Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати акрилову ванну

  1. Не всі ванни однаково «корисні»
  2. Вибір ванни за кольором
  3. Вибір за розміром і формою ванни
  4. Вибір за технологією виробництва
  5. Вибір за «врізки» в ванну
  6. ПІДСУМОК

Хлопців сьогодні дійсно корисна стаття, будемо говорити про вибір акрилових ванн. Пам'ятаю коли сам вибирав ванну, для себе, трохи не збожеволів - стільки фірм і стільки різних типів виготовлення - просто ЖАХ! Сталеву і чавунну не хотіли принципово, тому що вони мають обмежені форми (у нас в місті звичайні прямокутні) а нам хотілося напівкруглу асиметричну. ТАК і минуле століття це вже! Загалом було прийнято рішення брати пластикову (акрилову ванну) і тут понеслося ... Хлопців сьогодні дійсно корисна стаття, будемо говорити про вибір акрилових ванн

Як вибрати акрилову ванну


Не всі ванни однаково «корисні»

А ви знаєте, що не всі акрилові ванни виробляються за однією технологією? Ні, не знаєте? А ось тепер знайте! Адже іноді розбіг в ціні, однакових по розміром ванн, доходить до 3 разів! І це не просто так, цьому є цілком нормальне пояснення, адже є різні технології виготовлення, всього їх три. Однак давайте почнемо з кольору і розмірів.

Вибір ванни за кольором

Хлопці зараз існує дуже багато квітів акрилових ванн, неправильно думати, що акрил - це тільки білий або майже білий колір! Зараз його можуть пофарбувати в будь-який який вам потрібно (це ж по суті пластик), просто додають в нього потрібний колір і все! Ось вам і червона ванна, ось вам і синя, або зелена, будь ласка - тільки платите гроші! Кольорові ванни будуть на 10 - 15% дорожче! Однак все одно найпопулярнішими квітами є білий і фарфоровий (трохи сіруватий) колір.

Вибір за розміром і формою ванни

Звичайно, цей пункт потрібно вставити, я думаю всім зрозуміло якщо ви берете звичайну прямокутну ванну в 150 - 170 мм, це буде одна ціна, набагато дешевше! Якщо ви берете велику напівкруглу або практично круглу ванну наприклад (170 Х 120) або (170 на 170) то це буде зовсім інша ціна, причому іноді в 2 - 3 рази більша ніж вартість звичайної ванни. Тут і матеріалів більше йде, і кріплення складніше, та й зробити таку ванну складніше! Думаю всім зрозуміло, тут ніяких секретів немає! ЧИМ СКЛАДНІШЕ ФОРМА І БІЛЬШЕ ВАННА - ТИМ ЧИ ВАРТО ДОРОЖЧЕ! Це все добре, на найскладніший вибір це вибір ванни по технологію виробництва

Вибір за технологією виробництва

1) Напилювання акрилом

1) Напилювання акрилом

напилення акрилу

Найдешевші ванни, та й самі неякісні. ТАК реально можна купити до 9000 рублів, навіть більшу напівкруглу ванну! АЛЕ прослужить такий екземпляр не довго! Я б навіть сказав дуже недовго! Технологія виробництва таких ванн криється ось у чому. На основу, зазвичай це не дорогий поліпропілен (теж не є добре), наноситься шар пластику (звичайний пластик), а зверху напилюється акрил. Напилюється, я маю на увазі дуже тонкий шар, можна порівняти з фарбою з фарбопульта, шар напилення близько 0,5 - 1 мм, а буває і набагато менше. Хлопці не ллється! А саме напилюється, тому що шар акрилу в 0,5 - 1 мм, не можна назвати литтям! Мінус таких ванн в тому, що шар акрилу дуже тонкий і рано чи пізно він зітреться і проступив жовтий пластик, який знаходиться внизу! Досить впустити щось в ванну і акрил відколеться, оголюючи нижній шар! Також часто в таких ваннах можна зустріти «павутину» з тріщин на дні! Акрил тонкий і як правило він починає відходити від нижнього шару при тривалому впливі, від цього і йдуть тріщини! Загалом це не наш варіант, брати такі ванні я вам не раджу! Все одно будете змінювати через років п'ять!

2) Комбінований акрил

2) Комбінований акрил

комбінований акрил

Цей метод трохи схожий на «напилення», проте є принципова відмінність. У таких ваннах застосовується різний підставу, в більш дешевих варіантах підставу з поліпропілену, в більш дорогих зі скловолокна! Це важливо! Беріть скловолокно, тому як воно міцніше і на нього краще кріпити ніжки для ванни! Далі знову є відмінність - на основу пластика - вже ллється акрил! Це важливо! Зазвичай це буває як - на підставу (скловолокно або поліпропілен), наноситься пластик в 2 - 3 мм, а потім на цей пластик наноситься (ллється) шар акрилу теж 2 - 3 мм! А це вже серйозно! Шар акрилу в 2 - 3 мм, це досить хороший шар і прослужити може досить довго, він витримує падіння предметів (звичайно без ентузіазму)!

основа поліпропілен

основа поліпропілен

Комбінований акрил - фото

Така ванна може прослужити до 10 - 15 років. Звичайно є і дешеві варіанти, у нього шар пластику (1,5 мм) і акрилу (1,5 мм), тонко! Але все одно це набагато краще, ніж напилення акрилом! Можна брати! Вартість таких ванн звичайно набагато вище, ніж у ванн з напиленням (вже більше 10000 рублів). До речі у нас багато Російські виробники називають ці ванни литими! Це кардинально НЕ ВІРНО! Це ванна комбінована, із застосуванням литого акрилу, АЛЕ ЦЕ НЕ ПОВНІСТЮ ЛИТИЙ АКРИЛ! Будьте уважні!

3) Литий акрил

3) Литий акрил

литий акрил

Найдорожчі і найякісніші ванни! Такі ванни стоять за 15 000 рублів і більше (особисто я бачив напівкруглу в 50 000 рублів). Тут також все просто! На основу, практично в 90% випадків це скловолокно (рідко в 10% це поліпропілен), відразу наноситься шар литого акрилу, без будь-яких верств пластика всередині! Тобто - тільки основа і акрил! Причому акрил ллється досить товстим шаром в 5 - 6 мм, зустрічаються і до 10 мм!

Основа - скловолокно

Основа - скловолокно

Литий акрил - фото

Ці ванни і називаються ванна з литого акрилу. Потрібно сказати що в Росії практично немає виробників які роблять такі ванни, литий акрил роблять тільки за кордоном! У нас все фірми все одно під акрилом мають невеликий шар пластику, що вже повністю «литим» назвати складно! Такі ванни найдовговічніші і ходять по 30 років! Поки акрил НЕ протреться!

Відрізнити ванни ви зможете самі, просто подивіться на зрізи (нижні кути) і не слухайте ніяких менеджерів, мені стільки казок на розповідали коли я вибирав ванну.

Вибір за «врізки» в ванну

Тепер хлопці вам стало зрозуміло і по матеріалу ви можете вибрати самі! АЛЕ є ще один важливий пункт, який я повинен до вас донести! Це врізка змішувачів в ванну! Знаєте встановлюють прямо на ванну а не в стіну! Так от якщо у вас напилення акрилом - то врізати в ванну кран категорично не можна! Вся справа в тому, що напилення від технічного впливу свердла може тріснути і підуть тріщини по всі ванній! Так що з напиленням тільки змішувач на стіні, а не на ванній!

Комбінований акрил. Якщо дуже тонкий шар, в 1,5 мм, так само не можна врізати! Якщо шар акрилу від 2 мм, то врізка дозволена!

Литий акрил - врізати не боїмося, тут з врізкою все нормально!

ПІДСУМОК

Далі хлопці, трохи інформації по маркам, не реклама! Особисто я вибирав ванну дуже довго! Перелопатив дуже багато фірм! Спочатку дивився на фірму BAS, найдешевша ванна, але у неї напилення акрилом - відразу відпала сама по собі! Далі почав дивитися щось серйозніше, дивився на фірму 1 MARKA, наша Російська, але тоді у неї не було повністю литого акрилу, тільки верхній шар в 2 - 3 мм, а під нею пластик! Хоча менеджер мене запевняв, що це повністю литий варіант, але на зрізі то все видно! На захист хочеться сказати, що зараз начебто почали з'являтися повністю литі моделі, так що можна розглянути цю фірму. А зупинився я на фірмі ALPEN, імпортна, стояла дорожче - зате акрил, дійсно литий в 6 мм! І ніяких проблем!

фірма ALPEN

Варто вже 1,5 року ніяких подряпин або ще щось не з'явилося! Прекрасно врізав змішувач, ніяких тріщин не пішла! Вся принадність литого акрилу, якщо побачили якусь дрібну подряпину, просто затираємо її ганчірочкою і все, вона як то сама йде! В цьому і є плюс литого акрилу!

Зараз невелике відео ванни, після майже 2 років експлуатації, дивимося.

Що виходить:

- Якщо «пофіг» яку ванну брати можете взяти напилення акрилу! Дуже бюджетно!

- Якщо для себе і хочеться заощадити беріть комбінований акрил, але щоб шар був не менше 2 мм! Середня ціна!

- Якщо берете надовго і всерйоз, то беріть тільки ЛИТИЙ АКРИЛ! ТАК дорожче, але прослужить довго!

Ні, не знаєте?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама