Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Корисні перекушування для дітей в дорозі: що можна взяти дитині і для всієї родини?

  1. Молочні продукти
  2. Овочі та фрукти
  3. М'ясні продукти і яйця
  4. Хліб. Хлібці. печиво
  5. Перекус для самих маленьких
  6. Що пити в дорозі?

Починається сезон відпусток і поїздок. І звичайно дітки - не привід відмовлятися від подорожей. Зараз перекусити в дорозі не становить жодних труднощів, оскільки купити щось їстівне можна на будь-який заправці, або зовсім зупинитися перекусити в кафе.

Але, на жаль, продукти в таких місцях не найкорисніші для дітей, так і для дорослих. Тому найкращим рішенням буде, все-таки, взяти їжу з собою. Це можна перетворити в якусь гру і розвага. Заплануй з дітьми, що з корисностей ти візьмеш з собою, приготуй і упак в зручні коробки і пляшки. Можеш використовувати ланч-бокси і контейнери з безліччю відділів, пакети з зіпамі або бляшані коробки від печива.

Читай також: Що взяти з собою на прогулянку з дитиною: корисні перекуси

Але не варто забувати, що навесні і влітку небезпека того, що продукти зіпсуються, вкрай велика. Тому старайся вибирати ті продукти, які не псуються дуже швидко, а також не брудняться і не кришаться.

Молочні продукти

Йогурти, кефіри і сир - хороший перекус в дорозі, але вони-то якраз і можуть зіпсувати сімейний відпочинок. У жарку пору року, від таких продуктів краще відмовитися. Вихід - попередня заморозка йогурту: так він довше буде зберігатися. Але все одно краще з'їсти його в першу чергу. А ось сир, мабуть, єдиний продукт, який непогано переносить поїздки. Його можна як є шматочками, так і приготувати бутерброди.

Овочі та фрукти

Завжди хороший вибір в дорогу. Вибирай ті овочі, які не течуть і не брудняться (огірки, редис, стебла селери, помідори черрі, солодкий перець). Важливо ретельно вимити їх перед поїздкою. І звичайно, мало яка дитина відмовиться похрумтіти морквиною або яблуком в дорозі. Морква можна порізати на палички або кружечки і скласти в пакет або контейнер. Фрукти також не повинні бути занадто стиглі або соковиті, інакше вони забруднять все навколо.

М'ясні продукти і яйця

Починається сезон відпусток і поїздок

Перша думка, яка приходить на розум при словосполученні «м'ясо-дорога» - це ковбаса. Але цей продукт давно вже не відповідає ніяким вимогам здорового харчування, і вже точно зовсім не потрібен дитині. В дорозі складно підтримувати свіжість ковбасних виробів, тим більше, ти ніколи не знаєш, як довго вони лежали на магазинній полиці, до того, як їх купили. Тому сама приготуй буженину або куряче філе в спеціях і солі. Сіль є хорошим консервантом. Але пам'ятай - пересолювати м'ясо не слід! З'їсти м'ясні продукти потрібно в першу половину поїздки.

Читай також: Чому потрібно їсти одне яйце щодня

Варені яйця ситні і добре зберігаються, тому є одним з кращих варіантів перекусу в дорозі.

Хліб. Хлібці. печиво

Хліб, хлібці, лаваші, цільнозерновий печиво (краще домашнє) також відмінний варіант. Ці продукти зберігаються довго і не псуються в дорозі.

Перекус для самих маленьких

Якщо твій малюк недавно почав отримувати прикорм, то і про перекус для нього не варто забувати, адже дорога - справа стомлююче і вимотує, тому і малюкові потрібна буде підзарядка, адже одного грудного молочка або суміші може бути недостатньо. Незважаючи на свою прихильність до домашнього харчування іноді можна відступити від правил і захопити з собою магазинну їжу в баночках для дітей. Правда, дитячі дієтологи подібне не дуже вітають.

Що пити в дорозі?

Звичайно, воду! Чиста вода кращий напій в дорогу. Вона відмінно втамовує спрагу і не створює стрибків рівня цукру в крові. Коли дитина п'є солодкі напої в дорозі, по-перше, він відчуває ще більшу спрагу. Це означає, що пити він буде ще і ще, а потім доведеться частенько зупинятися в дорозі. По-друге, високий рівень цукру в крові буде постійно бадьорить чадо, і давати йому енергію, яку він не зможе використовувати в дорозі.

Не забувай, що здоров'я - це головне. Не купуй їжу і не їж з сім'єю в неперевірених місцях. Не купуй обід з рук або в місцях, де немає рукомийника. Можливо, бутерброд - не сама корисна їжа, але в дорозі це стане найкращим вибором, ніж з'їсти щось підозріле, невідомо ким і як приготоване. Якщо ти в дорозі купуєш фрукти або овочі, знайди можливість ретельно їх вимити. Бережи себе і своїх дітей. І гарного всім відпочинку!

І гарного всім відпочинку

наш фахівець
Марія Федоренко ,
дитячий і дорослий дієтолог,
блогер AvocadoMama

Фото: shutterstock.com

Що пити в дорозі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама