Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як самому покласти плитку на підлогу

  1. вирівнювання підлоги
  2. Як правильно покласти плитку
  3. Укладання плитки на розчин
  4. оформлення роботи

Вирішивши покласти на кухні або у ванній кімнаті на підлогу плитку, завжди є спокуса вдатися до допомоги фахівців у цій справі. Але не поспішайте це робити - може бути, процес укладання плитки не здасться таким складним, як видається спочатку, якщо уважно вникнути в його тонкощі. Вирішивши покласти на кухні або у ванній кімнаті на підлогу плитку, завжди є спокуса вдатися до допомоги фахівців у цій справі

Покласти плитку на підлогу

Щоб правильно покласти плитку, слід ретельно провести всі підготовчі роботи. Від того, наскільки добре поверхню буде підготовлена до влаштування плиткового статі, залежить якість остаточного результату.

Укладання плитки на підлогу

вирівнювання підлоги

Правильне вирівнювання поверхні, на яку передбачається постелити плитку, може гарантувати 50% успіху в цій справі. Спочатку оцінюємо стан, в якому знаходиться підлогу. Якщо поверхня рихла, легко знімається, то її потрібно прибрати до твердого підстави. Якщо це зробити неможливо з технічних причин - твердого підстави не існує як такого, робиться хороша цементна стяжка, шаром не менше п'яти сантиметрів. Щоб рівень підлоги не вийшов вище, ніж нам потрібно, перед початком стяжки підлогу потрібно поглибити на таку ж висоту. При обладнанні статі в багатоповерховому будинку цього зазвичай не потрібно, тому, що плита підстави завжди має міцну поверхню.

При обладнанні статі в багатоповерховому будинку цього зазвичай не потрібно, тому, що плита підстави завжди має міцну поверхню

вирівнювання підлоги

Але стяжку все одно зробити потрібно - з її допомогою вирівнюється поверхня підлоги по рівню. Можна з упевненістю сказати, що, чим краще вдасться провести вирівнювання статі, тим легше буде наклеїти плитку, тому використання будівельного рівня - це обов'язкова умова на цьому етапі роботи. Уже вирівняний підлогу повинен мати гладку поверхню, без горбків і ямок. Якщо залишилися невеликі нерівності, краще зчистити їх дуже широким шпателем, поки розчин ще не зовсім затвердів, але по ньому вже можна вільно ходити, не залишаючи слідів. Не потрібно списувати на те, що плиткою закриються нерівності, так як вони будуть заважати при подальшій роботі. Готову стяжку залишаємо на кілька днів для висихання. Вона буде вважатися висохлої, коли змінить свій колір на більш світлий відтінок.

Як правильно покласти плитку

  • Щоб уявити собі, як буде виглядати остаточний результат роботи, потрібно розкласти плитку без розчину на підлогу. Це позбавить від проблем, коли, поклавши кілька рядів на розчин, раптом захочеться щось змінити. Особливо це важливо зробити, якщо задумали викласти орнамент з плитки різних кольорів - в цьому випадку можна навіть зробити креслення на папері, і потім керуватися ним, щоб не збитися з малюнка.
  • Не обов'язково розкладати плитку по всій поверхні, досить це зробити, щоб мати загальне уявлення про майбутню роботу. Спочатку визначається стіна, біля якої буде викладений перший ряд. Це повинно бути місце, найбільш відкрите для перегляду, що не заставленого столами, тумбами, плитою і решті подібної начинням. Останній ряд може складатися зі шматочків плитки, тому саме він повинен знаходитися під стіною, закритою меблями. Стіна може бути не зовсім рівною, тому уздовж неї потрібно відбити лінію, по якій пройде перший ряд. Для цього з двох протилежних кутів від стіни відміряється відстань, рівну ширині плитки плюс пів сантиметра, і ці дві точки з'єднуються рівною межею.
  • Це буде лінія першого ряду - плитка укладається між лінією і стіною, точно по зазначеної кордоні. Якщо через нерівності стіни плитка не буде залагоджувати в яку, то її потрібно підрізати. Це може бути всього кілька сантиметрів, і на зовнішньому вигляді плиткового покриття не відіб'ється.

Укладання плитки на розчин

Правильна укладка плитки на розчин

  1. Для укладання плитки використовуються спеціальні сухі клейові суміші, які в даний час придбати в будівельних магазинах не складає проблем. Готуються суміші точно по інструкції, зазначеної на упаковці, найкраще за допомогою будівельного міксера - розчин, змішаний механічним способом, буде однорідніше, без грудок і сухих залишків клею на дні ємності. За допомогою широкого шпателя з зубчастим краєм готову суміш наносять на поверхню підлоги і розрівнюють.
  2. Не слід при розрівнюванні розчину занадто низько нахиляти шпатель до площини підлоги, а кут нахилу потрібно тримати приблизно однаковим протягом всієї роботи. Завдяки цьому прийому, шар розчину весь час буде однією товщини, а плитка не буде «грати» по відношенню один до одного. Площа нанесення розчину спочатку, поки не призвичаїлися, не потрібно перевищувати більше, ніж на дві-три плитки, щоб він не встигав прихоплюватися. На рівномірно намазаний розчин улагоджується плиточка і притискається несильними тих, хто вагається рухами, поруч з нею розташовується друга, потім ще одна, і так далі, до кінця краю. Плитки рівняються строго по зазначеній межах, а між ними вставляються пластмасові хрестики, що регулюють ширину швів між плитками.
  3. Уклавши перший ряд, приступаємо до другого. Тепер уже можна залагоджувати не один ряд, а відразу два - це трохи спростить процес влаштування підлоги. Весь цей час потрібно стежити за подібністю швів між плитками. Останній ряд плитки, швидше за все, доведеться обрізати. Робиться це плиткорезом. На фотографії внизу показано, як відміряється ширина останнього ряду плитки. Після цього вона легко розрізається по наміченої лінії.

оформлення роботи

[Block Text One title = "Коли робота по наклейці плитки завершена» text = "- потрібно дати їй просохнути протягом двох днів, і зайнятися закладенням швів. Використовують з цією метою тільки спеціальну затірку для швів. Її готують за інструкцією на упаковці і за допомогою терки з гумовою площиною або гумового шпателя заповнюють шви між плитками (хрестики попередньо прибираються). »]

Хвилин через 20, в залежності від температури повітря в приміщенні, плитку протирають поролоновою губкою, а по швах з деяким зусиллям, так, щоб не порушити цілісність шва, а лише трохи його ущільнити, проводять ребром терки, і залишають до повного висихання. Планується можна приклеїти спеціальний керамічний, якщо на стіні поклеєні шпалери. А якщо на стіні кахельна плитка, тоді оформлення плінтусом не обов'язково - все за бажанням господаря.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама