Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як очистити шви між плиткою: п'ять варіантів вирішення питання

  1. Як очистити шви між плиткою: хімічний спосіб
  2. Як очистити міжплиточних шви: механічна технологія
  3. Як почистити шви плитки: народний спосіб
  4. Кардинальна технологія очищення швів
  5. Спосіб захисту швів між кахлем від забруднень

Зміст:
Як очистити шви між плиткою: хімічний спосіб
Як очистити міжплиточних шви: механічна технологія
Як почистити шви плитки: народний спосіб
Кардинальна технологія очищення швів
Спосіб захисту швів між кахлем від забруднень

Шви між плиткою у ванній кімнаті сміливо можна назвати найслабшою ланкою обробки стін - за час експлуатації приміщення вони забруднюються настільки, що навіть дорогий кахель втрачає свою привабливість на тлі цього бруду. Уникнути цього ніяк не вийде - на жаль, такі умови експлуатації даного приміщення. Єдине, що можна протиставити цьому явищу, так це регулярне очищення швів від забруднень. Про це і піде розмова в даній статті, в якій разом з сайтом okuhne.net ми розберемося з питанням, як очистити шви між плиткою - ми розглянемо різні варіанти вирішення цього питання і виберемо серед них кращий.

net ми розберемося з питанням, як очистити шви між плиткою - ми розглянемо різні варіанти вирішення цього питання і виберемо серед них кращий

Як очистити шви між плиткою фото

Як очистити шви між плиткою: хімічний спосіб

Що таке хімічний спосіб очищення швів кахля від бруду? Це банальна їх миття за допомогою сучасних миючих засобів. Але їх застосування дещо обмежено - справа в тому, що вони легко справляються з гладкими поверхнями, але ніяк не з шорсткими і пористими, якими, по суті, і є шви між плиткою . Як правило, бруд в'їдається в них, і сучасна побутова хімія виявляється слабким помічником в цій справі, особливо якщо мова йде про лояльну побутової хімії. Якщо хочете спробувати щастя за допомогою подібних засобів, то краще пошукати сильнодіючі розчини на основі кислот, але і з їх допомогою на будь-якої втішний результат розраховувати не варто - максимум, що у вас вийде, так це трохи освітлити шов, але не більше.

Якщо хочете спробувати щастя за допомогою подібних засобів, то краще пошукати сильнодіючі розчини на основі кислот, але і з їх допомогою на будь-якої втішний результат розраховувати не варто - максимум, що у вас вийде, так це трохи освітлити шов, але не більше

Як відбілити шви між плиткою фото

Серед усіх подібних побутових хімічних складів особливу увагу краще звернути на старий і добрий Пемолюкс, ефективність якого доведена часом. Але і на нього не слід сильно розраховувати, якщо мова йде про серйозні застарілих забрудненнях. Всі хімічні очисники використовуються однаково - вони наносяться на шви, після чого дається витримка для того, щоб реагенти зробили свою справу. Після цього шви промиваються теплою водою. Щоб збільшити ефект від їх впливу, додатково можна використовувати щітку.

В принципі, в деякому роді хімія діє, але діє вона тільки тоді, коли бруд ще не встигла остаточно потрапити в структуру затірки . Саме тому такий догляд за плиткою, а вірніше швами між нею, потрібно починати з самого початку експлуатації кахлю - загалом, не слід доводити до критичного моменту!

Як очистити міжплиточних шви: механічна технологія

У деякому роді механічний спосіб вирішення питання, як очистити шви у ванній, є більш ефективним - для нього не важливо, наскільки глибоко проникла бруд в структуру затірки. Ви просто берете в руки який-небудь скребок і поступово, сантиметр за сантиметром, зчищають верхній шар затірки разом з брудом. Так, робота важка, нудна і кропітка, але зате результативна.

Так, робота важка, нудна і кропітка, але зате результативна

Як очистити шви у ванній фото

Якщо говорити про пристосування, за допомогою яких можна виконати подібну роботу, то тут можна виділити хіба що наждачний папір або кухонний скребок. Механізувати цей спосіб очищення і застосовувати всілякі насадки на дриль вкрай не рекомендується - єдине, чого ви досягнете таким способом, так це зашкодить емаль кахлю . Все потрібно робити руками, в чому і полягає недолік даного методу. Як варіант, можна використовувати не жорсткі щітки по металу, але вони видаляють шар затірки смугами, які помітні. Щітка і наждачка - це, звичайно, добре, але краще за все показала себе на практиці невелика стамеска напівкруглої форми, яка зазвичай використовується різьбярами по дереву. В принципі, її досить просто виготовити з тонкої трубки, зрізавши її навпіл і заточивши край на болгарки.

Як почистити шви плитки: народний спосіб

У більшості випадків народні технології надають завжди більш дієвими, ніж чистячі засоби сучасних технологій. Очищення з їх допомогою швів між плиткою складна і проста одночасно. По суті, вона являє собою суміш хімічної і механічної технології - одночасно вона дозволяє і відбілити шви між плиткою, і очистити їх. Незважаючи на це, все ж доведеться кілька попітніти - безумовно, якщо ви хочете отримати хороший результат.

Незважаючи на це, все ж доведеться кілька попітніти - безумовно, якщо ви хочете отримати хороший результат

Народний спосіб очищення швів фото

Полягає ця технологія в самостійному приготуванні реактиву з підручних засобів і, природно, використання його на практиці.

Готується такий склад зі звичайної харчової соди, оцту і лимона. Рецепт простий - шість склянок води, півсклянки соди, третину склянки оцту і стільки ж лимонного соку.

Отримана таким чином рідина наноситься на шви, їй дається десятихвилинна витримка, щоб отримана «кислота» зробила свою справу, після чого вся грязь легко змивається чистою водою. Посилити ефект від впливу такого саморобного розчину можна за допомогою щітки - вона допоможе розчину швидше потрапити в структуру затірки. Як правило, щоб остаточно очистити шви від бруду, дану операцію потрібно провести 2-3 рази.

Кардинальна технологія очищення швів

Скажімо так - існують такі забруднення, видалити які описаними вище способами не вийде. У більшості випадків це застарілі бруд зі слідами плісняви ​​та інших нечистот - боротися з таким брудом не має ніякого сенсу. особливо з цвіллю , Як би ви її ні вимивали, ні зішкрібали і ні труїли побутовою хімією, все одно через час вона проявиться знову - живуча гидоту, нічого не скажеш. Знищувати такі забруднення краще кардинальними способами. Так, так - стару затірку доведеться повністю виколупати, обробити очищені шви спеціальною ґрунтовкою (наприклад, Ceresit CT 99), після чого нанести нову затірку, приготовлену з додаванням зазначеної раніше грунтовки.

Так, так - стару затірку доведеться повністю виколупати, обробити очищені шви спеціальною ґрунтовкою (наприклад, Ceresit CT 99), після чого нанести нову затірку, приготовлену з додаванням зазначеної раніше грунтовки

Як почистити шви плитки фото

Згоден, робота не легка, але якщо ви не хочете змінювати кахель у ванній, можна її зробити. Ситуацію в деякому роді полегшують спеціальні пристосування, наприклад, скребки - їх пряме призначення зводиться до видалення клею з швів, а й з затіркою вони справляються досить просто. По суті, це рукоять, на якій кріпляться широкі леза з алмазним напиленням - товщина одного леза становить 1,5 мм, і якщо ваш шов ширше, то на верстат встановлюється кілька лез. Хоча можна обійтися і одним - в такому випадку ніж потрібно встановлювати трохи по діагоналі. При такому підході до справи алмазні леза для очищення швів швидко сточуються.

Спосіб захисту швів між кахлем від забруднень

Одного разу вирішивши питання, як відмити шви між плиткою, повторно повертатися нього мало кому захочеться - попрацювавши в поті чола кілька днів, ви напевно проклянете все, на чому тримається цей світ. Але ще більше ви будете проклинати майстра, коли дізнаєтеся, що існують спеціальні склади для захисту швів від забруднень. Наносити їх - справа копітка, і далеко не кожен майстер захоче зв'язуватися з цією роботою. Але і марно, так як ці кошти дійсно працюють. Вони заповнюють пори в затірки і тим самим перешкоджають проникненню в них бруду - після обробки швів подібними складами затирка миється легко, як і сам глянсовий кахель.

Вони заповнюють пори в затірки і тим самим перешкоджають проникненню в них бруду - після обробки швів подібними складами затирка миється легко, як і сам глянсовий кахель

Як очистити міжплиточних шви фото

Нанесення матеріалів даного типу на шви дещо проблематично - в плані того, що виробники вкрай не рекомендують, щоб захисна рідина потрапляла на саму плитку. За їхніми твердженнями, в місцях зіткнення кахлю з рідиною можуть утворюватися плями. Саме з цієї причини, щоб уникнути такого повороту подій, кожен шов рекомендується обклеювати з двох сторін скотчем, що, самі розумієте, досить таки клопітно. Загалом, розраховувати на те, що майстер безкоштовно і якісно виконає цю роботу, не варто. Проконтролювати його ви теж не зможете, так як рідина ця абсолютно безбарвна і після нанесення її не видно. По-хорошому, якщо хочете якісний захист швів від забруднень, то зробіть її самі. Запитайте, як називається така рідина? Яскравим представником такої техніки можна назвати засіб ATLAS DELFIN (він трохи прикрашає білий шов жовтуватим відтінком) і Ceresit CT 10 Super.

В принципі, все, і залишається додати зовсім небагато. Один маленький рада - якщо не хочете з завидною регулярністю вирішувати питання, як очистити шви між плиткою, не використовуйте у ванній кімнаті затірку білого кольору. Контрастні шви теж виглядають дуже красиво, та й чисто білий кахель в цих приміщеннях використовується дуже рідко, так що замінити білу затірку будь-якої іншої досить просто!

Запитайте, як називається така рідина?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама