Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як приклеїти бордюр на ванну: поради щодо вибору і укладанні

  1. Які бордюри краще вибрати?
  2. пластикові елементи
  3. керамічні бордюри
  4. Бордюрна стрічка
  5. професійні поради

Про те, як приклеїти бордюр на ванну або умивальник, можна прочитати багато корисної інформації в інтернеті Про те, як приклеїти бордюр на ванну або умивальник, можна прочитати багато корисної інформації в інтернеті. Але навіщо далеко ходити? У нашій статті ви не тільки дізнаєтеся про найбільш популярних способах монтажу бордюрів, а й познайомитесь з основними видами цього матеріалу.

Якщо зазори між стіною вийшли великими, потрібно додатково встановити захисні водонепроникні куточки, попередньо закривши наявні відкриті щілини спеціальним герметиком або монтажною піною.

На фінішному етапі ремонту ванної кімнати необхідно в обов'язковому порядку провести герметизацію видимих ​​щілин, через які може проникнути вода. Якщо цього не зробити, в майбутньому ви можете зіткнутися з поширенням грибка і цвілі.

Ще може виникнути освіту стійкого неприємного запаху, чого допускати вкрай небажано, особливо коли в сім'ї присутні маленькі діти. В першу чергу потрібно уважно оглянути місце прилягання ванни з поверхнею стіни.

Які бордюри краще вибрати?

Перед тим як покласти бордюр у ванній кімнаті, необхідно визначитися з видом матеріалу. Тут потрібно враховувати не тільки декоративні форми, колірну гамму і естетичний зовнішній вигляд, але також спосіб укладання матеріалу.

Сьогодні у продажу можна зустріти три основні види бордюрів:

  • пластикові - легко монтуються, коштують недорого, універсальні в застосуванні (їх можна кріпити на стіну або під плитку);
  • керамічні - відрізняються більш тривалою експлуатацією, красиво виглядають, однак, вимагають певного рівня майстерності і досвіду в процесі монтажу;
  • з натурального каменю - характеризуються високою ціною, але при цьому мають бездоганний зовнішній вигляд, а також стійкі до різних механічних пошкоджень.
  • Бордюрна стрічка - це бюджетний варіант, але зовсім недовговічний.

Широкою популярністю користуються і стрічкові самоклеючі бордюри для ванни, які виготовлені на поліетиленовій основі. Вони забезпечують надійне і міцне з'єднання з будь-якими типами поверхні, не тріскаються з часом, зручні у використанні.

Довірити монтаж полімерної стрічки можна навіть новачкові, так як наклеїти бордюр на ванну простіше простого, якщо все робити правильно.

Після вибору конкретного матеріалу необхідно строго дотримуватися технології монтажу, рекомендованої виробником.

пластикові елементи

Бордюр у ванній з пластика - вигідне рішення, коли бюджет на ремонт обмежений, але хочеться, щоб приміщення мало привабливий зовнішній вигляд. В першу чергу потрібно провести підготовчі роботи:

  1. заміряти ширину і довжину ванни;
  2. очистити поверхню від бруду;
  3. виконати примірку виробів.

Як клейкої основи допускається застосовувати силікон або рідкі цвяхи. Перед тим як буде проведена укладання бордюру у ванній, слід закрити герметиком видимі зазори, після чого просушити феном для швидкого висихання.

Перед тим як буде проведена укладання бордюру у ванній, слід закрити герметиком видимі зазори, після чого просушити феном для швидкого висихання

Пластиковий бордюр на ванну може мати різну форму

Щоб випадково не пошкодити емальоване або акрилове покриття ванни, рекомендується використовувати малярний скотч.

На внутрішню частину бордюрів наносяться рідкі цвяхи або силікон, а потім виріб акуратно прикладається «за призначенням». Якість монтажу безпосередньо залежить від сили притиску пластикового куточка до керамічної плитки.

Стики бордюрів також потрібно пройти прозорим герметиком за допомогою спеціального гумового шпателя або інших підручних пристосувань.

Можна навіть пальцем замазати будь-які щілини, головне - результат роботи і візуальний ефект повинні влаштовувати вас на всі 100%. Так як укладені бордюри потім буде складно відклеїти, після висихання.

керамічні бордюри

Розібратися в питанні, як зробити бордюр у ванній з кераміки, зможе будь-яка людина, якщо буде дотримуватися певних правил. Підготовчі заходи проводяться за аналогією з попереднім варіантом монтажу. Якщо щілини досить великі, можна «задути» їх монтажною піною.

В даному випадку потрібно більш «серйозний» набір інструментів:

  • будівельний міксер для приготування плиткового розчину;
  • болгарка з алмазними дисками або плоскогубці (пасатижі).

Щоб ідеально зістикувати керамічні елементи з кутовими деталями, потрібно підрізати краю під кутом 45 градусів, використовуючи для цього болгарку або пасатижі - це на ваш розсуд.

Щоб ідеально зістикувати керамічні елементи з кутовими деталями, потрібно підрізати краю під кутом 45 градусів, використовуючи для цього болгарку або пасатижі - це на ваш розсуд

Укладання керамічної куточка проводиться на фінальному етапі ремонту

Якщо вибрали другий варіант, попередньо накресліть лінію відрізу, а потім не поспішаючи відкушуйте маленькі шматочки до отримання потрібної форми.

Однак, все одно доведеться шліфувати нерівності, тому фахівці рекомендують відразу брати в руки болгарку. Втім, сьогодні у продажу можна знайти керамічні бордюри, які не потребують додаткової підгонки, але коштують вони дорожче.

Підготовлений плитковий клей (краще брати водостійкий) наноситься шпателем на зворотну сторону керамічного плінтуса.

При цьому заготовки укладаються в «порядку черги» якомога щільніше - це дозволить уникнути утворення зазорів між бордюром і плиткою ванни.

Час висихання суміші, що клеїть становить 24 години в нормальних умовах, тому після монтажу бажано не торкатися до виробів, щоб не порушити цілісність і естетичність всієї конструкції.

Якщо монтаж проводиться на керамічну плитку, то доцільніше використовувати не клей, а рідкі цвяхи.

Бордюрна стрічка

Перед обклеюванням ванни полімерною стрічкою необхідно забезпечити ідеальну чистоту поверхні. Для цього підійдуть різні чистячі засоби, а також знежирюючі речовини на основі спирту.

Робочу зону попередньо необхідно просушити феном - поверхня стіни і край ванни повинні бути повністю сухими. Відрізати самоклеящуюся стрічку бордюр бажано з невеликим запасом (близько 2-3 см), так як по кутах ванни доведеться робити додаткові надрізи.

Щоб правильно приклеїти бордюрную стрічку, монтажні роботи рекомендується починати від кута, поступово знімаючи захисне покриття, при необхідності розгладжуючи і щільно притискаючи бордюр до поверхні.

Для надійної фіксації досить придавити стрічку на 15-20 секунд. По завершенні монтажу ванній бажано не користуватися протягом доби, щоб не допустити потрапляння вологи.

Це один з найдоступніших способів, як встановити бордюр на ванну при мінімальних фінансових вкладеннях з боку.

професійні поради

  • Для акрилової ванни ідеально підійдуть саме керамічні плінтуси, які візуально зроблять її об'ємною, проте, клеїти їх доцільніше на рідкі цвяхи. При необхідності можна також вибирати стандартні пластикові елементи.
  • Щоб забезпечити максимально міцне зчеплення куточка зі стіною, необхідно наносити клей або герметик на обидві поверхні.
  • Використовуючи герметик для ванної кімнати, краще вибирати склади зі спеціальними антигрибковими присадками.
  • І, головне - завжди беріть матеріал «про запас», оскільки під час роботи ніхто не застрахований від випадковостей.
Sex Cam Cam Sex Live

Які бордюри краще вибрати?
Але навіщо далеко ходити?
Які бордюри краще вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама