Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оксид алюмінію

Головна

» високостійкі з'єднання " Оксид алюмінію

Оточують нас, з алюмінію і його сплавів не мають характерного для всіх металів блиску Оточують нас, з алюмінію і його сплавів не мають характерного для всіх металів блиску. Причина в тому, що алюміній на повітрі швидко покривається матовою плівкою оксиду (Al2O3).

Оксид алюмінію або алюміній оксид - одне з найпоширеніших на Землі речовин. Досить сказати, що він входить до складу глин, і коли навчилися отримувати алюміній, цей метал часто називали «глинием». Al2O3 - основний компонент мінералів глинозему, нефелина, алунита, а також вулканічної лави, білої глини - каоліну і гірської породи бокситу. З них його і добувають. Оксид алюмінію буває і кристалічним. Його чисті кристали прозорі (мінерал корунд), а домішки надають забарвлення (рубін, сапфір і інші).

Переваги оксиду алюмінію

У звичайних умовах оксид алюмінію - це білий порошок або дрібні безбарвні кристали. Їх властивості докладно вивчені фізиками і хіміками. Назвемо ті характеристики, які особливо важливі для практики. Отже, оксид алюмінію:

  • не розчинний у воді і хімічно не взаємодіє з нею;
  • міцний і твердий (по твердості поступається лише алмазу);
  • має високі електроізоляційні властивості;
  • вогнетривкий і зберігає робочі властивості при нагріванні до 1000-1500 °;
  • має низьку щільність, мікропористої;
  • виключно стійкий до корозії і стирання;
  • економічніше багатьох інших матеріалів з аналогічними властивостями.

Застосування оксиду алюмінію

Цінні властивості оксиду алюмінію забезпечили стійкий попит на нього в самих різних галузях промисловості.

З природної сировини, що містить оксид алюмінію, добувають металевий алюміній.
Великі забарвлені кристали оксиду (природні і синтетичні) прикрашають ювелірні вироби. Кристал рубіна або сапфіра - «серце» багатьох лазерних пристроїв. На дрібних штучних рубінах ( «камені») кріпляться рухомі частини в механічному годиннику. Твердість робить дрібні кристали відмінним абразивом. З них виготовляють корундові круги для шліфування і заточування, а дрібні кристали, наклеєні на основу, утворюють всім відому наждачний папір. Корундовими дисками ріжуть метал, камінь, кераміку.

До речі, оксиди алюмінію служать сировиною для виробництва високоякісної кераміки - твердої, стійкої до стирання, вогнетривкої, електроізоляційної. З неї виробляють сотні видів продукції - від бронеплит на бойових машинах до штучної лижні і зубних протезів.

У стоматології. Зубні коронки виготовляються з оксиду алюмінію. Вони відмінно підходять усім людям, тому що не дратують ясна, не викликають алергію, їх вартість значно нижче в порівнянні з іншими матеріалами;

Світова потреба в гидроксиде алюмінію - 400 тис. Тонн в рік. Помітну частку в ній становить особливий продукт - активоване, або, як його ще називають, активний оксид алюмінію (АОА). Про нього потрібно сказати окремо.

Компанія «Уралхімінвест» реалізує оксид алюмінію партіями будь-якого обсягу. Доставка здійснюється в Москву, Санкт-Петербург, Астрахань, Воронеж, Волгоград, Новосибірськ, Єкатеринбург, Нижній Новгород, Тюмень, Самару, Саратов, Уфу, Челябінськ, Перм, Казань, Омськ, Ростов-на-Дону, Сургут, Нижньовартовськ, Красноярськ, Барнаул, Кемерово, Іркутськ і т. д.

До переваг співпраці з нами ставляться відмінну якість товару, низька ціна і можливість купити оксид алюмінію зі складу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама