому варіанті, включаючи теплоізоляційні матеріали для задувного монтажу.

Даний спосіб використовується для утеплення різних будівель, як цегляних або пінобетонних, так і дерев'яних або з бруса.

Невентильований фасад з задувним утеплювачем

Фасадна обробка виконується облицювальними плитами, декоративним або будівельним цеглою.

вентильований фасад

Ізоляція з утеплювача для вентильованого фасаду збирається з наступних шарів:

  • гідроізоляція;
  • утеплювач;
  • ветрозащита;
  • фінішна облицювання фасаду (вагонка, сайдинг, панелі).

Принцип облаштування вентильованого фасаду

Монтаж утеплювача в складі вентильованого фасаду є найкращим варіантом, тому що теплові втрати мінімізуються за рахунок вітрозахисту. Також гідроізоляцією забезпечується додатковий захист поверхні стін від впливу вологи.

Використання вентильованого фасаду можливо при більшості типів будівель, матеріалів і конфігурацій зовнішніх стін і різновидів фасадної обробки. Найбільш цей варіант поширений при монтажі утеплювача для стін будинку зовні під сайдинг. Також даний спосіб монтажу є найкращим для утеплення зовні стін дерев'яних будинків: з колоди або з бруса.

Також даний спосіб монтажу є найкращим для утеплення зовні стін дерев'яних будинків: з колоди або з бруса

Утеплені стіни можна облицьовувати матеріалом на будь-який смак

Незалежно від різновиду і типу матеріалу, що використовується в якості утеплювача, будь-який з згаданих варіантів монтажу повинен справлятися з основними завданнями - утепленням приміщення, гідроізоляцією стін, захистом від вітру і протягів, а також збереженням тепла.

Безсумнівним плюсом більшості згаданих в статті матеріалів є можливість самостійно провести їх монтаж в якості утеплювачів стін будинку зовні. Фото і відео-ролики, як і інші інструкції, будуть при цьому вельми корисні.

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Яким утеплювачем краще скористатися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама