Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як і чим відмити плитку, щоб вона блищала як нова

  1. Як додати блиск плитці
  2. Як очистити шви між плиткою

Кахельна плитка, яку ще дуже часто називають керамічної, - дуже поширений облицювальний матеріал для стін і підлоги

Кахельна плитка, яку ще дуже часто називають керамічної, - дуже поширений облицювальний матеріал для стін і підлоги. Досить часто кахельна плитка використовується для обробки ванної кімнати. Але, на жаль, з часом кахель втрачає свій первозданний блиск і чистоту. На ньому з'являються розлучення, бруд і якісь малозрозумілі плями. Але не варто впадати у відчай! Кахельну плитку у ванній кімнаті, втім, як і в будь-який інший кімнаті теж, дуже не складно знову відмити до початкового блиску. І ніяких особливих навичок тут не потрібно.

Чому ж кахель втрачає свій блиск? У всьому винен конденсат і осад солей при використанні жорсткої води. Все відбувається дуже просто - пар від гарячої води, з яким просто нікуди подітися в такому маленькому приміщенні, осідає у вигляді крапельок на стінках ванної кімнати, а тому і утворюється наліт.

Як додати блиск плитці

Як додати блиск плитці

Є кілька способів для того, щоб надати кахельної плитці блиск. Перший - це помити її спеціальним розчином, який можна купити в господарському магазині. Перед тим, як починати мити плитку, було б не зайве прочитати інструкцію до миючого засобу і то, як правильно його розводити і використовувати.

Зазвичай засіб для миття кахлю наносяться на плитку на 10 хвилин. Після цього плитку потрібно обов'язково ретельно вимити водою. Однак іноді буває так, що ніякий засіб просто не здатне відмити бруд без застосування фізичних зусиль, а саме - чищення кахельної плитки щіткою. Таким способом можна видалити навіть ті плями, що не Відтерло дрантям.

Але видалення бруду з кахлю і надання йому блиску - це різні речі. Блиск кахлю після його миття можна надати самим звичайним полірувальним воском. Цим воском дуже люблять користуватися автолюбителі і саме тому їх машини блищать як нові.

Перед використанням воску потрібно знову ж уважно прочитати інструкцію, розбавити його водою в потрібних пропорціях і нанести на добре вимитий, а найголовніше висушений, кахель. Після цього варто почекати пару хвилин, а потім просто протерти кахель м'якою ганчіркою. Віск не тільки додасть кахлю блиск, але і буде відштовхувати воду.

Як очистити шви між плиткою

Як очистити шви між плиткою

Особливу увагу варто приділити і плитковим швах. У цих місцях дуже часто селиться грибок, тому при будь-якій підозрі на нього потрібно просто протерти всі шви нерозведеним оцтом.

Якщо ж кахельної плитці потрібно додати блиск екстрено, наприклад, перед приходом гостей, то її потрібно протерти ганчіркою, яку перед цим варто змочити в нерозбавленому спирті. При цій процедурі двері ванної кімнати потрібно тримати відкритою для того, щоб на кахлі не утворювалися нові плями від конденсату.

Варто пам'ятати, що ці екстрені заходи не видалять повністю всю грязь і наліт з плитки. За правилами керамічну плитку необхідно мити 1 раз в тиждень і тільки тоді на ній не буде ніяких розлучень і плям від конденсату.

А що ж робити з кахельною підлогою? Його теж можна натерти до блиску простий вовняною ганчіркою або пройтися по ньому шваброю з бахромою. Ну ось, тепер кахель у ванній кімнаті просто блищить!

Чому ж кахель втрачає свій блиск?
А що ж робити з кахельною підлогою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама