Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огляд настінного газового котла Beretta CITY 24 CSI

Газовий двоконтурний опалювальний котел Beretta City 24 CSI створений не тільки для обігріву будинків, але і для організації гарячого водопостачання. Дана модель виконана за схемою з роздільними теплообмінниками і оснащена всім необхідним обладнання для швидкого монтажу і включення. Потужність котла становить 24 кВт, спосіб установки - настінний.

Потужність котла становить 24 кВт, спосіб установки - настінний

Особливості моделі:

  • Високий ККД - його показник становить 91,8%;
  • Можливість роботи на природному і зрідженому газі;
  • Закрита камера згоряння;
  • Вбудований розширювальний бак - 8 літрів;
  • Вбудований циркуляційний насос;
  • Вбудований відведення повітря;
  • Система модуляції полум'я;
  • Вбудовані системи безпеки;
  • Вбудований газовий фільтр;
  • Система самодіагностики;
  • Підключення зовнішніх керуючих модулів;
  • Погодозалежна автоматика;
  • Продуктивність контура ГВП - до 13,7 л. / Хв.

Для роботи котла Beretta City 24 CSI потрібне підключення до електричної мережі з напругою 220 Вольт.

Двоконтурний опалювальний котел Beretta City 24 CSI поставляється в невеликій картонній коробці шириною 48 см, довжиною 84 см і глибиною всього 28 см. Можна відразу здогадатися, що сам котел має ще менше габарити - напевно всередині є додатковий пакувальний матеріал.

Можна відразу здогадатися, що сам котел має ще менше габарити - напевно всередині є додатковий пакувальний матеріал

В якійсь мірі це вірно, так як розкрита коробка повідала про зміст додаткового картону. Витягуємо картон, на якому намальована інструкція по кріпленню кріпильної планки і підключенню труб з газом і водою, і бачимо сам котел, загорнутий в поліетиленовий пакет.

Витягуємо картон, на якому намальована інструкція по кріпленню кріпильної планки і підключенню труб з газом і водою, і бачимо сам котел, загорнутий в поліетиленовий пакет

Котел має досить строгий вид, контрольного віконця, через яке видно полум'я, тут немає. У нижній правій частик корпусу розташовуються нечисленні елементи управління, невеликий рідкокристалічний дисплей і манометр. У верхній частині розміщується невеликий логотип виробника - він непомітний і не кидається в очі. Також в коробці є металева планка для кріплення котла до стіни.

Під самим котлом знайшовся пакет з інструкціями та гарантійним талоном.

Витягнутий на світ котел Beretta City 24 CSI укладений в строгий металевий корпус без надмірностей і інших дизайнерських елементів. Як ми бачимо, надмірностей немає і на панелі управління. Зате відразу стає зрозуміло, за що відповідає та чи інша ручка. На передній панелі ми бачимо і невелике попередження, в якому стверджується, що перед монтажем і подальшою експлуатацією слід уважно ознайомитися з доданим керівництвом.

Заглянувши в нижню частину котла Beretta City 24 CSI, ми побачимо входи і виходи контуру ГВП, прямий і зворотний трубопроводи системи опалення, а також кран для заповнення котла. Тут же видно запобіжний клапан, кран зливу і висновок для підключення до газової магістралі. Із заводу все це закрито пластиковими ковпачками. Також в нижній частині розташовується наклейка з характеристиками обладнання - на ній вказується потужність обладнання, максимальна температура в контурах, тиск води в контурах, дані про тиск газу, а також необхідну напругу живлення і споживана потужність.

Також в нижній частині розташовується наклейка з характеристиками обладнання - на ній вказується потужність обладнання, максимальна температура в контурах, тиск води в контурах, дані про тиск газу, а також необхідну напругу живлення і споживана потужність

Викручуємо два невеликих самореза і знімаємо передню металеву кришку.

Викручуємо два невеликих самореза і знімаємо передню металеву кришку

Панель управління залишається на самому котлі, до кришки вона не прикріплена. Але всередині є графічні вказівки, за допомогою яких панель управління може бути відкинута вперед для огляду нутрощів.

Але всередині є графічні вказівки, за допомогою яких панель управління може бути відкинута вперед для огляду нутрощів

З правого боку ми можемо побачити вхідні і вихідні трубки, що йдуть до теплообмінника контуру гарячого водопостачання.

З правого боку ми можемо побачити вхідні і вихідні трубки, що йдуть до теплообмінника контуру гарячого водопостачання

На задній стінці котла закріплений поблискують теплообмінник ГВП. Трохи вище видно розширювальний бачок - для того щоб зробити котел Beretta City 24 CSI більш тонким (ми пам'ятаємо, що глибина коробки становила всього 28 см), виробник розмістив бак з того ж правого боку, а не ззаду. На самому баку висить наклейка, що розповідає про його граничних характеристиках, місткості і країні походження (Італія).

На самому баку висить наклейка, що розповідає про його граничних характеристиках, місткості і країні походження (Італія)

Поглянувши на настінний котел Beretta City 24 CSI ззаду, ми побачимо безліч алюмінієвих клепок, теплообмінник контуру ГВП з нержавіючої сталі, мідні трубки і корпус закритої камери згоряння. Якщо заглянути в котел з лівого боку, то тут буде видно циркуляційний насос і мідні трубки, що ведуть до теплообміннику контуру опалення.

Якщо заглянути в котел з лівого боку, то тут буде видно циркуляційний насос і мідні трубки, що ведуть до теплообміннику контуру опалення

Далі відкручуємо кріпильний гвинт і відкидаємо панель управління вперед, щоб можна було розгледіти внутрішню начинку котла.

З правого боку розташовуються датчик потоку з фіолетовими проводами, а також газовий клапан з датчиком NTC - на ньому вказані його характеристики.

З лівого боку видно циркуляційний насос Grundfos і триходовий клапан.

Трохи правіше клапана знаходиться зливний клапан, а якщо підняти очі вгору і вліво від насоса, то ми знайдемо гідравлічний прессостат, підключений білими проводами. За самим насосом розташовується автовоздушніком.

Знімаємо захисний металевий кожух і бачимо верхню частину двоконтурного котла Beretta City 24 CSI - перед нами видно датчик контуру опалення, вентилятор з трубкою для виміру розрідження, граничний термостат і мідні трубки теплообмінника опалювального контуру. З'єднувальні дроти датчиків одягнені в червону ізоляцію.

З'єднувальні дроти датчиків одягнені в червону ізоляцію

Якщо опустити погляд нижче кришки камери згоряння, то ми побачимо частину пальника і електрод електричного розпалу. Заглянувши в праву верхню частину, між фланцем для видалення димових газів і розширювальним баком, видно прессостат димовидалення. Якщо повернутися і поглянути на двигун вентилятора, ми виявимо, що він зроблений в Польщі - потужність двигуна становить 35 Ватт.

Якщо повернутися і поглянути на двигун вентилятора, ми виявимо, що він зроблений в Польщі - потужність двигуна становить 35 Ватт

Якщо зняти верхню кришку камери згоряння, то всередині ми виявимо шари ізоляції, теплообмінник, пальник і запальний електрод. Незважаючи на сріблястий зовнішній вигляд, теплообмінник виконаний з міді, а ось вторинний теплообмінник, який відповідає за підготовку гарячої води, зроблений з неіржавіючої сталі.

Незважаючи на сріблястий зовнішній вигляд, теплообмінник виконаний з міді, а ось вторинний теплообмінник, який відповідає за підготовку гарячої води, зроблений з неіржавіючої сталі

У верхній частині котла розташовуються фланець для підключення коаксіального димоходу і два закритих кришками отвори для роботи котла з розділовою системою димовидалення - для видалення кришок потрібно викрутити гвинти.

Електроніка котла двоконтурного котла Beretta City 24 CSI розташовується в пластиковому відсіку з панеллю керування - звідси до датчиків і модулів прямують численні дроти. При необхідності, плата може бути повністю вилучена для ремонту або очищення від пилу, що накопичився. До неї підключаються:

  • Кімнатний регулятор температури;
  • Датчик вуличної температури;
  • Пульт дистанційного управління;
  • Електронні компоненти котла і датчики.

Також на платі розташовуються перемички для перемикання типу газу, для обнулення таймера, для підключення бойлера, а також для зняття обмеження нагріву води в контурі ГВП. Для доступу до плати необхідно зняти пластикову кришку з модуля управління.

Перед підключення котла до газової магістралі, опалювальній системі і водопроводу слід уважно ознайомитися з інструкцією по експлуатації, що додається в комплекті. Вона досить докладна, щоб не наробити помилок. Разоюраться з органами управління не складе особливих труднощів - перша ручка відповідає за включення котла і скидання аварійних сигналів. Вона ж відповідає за регулювання температури в контурі опалення. Друга ручка відповідає за роботу контуру ГВП. Інші параметри і повідомлення виводяться на невеликий рідкокристалічний дисплей - на ньому відображаються температура в обох контурах, повідомлення про помилки і роботі котла в тих чи інших режимах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама