Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно класти плитку у ванній на стіну

  1. розмітка стін
  2. облицювання
  3. Тонкощі та поради:

Укладання кахельної плитки у ванній означає, що підготовчі роботи закінчилися і почалася фінішна обробка. Ванна кімната поступово набуває свій остаточний вигляд. Про те, як правильно класти плитку у ванній на стіну читайте в цій статті.

Розмова почнемо «від грубки». Які кроки приведуть нас до кінцевого результату - красиво облицьованим стін? Виділимо кілька таких кроків:

  • Очищення від старих покриттів і ґрунтування поверхонь.
  • Вирівнювання площини стіни штукатуркою.
  • Облицювання плиткою.
  • Затирка швів.

Видалити всі старі неміцні покриття важливо тому, що шар нової штукатурки разом з плиткою повинні міцно триматися на стіні.

Для якісного укладання плитки на стіну дуже важливо, щоб поверхня стіни була плоскою і вертикальної. Плитка не шпалери. Вона не розтягується і не згинається. Особливо помітна кривизна стін буде в кутах приміщення.

Про те, як правильно встановити маяки і обштукатурити поверхні читайте у відповідних статтях на нашому сайті.

Для плиткових робіт нам знадобляться наступні інструменти і матеріали:

  1. Керамічна плитка. Як розрахувати кількість плитки ми вже писали.
  2. Плитковий клей з розрахунку 4 кг сухого матеріалу на 1 кв. метр поверхні облицювання.
  3. Електричний міксер для приготування розчину клею.
  4. Шпатель і відро.
  5. Вимірювальний інструмент: рулетка, рівні, кутник. Олівець або маркер.
  6. Плиткоріз та інструменти для вирізання отворів в кераміці. Про те, що це за інструменти і як ними користуватися читайте в статті «Як різати плитку: вчимося у професіоналів» .
  7. Допоміжні матеріали: металевий профіль для установки його в якості опори для першого ряду облицювання і «хрестики» (дистанційні вставки), що використовуються для завдання однакових по ширині плиткових швів.

Після того як все приготовлено переходимо до першого етапу.

розмітка стін

Визначте, з якою стіни ви почнете укладання кахлю. Зазвичай починають роботу з найбільшою стіни або з тією, яка буде найкраще проглядатися. Часто такий стіною виявляється стіна над ванною.

Класти правильно плитку необхідно від середини стіни по вертикалі і від рівня ванною по горизонталі. За допомогою рівня, точність показань якого перевірена, розмічаємо на стіні вертикальну і горизонтальну лінію, уздовж яких ми будемо наклеювати перший горизонтальний і вертикальний ряди кахлю. Відразу ж потрібно продовжить горизонтальну розмітку на інші стіни ванної. Лазерний рівень допомагає зробити цю розмітку швидше і простіше. Класти правильно плитку необхідно від середини стіни по вертикалі і від рівня ванною по горизонталі

Важливо: лінії розмітки повинні бути тонкими. Найкращий інструмент для цього - вістря ножа, що залишає на штукатурці тонку добре помітну лінію.

Зазвичай перший ряд плитки наклеюють на висоті верхньої площині ванній на відстані 60 см від підлоги. За допомогою перфоратора і дюбелів-цвяхів зміцните на цій висоті опору для першого ряду кахлю. Зручно зробити її з металевого профілю для гіпсокартону, але можна використовувати і інші підручні матеріали. Починається головний етап:

облицювання

Використовуючи міксер або вручну готуємо робочий розчин плиткового клею. Зверніть увагу на рекомендації виробника клею, особливо це стосується пропорції води.

Зверніть увагу на рекомендації виробника клею, особливо це стосується пропорції води

Як правильно класти плитку у ванній на стіну

Наносимо плитковий клей на плитку і приклеюємо її на намічене місце. Стежимо, щоб площина плитки була паралельна площині стіни. Перевіряємо за допомогою рівня горизонтальність і вертикальність рядів. За допомогою хрестиків задаємо ширину швів. Постійно звіряємося з лініями розмітки.

Тонкощі та поради:

  • Дуже часто можна зустріти рада використовувати для нанесення клею зубчастий шпатель. Насправді в більшості випадків шар клею, нанесений з його допомогою, виявляється занадто тонким. Зручніше використовувати звичайний шпатель і наносити клей порціями, як показано на фото. Завдавши клей, приклейте і відразу ж відірвіть плитку від стіни: за існуючими нормами, клей повинен покривати не менше 75% поверхні.
  • Розміри «хрестиків» зазвичай вибирають так, щоб вони були сумірні плитці. Більше плитка - ширше шви. Але і тут потрібно знати міру.
  • Майте на увазі. Плитки однієї партії і навіть з однієї коробки можуть відрізнятися за розмірами один від одного до 2 мм. Прямокутність кераміки теж не абсолютна. Щоб компенсувати цю різницю в геометрії плиточник злегка збільшує або зменшує ширину швів між рядами. При занадто вузьких швах це може виявитися неможливим. Це ще одна важлива причина не робити занадто вузькі шви.
  • Намагайтеся не переривати укладання кахлю на середині ряду. Рівність укладання простіше і точніше перевірити саме вздовж цілих рядів.
  • Опору з профілю зніміть не раніше, ніж на наступний день. Там, де це передбачено схемою укладання, приклейте нижні ряди облицювання. Щоб кахель не сповзає поки клей схоплюється дуже зручно тимчасово закріплювати її за допомогою паперового малярського скотча.
  • Плитковий клей, який виступив через шви, потрібно видалити в той же день, поки він не затвердів.

Затирка плиткових швів

Прийоми затирання швів дуже сильно відрізняються для різних затерли. Керуйтеся рекомендаціями виробника затірки.

У цій статті ми постаралися докладно описати, як правильно класти плитку у ванній на стіну своїми руками. Зрозуміло, в роботі плиточника існує ще дуже багато нюансів, які просто неможливо розглянути в рамках однієї, навіть дуже об'ємною статті.

Проте у вас тепер є всі необхідні знання, щоб спробувати виконати облицювання плиткою самостійно.

Укладання керамічної плитки на підлогу трохи відрізняється від облицювання стін. Головна відмінність полягає в підготовці поверхні: замість штукатурки підлогу дорівнює за допомогою «Наливних підлог» . Про те, як це робиться ми розповімо в окремій статті.

Які кроки приведуть нас до кінцевого результату - красиво облицьованим стін?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама