Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як закріпити ванну: кріплення сталевий ванній до стіни

  1. Підготовка ванній та збирання майбутніх опор
  2. Примірка і установка
  3. Установка на штроби
  4. Монтаж на цегляну кладку

Ремонт у ванній нерідко може ускладнюватися через зовсім малих габаритів цієї кімнати. Всі ремонтні роботи в цьому приміщенні проводяться поетапно і вам потрібно ретельно стежити за правильністю виконуваних дій. Адже невірне дію або ж найменша помилка може перервати процес ремонту і змусити вас переробляти все з самого початку. Що ж стосується безпосередньої установки сталевий ванної кімнати - то вона можлива тільки після того, як ви гарненько підготуватися і ретельно обдумаєте свої дії. Заздалегідь слід відзначити той факт, що сталеву ванну необхідно прикріплювати до стін з трьох сторін, в той час як чавунні моделі мають досить стійку опору і можуть встановлюватися в будь-якому місці. Ремонт у ванній нерідко може ускладнюватися через зовсім малих габаритів цієї кімнати

Встановити сталеву ванну самому досить просто

Підготовка ванній та збирання майбутніх опор

Перед тим як ви приступите до установки сталевою ванною, вам необхідно гарненько вирівняти підлогу, посилити його вологостійкість за допомогою гідроізоляції, а також провести обробку. Кращим варіантом обробки підлоги для ванної кімнати вважається плитка. Слід розуміти, що плитка, укладена гребневидная методом кладки, може не витримати установки важкої сантехніки і тріснути. Саме тому дуже важливим фактором є правильне укладання плитки для підлоги, а укладатися вона повинна на суцільний цемент, без утворення пустот.

Також дуже важливим фактором є відсутність обробної плитки на стінах. Їх обробка повинна відбуватися вже після установки і підключення сантехнічних елементів.

Тепер, що стосується опор. Вони обов'язково йдуть в комплекті при покупці сталевих ванних. У більшості випадків опори мають спеціальні самоклеючі накладки, які багаторазово полегшують кріплення. Набагато рідше виробники ванн пропонують закріплювати свої вироби за допомогою стягуючих болтів. Справа в тому, що такий вид кріплення може значно зменшити термін експлуатації вашої ванної, так як при сильній затягуванні болтів може пошкоджуватися емаль. Збірка опор відбувається в три етапи:

  1. Спочатку потрібно набити пластикові наконечники на шпильки.
  2. Потім вкрутити затискні гайки до наконечників.
  3. Після чого вже можна вкручувати шпильки з наконечниками в майбутні опори.

Для того щоб ви змогли правильно прикріпити регулювальні опори, вам обов'язково потрібно перевернути сталеву ванну дном вгору і в такому положенні приклеїти до її поверхні самоклеючі накладки на пристойній відстані один від одного. Перед обклеюванням поверхню ванній необхідно знежирити. Слід зазначити, що одну з опор найкраще встановлювати, поблизу зливного отвору, другу ж, необхідно відправити до протилежного краю ванни.

Слід зазначити, що одну з опор найкраще встановлювати, поблизу зливного отвору, другу ж, необхідно відправити до протилежного краю ванни

Інструкція по установці сталевої ванни

Прикріплювати самоклеючі накладки дуже легко. Все що вам потрібно зробити - зняти спеціальну захисну плівку, після чого щільно притиснути накладку до потрібного місця (відзначеному маркером) якомога сильніше і потримати пару секунд. Відразу ж після цього ви можете приступати до загвинчування скріпляє болта, який розташовується посеред парної опори і днища.

Примірка і установка

Нарешті, ми підійшли до найвідповідальнішого моменту - як закріпити ванну. Для початку ви повинні ввести її в приміщення ванної кімнати і поставити на ніжки в тому місці, куди збираєтеся її встановлювати. Після того як ви поставите ванну, необхідно за допомогою будівельного рівня виміряти її нахил. У разі сильного перекосу необхідно відрегулювати ніжки. Не варто забувати про те, що ванна не повинна стояти ідеально рівно.

Та сторона, в якій знаходиться слив, повинен бути трохи нижче, для того, щоб вода у ванні не застоювалася.

Кріплення ванни до стіни відбувається тільки після закінчення всіх примірочних і регулювальних робіт. Краї ванній, які будуть стикатися зі стіною, оклеиваются спеціальним будівельним скотчем, після чого ванна впритул присувається до стінок, а проміжки закладаються монтажною піною. Після того як піна затвердіє, її необхідно зрізати за допомогою гострого ножа (можна використовувати канцелярський ніж). Утворився шов необхідно гарненько обробити герметиком. Тепер ви можете знімати будівельний скотч і займатися підключенням зливу.

Тепер ви можете знімати будівельний скотч і займатися підключенням зливу

Приклад установки сталевої ванни

Установка на штроби

Варіанти установки ванній на штроби на сьогоднішній день також досить поширений. В цьому випадку кріплення ванній до стінок посилюється за рахунок наявності штроби, зробленої за допомогою перфоратора. Бортики ванній з трьох сторін втягається в штробу, після чого всі наступні етапи кріплення відбуваються точно так же, як і в попередньому випадку.

Деякі забудовники підсилюють стійкість ванни за допомогою металевих куточків, які кріпляться дюбелями до стіни, по обидва боки бортиків. Підтримка металевих куточків запобіжить не тільки переворот ванни набік, але також і просідання її дна.

Ще додатковою опорою цілком може послужити дерев'яний каркас. Він встановлюється під сталеву ванну, а в подальшому закривається глухим екраном. Така система також буде надійною і довговічною, навіть з огляду на факт наявності деревини.

Така система також буде надійною і довговічною, навіть з огляду на факт наявності деревини

При установці ванни все зазори заливають монтажною піною

Монтаж на цегляну кладку

Більш надійним варіантом кріплення для ванни може стати звичайна цегляна кладка під дном і цегляні стовпчики з боків. В цьому випадку ванна матиме опору не тільки на дно, але також і на борту.

Перед початком установки ванни на цегляну кладку вам необхідно підготувати місце її розташування. Для цього з сантехнічного вироби знімаються всі необхідні вам мірки: це ширина, висота і довжина купленої вами моделі ванни. Вам потрібно враховувати все, аж до міліметра. Так, висота цегляних стовпчиків повинна бути дорівнює відстані від внутрішньої стінки бортиків до статі. Аналогічним чином повинні вираховуватися, довжина і ширина, інакше ванна може стати нерівно. Слід зазначити, що окремо повинна враховуватися ширина і товщина цегли.

Установка ванна на цегляну кладку

При монтажі цегляних стовпчиків на стіні і на підлозі робиться спеціальна розмітка маркером, це потрібно для того, щоб ви чітко бачили межі майбутньої цегляної кладки. Монтаж конструкції починається зі створення центральних опор, після цього викладаються далекі стовпчики (розташовані біля стіни), і тільки після цього, стовпчики по сторонах передньої частини ванни. Установку самої ванни можна здійснювати тільки після того, як цементний розчин затвердіє, і цегляна кладка стане стійкою.

Важить сталева конструкція значно менше, ніж чавунна, завдяки чому підняти її і встановити на кладку можна зусиллями всього лише двох осіб. Зчіплювати корпус ванній з цеглою необхідно за допомогою поліуретанової піни, яка наноситься на днище ванній. До тих пір, поки піна не застигла, ви повинні встигнути зробити регулювання нахилу ванни в бік зливу. Перш ніж прикріплювати ванну до стіни ви повинні кілька разів перевірити нахил зливу, набираючи і спускаючи воду. Якщо раптом вода не йде відразу, а застоюється - вам потрібно посилити кут нахилу. Ось і все, установка ванною на цегляну кладку повністю завершена.

Дуже сподіваємося, що наша стаття допоможе вам впоратися з таким завданням, як кріплення сталевий ванній. Завдання це зовсім неважка, але воно зажадає від вас багато уваги і якісно виконаної роботи. Бажаємо вам удачі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама