Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити ванну - вибір ванни і самостійне підключення зливу

  1. Сучасні моделі ванн на будівельному ринку
  2. Особливості чавунних ванн
  3. Характеристики сталевих ванн
  4. Переваги акрилових ванн
  5. Інструменти і матеріали для установки ванни
  6. Аналіз приміщення - ванної кімнати
  7. Установка чавунної або сталевої ванни
  8. Установка акрилової ванни

Коли людям задають питання про те, яке приміщення в квартирі вони вважають головним або коханим, найчастіше можна передбачити відповідь. Найбільше людей вважають головним ванну кімнату або кухню. І це не дивно, оскільки ці два приміщення нашої квартири забезпечують своїм мешканцям нормальну комфортне життя. Запитайте, чому? Та тому що кухня призначена для приготування і прийому корисної та необхідної їжі, тому вона повинна бути максимально зручно обладнана. Не можна назвати ванну кімнату менш важливою, адже змивання з себе фізичної та інформаційного бруду не тільки корисно, а й важливо для здоров'я.
Розглянемо основні тонкощі самостійної установки ванни. Під час монтажу цього елемента сантехніки нерідко виникають неприємні проблеми у недосвідчених майстрів. Для того щоб встановити ванну швидко і без зайвих проблем, необхідно дещо знати і дотримуватися деяких правил, які відомі професійним сантехнікам.

Сучасні моделі ванн на будівельному ринку

Сьогодні на будівельному ринку існує три типи цих виробів. Ванна може бути:

  1. чавунної;
  2. сталевий;
  3. Акрилової.

Найбільшою популярністю, завдяки своєму дизайну і якості: міцності, довговічності, користуються чеські, італійські, французькі, китайські і російські ванни. Розглянемо особливості кожної з них:

Особливості чавунних ванн

Кілька десятиліть чавунні ванни мають великий попит у населення, і це не дивно. Адже чавун - це матеріал, який дуже довго тримає тепло і характерним його якістю є найбільший термін служби - в межах 25 років. Чавунні ванни стійкі, але через те, що вони занадто важкі, встановлювати їх нелегко. Монтаж такої ванни поодинці - практично неможливе завдання. Завдяки перерахованим вище достоїнств, у чавунних виробів зазвичай найвища вартість.

Характеристики сталевих ванн

Сталева ванна є класичним атрибутом санітарного вузла квартири. Вона користується популярністю, завдяки невисокій вартості і малої маси. Але, на відміну від чавунної, вона менший час зберігає тепло - вода швидко остигає. До того ж, до її недоліків належить гучне наповнення водою і відносно короткий термін експлуатації.

Переваги акрилових ванн

виготовлені ванни з акрилу , Є досить новим і сучасним сантехнічним продуктом. До його гідності відносяться:

  1. Щодо мала вага - близько 20 кг;
  2. Невисокий рівень шуму при наборі води;
  3. Відсутність обмежень по вибору форми або конфігурації;
  4. Абсолютно демократична ціна.

Виготовлення акрилових виробів - це отримання великого обсягу при відносно невеликих площах. Необхідно знати одну важливу деталь - ванна будь-якого виду може бути різної довжини: від 120 до 210 см, і різної форми: прямокутної, овальної, круглої, кутовий і фігурної.

Інструменти і матеріали для установки ванни

Якщо ви зібралися встановлювати акрилову, сталеву або чавунну ванну самостійно, матеріал, з якого ванна виготовлена, не впливає на установку. Щоб правильно і успішно виконати цю роботу, необхідно запастися необхідними інструментами і матеріалами:

  1. молотком;
  2. зубилом;
  3. Викрутками різних видів;
  4. Невеликий болгаркою;
  5. Зрівнювачем електричних потенціалів;
  6. Газовим ключем № 2;
  7. Силіконовим герметиком;
  8. Олійною фарбою;
  9. Цементним розчином;
  10. Поліуретанової монтажної піною;
  11. Ізоляційною стрічкою.

При установці ванни своїми силами, будь вона сталева, акрилова або чавунна, необхідно виконувати обв'язку, монтаж зливної арматури - зливу-переливання, для чого необхідні:

  1. Зливна гофра, що має діаметр 40 мм;
  2. Гумовий манжет 40 х 50 мм, якщо використовуються чавунні труби, і 50 мм при роботі з пластиковими трубами.

Аналіз приміщення - ванної кімнати

До того, як встановлювати нову, демонтуйте стару ванну. Тільки після її зняття можлива реальна оцінка всіх витрат і масштабу робіт, які належить виконати.

Важливим є питання про те, в якому порядку встановлюють ванну: спочатку облицьовують стіни або після її монтажу. Черговість робіт в цьому випадку не має великого значення, тому що головною складністю роботи вважається операція, яка полягає в стикуванні і герметизації місць з'єднання сантехнічного вироби зі стінами.

Коли людям задають питання про те, яке приміщення в квартирі вони вважають головним або коханим, найчастіше можна передбачити відповідь

Герметизація стиків ванни за допомогою герметика.

У разі, коли ванну встановлюють після того, як обробили поверхні стін, герметизація зазорів проводиться з використанням спеціальних плінтусів і бордюрів, що негативно позначається на зовнішньому вигляді ванної кімнати. Плінтуса і бордюри добре помітні, тому псують зовнішній вигляд.

Затирка швів між кахельною плиткою та ванної.

Якщо ванну стали монтувати перед укладанням кахельної плитки на стіни ванного приміщення, проводиться перекриття стикувального шва за допомогою укладається кахлю. Так можна домогтися гармонійного поєднання площині ванни з площинами стін.

Установка будь-якого сантехнічного вироби виконується в декількох етапах:

  1. Проведення складальних робіт;
  2. Виконання термоізоляції;
  3. Обесшумліванія ванній;
  4. Безпосередній монтаж ванни.

У будь-якому випадку: при самостійній установці ванни або монтажі фахівцями, будь то чавунна, сталева або акрилова ванна, необхідно спочатку виконати підготовчі роботи. В першу чергу з'ясовується, який стан у каналізаційної системи - спочатку її приводять в належний вигляд, інакше в наслідок ви ризикуєте, мучаться від майбутніх протікання і інших неприємних речей.

При роботі зі сталевими або чавунними каналізаційними системами необхідно ретельне, до самого металу, очищення каналізаційного розтруба. Після цього розтруб протирається і накривається чистою ганчіркою.

Самостійна установка і підключення ванни.

Заздалегідь продумайте всі тонкощі процесу установки і сплануйте його так, щоб до ванни легко можна було підвести водовідведення, зручно розташовувалися крани холодної і гарячої води. Забезпечте виконання даних умов, а потім приєднуйте сифон, відвідні труби, воронки переливу і трійник до центральних комунікацій.

Обв'язку збирайте, використовуючи інструкцію, яка дається при купівлі ванни. При складанні її зверніть особливу увагу на те, щоб конусоподібні гумові прокладки в точках з'єднання були розташовані правильно. Після цього за допомогою герметика промажьте всі отримані сполучні шви. Підключення гофри проводиться на іншому етапі монтажу.

Установка чавунної або сталевої ванни

Кращим підставою для монтажу чавунних ванн вважається цегляна кладка . Спочатку йде підготовка самої ванни до монтажу: до неї прикріплюються сталеві ніжки, а потім ванна поміщається на місце, яке їй відведено.

Необхідно перевірити стійкість. При наявності регулювальних механізмів краще використовувати їх, а якщо ні - отцентрованіе ванни проводиться за допомогою стопорних цвяхів, які забиваються біля підстав кріплень ніжок.

Потім ванна підсувається і тулиться до стінки, а що утворилися зазори закладаються вищеописаним способом.

Чавунну ванну можна встановлювати на цегляну кладку, яка попередньо викладається по периметру ванною. Цей спосіб установки вважають найнадійнішим, до того ж, він дозволяє вибирати необхідну висоту.

Не забудьте про те, що необхідно заземлення. Його можна виконати традиційно - приєднати провід одним кінцем до металевого елементу, а іншим кінцем - до ванни. Ідеальним буде використання готового промислового заземлення.

Після цього необхідно насухо витерти отвори зливу і переливу, підвести знизу обв'язку, яка була підготовлена ​​раніше. Кришки обв'язки закріплюються на лицьовій стороні за допомогою болтів. З'єднуються обв'язування і гофра через прокладку, виконану у вигляді конуса, головне, щоб гострий кінець обв'язки був направлений в сторону обв'язки.

Це є заключним моментом монтажу чавунної або сталевої ванни. Залишилося налити в ванну води, щоб перевірити, чи не протікає ванна в місцях з'єднання. Потім виконується гідроізоляція, при якій використовується герметик або герметична стрічка.

Установка акрилової ванни

Ванна з акрилу може мати будь-які форми і розміри. При продажу акрилової ванни ви стаєте володарями додаткової комплектації, яка представляє собою:

  1. Опорну раму-каркас;
  2. Комплект злив-перелив;
  3. Декоративну панель і комплект кріплень до неї;
  4. Монтажний набір для кріплення ванни до стінки.

Матеріалом виготовлення сифонів зливу-переливу повинна бути латунь. Хромовані сифони оснащуються напівавтоматичною системою на закриття / відкриття зливного крана.

Хромовані сифони оснащуються напівавтоматичною системою на закриття / відкриття зливного крана

Правила та рекомендації щодо інсталяції акрилової ванни.

Установка акрилових ванн виконується строго по інструкції виробників, тому що вони часом мають химерні конфігурації, які досить складно монтувати. Установка таких ванн зрозуміла і схожа на послідовність монтажу сталевих і чавунних ванн:

  1. Встановлюється рама-каркас;
  2. Чаша встановлюється і закріплюється;
  3. Встановлюється декоративна панель.

Чим більше точок опори має акрилова ванна, тим вона стає менш міцною. Якісні моделі повинні спиратися лише на чотири кутових ніжки. Якщо в комплект купується вами ванни входить більша кількість опор, значить чаша мало якісна.

Ми розглянули процеси самостійної установки різних видів ванн. Можливо, після цього ще залишилися якісь питання чи неясності, які стануть зрозумілі в процесі монтажу. Успішною вам роботи!

Запитайте, чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама