Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як класти плитку на гіпсокартон: поетапна інструкція

  1. Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.
  2. Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

З появою на ринку такого чудового матеріалу, як гіпсокартон, все більше і більше обивателів задаються питанням, а чи можна класти керамічну плитку на даний оздоблювальний матеріал. Так - можна і дана задача цілком під силу будь-якому домашньому майстрові. Далі в статті я спробую максимально розгорнуто і поетапно розповісти, як покласти кахель на гіпсокартон своїми силами.

вибираємо матеріал

Існує кілька різновидів ГКЛ і в залежності, від сфери його застосування потрібно вибирати матеріал максимально відповідний для виконання поставлених завдань. Основні види гіпсокартону:

  • ГКЛ, ГВЛ - ідеально підходить для сухих приміщень (вітальня, коридор і т.д.);
  • ГКЛВ і ГВЛВ - вологостійкий матеріал, який використовується на кухні, ванній і місцях з підвищеною вологістю;
  • ГКЛВО - стійкий до підвищеної температури;
  • ГЛЛВ ЕП - матеріал найвищої якості.

Всі з перерахованих вище варіантів, підходять для укладання плитки, але все ж я б порадив використовувати гіпсокартон ГКЛВ і ГВЛВ.

Отже, з повним правом розібралися, тепер переходимо до вибору додаткових інструментів і матеріалів, які нам знадобляться для кріплення плитки на гіпсокартон:

  • Клей для керамічної плитки;
  • Хрестики і куточки;
  • Затирка;
  • Будівельний рівень;
  • Плиткорез або побідитовий різець;
  • Будівельний міксер;
  • Гумовий шпатель;
  • Рифлений шпатель;

підготовка поверхні

Плитка - матеріал досить важкий і тому гл найкраще закріпити на обрешітку. Решетування може бути виконана в двох варіантах: з дерева і металу. Якщо обрешітка виконана з дерева, то її необхідно в обов'язковому порядку обробити вологостійким антисептиком.

При монтажі, крок обрешітки не повинен перевищувати 40 см. Що гарантує міцність конструкції, запобіжить деформацію ГКЛ і в подальшому відклеювання плитки.

Після проведення робіт по закріпленню листів ГКЛ на обрешітку, необхідно проклеїти поверхню поліпропіленовою сіткою. Існує два варіанти виконання даної роботи. Або ми обклеюємо гіпсокартон сіткою повністю, або закладаємо тільки шви. При виконанні першого варіанта, поверхню можна і не шпаклювати, а тільки нанести ґрунтовку. При виборі - ж другого способу доведеться запастися терпінням і прошпаклевать листи повністю. Більш детально про те як обшити стіни гіпсокартоном читай тут .

Важливо: Використовуючи для обробки ГКЛ ґрунтовку ви будете впевнені, що домоглися максимального зчеплення кахлю з поверхнею. Наносять ґрунтовку або малярським валиком, або фарборозпилювачем в два шари, спочатку наносимо перший шар, чекаємо поки він просохне і наносимо другий.

підготовка плитки

Наступний етап робіт - це підготовка плитки. Після придбання і доставки матеріалу, його необхідно оглянути на сколи та тріщини. Відбраковані елементи потрібно відкласти і використовувати їх для місць де необхідна підрізання. Далі, розкладаємо плитку на підлозі відтворюючи точний малюнок і положення декоративних елементів. Необхідна дана операція для визначення однотипності плитки, так як іноді трапляється, що матеріал навіть з однієї партії має різний відтінок. Якщо ви знайшли окремий елемент, що виділяється із загальної картини, то його відразу відкладаємо і використовуємо в малопомітних місцях.

Укладання плитки на гіпсокартон

Нарешті ми і дісталися, до основної поставленої задачі - монтажу плитки на ГКЛ. Раніше ми придбали плитковий клей, вище я забув додати, що він буває, як розведений, так і сухий, про те який клей для плитки краще читайте тут . Якщо ви придбали суху суміш, то її необхідно «приготувати», чітко дотримуючись інструкції представленої на упаковці.

Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

class = "eliad">

Порада: Клей необхідно розводити так що - б його кількості вистачило на 1 м2, в іншому випадку він почне набирати міцність і застигати.

Далі, використовуючи рифлений шпатель клей наноситься на стіну, площею, яку ви можете обробити протягом 10 хвилин, так як тонкий шар клею швидко висихає. На плитку клей потрібно нанести рівним в 2 - 3 мм шаром, якщо шар буде товщі, то можуть виникнути проблеми з її поклейкой на стіну.

І стіну, і поверхня плитки обробляють клеєм для того, щоб запобігти появи між двома поверхнями пустот і як наслідок нетривкого кріплення.

Зазвичай, наклейку плитки починають з другого горизонтального ряду, є звичайно і інші способи, але їх розглядати ми не будемо. Для монтажу плитки по другому ряду, на кордоні з першим, необхідно закріпити направляючу планку, вирівняну за рівнем і починати клеїти плитку від дальнього кута, не забуваючи вставляти хрестики по кутах плитки.

Для монтажу плитки по другому ряду, на кордоні з першим, необхідно закріпити направляючу планку, вирівняну за рівнем і починати клеїти плитку від дальнього кута, не забуваючи вставляти хрестики по кутах плитки

Дійшовши до кінця ряду, ви напевно зіткнетеся з тим що вам доведеться підрізати елемент кахлю, для цієї роботи найкраще використовувати плиткоріз, але не у всіх він є в наявності і тому зараз розповім, як обійтися без нього. Для цього на лицьовій частині кахлю, простим олівцем відзначаємо лінію розрізу і победітовим різцем прорізаємо не тільки глазур плитки, але і захоплюємо частина підстави. Потім беремо плитку і місцем розрізу акуратно вдаряє об край столу, стільця ну або що буде під рукою. У разі якщо плитка не розламався в призначеному місці, то проходимся ще раз різцем по лінії розрізу.

У разі якщо плитка не розламався в призначеному місці, то проходимся ще раз різцем по лінії розрізу

По завершенні монтажу кожного п'ятого ряду, можна і потрібно робити перерву на півгодини, годину. Це необхідно для того що - б ГОЛ «звик» до навантаження, а плитковий клей набрав міцності. Якщо таким правилом нехтувати, то наслідки можуть бути дуже сумними, від тяжкості верхніх рядів при не схопився клеї вся плитка може «поїхати», або взагалі обсипатися. Так - же кожні укладені п'ять рядів перевіряємо рівнем на рівність.

Останній найнижчий ряд плитки рекомендується кріпити після завершення основних робіт, години через три, чотири.

Затирка швів

На завершальному етапі, необхідно видалити всі хрестики використані для рівняння плитки і затерти шви між кахлем. Затірку найзручніше наносити гумовим шпателем, ретельно промазуючи все зазори, для рівномірного просихання затірки, шви необхідно змочувати водою протягом двох діб. Якщо у вас виникли проблеми з розрахунком кількості затирання, то можете скористатися цим калькулятором . Після висихання затірки, а це приблизно дня два - три, можна приступати до збирання приміщення вологою ганчіркою. Для того щоб збільшити термін служби затірки, її можна покрити спеціальним лаком. Детальніше про затирання швів плитки можете подивитися тут .

На цьому робота завершена, сподіваюся я дохідливо відповів на питання про те, як класти плитку на гіпсокартон і вдалого вам ремонту!

Відео по темі "Укладання плитки на гіпсокартон своїми руками":

Paste a VALID AdSense code in Ads Elite Plugin options before activating it.

class = "eliad">

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама