Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цікаві ідеї сучасного дизайну у ванній в хрущовці

  1. Роздільний або поєднаний?
  2. Як спланувати маленьку ванну
  3. Ванна або душова кабіна?
  4. Розстановка меблів в маленькій ванній кімнаті
  5. Куди поставити пральну машину?
  6. Який колір вибрати для оформлення ванної
  7. Оздоблення маленької ванної кімнати
  8. Освітлення у ванній кімнаті
  9. Фото інтер'єрів ванних кімнат в хрущовці
  10. Автор публікації
  11. sunrem

Не всім пощастило мати простору квартиру або свій будинок, а що вже говорити про маленькій ванній кімнаті, яку геть позбавляли уваги при будівництві будинків за радянських часів

Не всім пощастило мати простору квартиру або свій будинок, а що вже говорити про маленькій ванній кімнаті, яку геть позбавляли уваги при будівництві будинків за радянських часів?

Найбільша проблема санітарних вузлів в будинках хрущовського типу - це обсяг. Саме маленька площа позбавляє можливості облаштувати кімнату так, як хочеться. Тому на перше місце виходить функціонал, адже, на кількох квадратних метрах потрібно встановити найнеобхідніше. Наш сайт Sunrem.ru розповімо найцікавіші ідеї сучасного ремонту та дизайну у ванній в хрущовці.

Роздільний або поєднаний?

Санвузол в маленьких квартирах має кілька переваг перед роздільним приміщенням.

По-перше, об'єднуючи туалет і ванну кімнату, ми візуально збільшуємо простір, так як і та, і інша кімната спочатку мають ну дуже маленькі розміри. Стираючи межі між приміщеннями, ми забираємо ту площу, яку займає стіна і можемо використовувати її з більшою користю.

По-друге, суміщений санвузол в хрущовці дає нам перевагу в плані розстановки необхідної сантехніки і меблів. Ми можемо легко поміняти місцями купіль і раковину, розгорнути унітаз, знайти місце для пральної машинки.

Єдиний недолік у суміщеного санвузла - необхідність оформлення перепланування, адже, перенесення або знесення перегородок вимагає дотримання своїх технічних норм і правил. Однак, переплануванням вважається і зведення перегородок в разі бажання розділити ванну і туалет.

А ось перевага у роздільний санвузол одне - кожним з приміщень можна користуватися одночасно, не заважаючи один одному. Особливо це актуально у великих сім'ях.

Ми ж зупинимося на питанні, як оформити суміщений санвузол в хрущовці, так як цей варіант більш цікавий.

Як спланувати маленьку ванну

Перше, що потрібно зробити в обов'язковому порядку - це зробити виміри приміщення, намалювати план і відзначити всі системи комунікацій, що проходять в кімнаті.

Зверніть увагу! Розміри приміщення, зняті до оздоблювальних робіт, можуть відрізнятися від розмірів після обробки. А все тому, що обробка «з'їсть» кілька сантиметрів. Враховуйте цю різницю при розстановці меблів і сантехніки на плані.

Щоб спланувати маленьку ванну в хрущовці, потрібно визначитися з набором необхідних меблів і сантехніки. Як правило, в цей список входить:

  • сама чаша для купання або душова кабіна;
  • раковина;
  • унітаз;
  • пральна машина по можливості.

сама чаша для купання або душова кабіна;   раковина;   унітаз;   пральна машина по можливості

Ванна або душова кабіна?

Багато хто відразу дадуть відповідь на це питання, навіть не замислюючись - душова кабіна, мовляв, компактніше буде. Але деякі вважатимуть за краще, нехай і зовсім маленьку, але ванну.

Безумовно, якщо дозволяє місце, краще поставити повноцінну чашу. Так як і висота, і площа душової кабіни накладають деякі обмеження на комфорт під час прийняття водних процедур.

Так як і висота, і площа душової кабіни накладають деякі обмеження на комфорт під час прийняття водних процедур

Власники маленьких квартир по достоїнству оцінили кутові моделі чаш, які не займають багато місця і залишають простір для інших необхідних речей.

Буде корисно: навісні поділи унітазів і раковин, що кріпляться безпосередньо до стіни, займають менше місця і економлять простір

Розстановка меблів в маленькій ванній кімнаті

Як правило, після об'єднання туалету з ванною виходить більш-менш квадратне приміщення, що дає перевагу при розстановці сантехніки. Дизайн ванної в хрущовці в цьому випадку виходить більш ергономічний і функціональним.

Зазвичай, вирішуючи завдання, як розставити меблі в маленькій ванній, віддають перевагу традиційній плануванні, тобто всі основні елементи встановлюють в кутах кімнати. При цьому центр кімнати залишається вільним, що не захаращені, даючи можливість зручно виходити з ванни, наводити порядок і підходити до раковини. В цьому плані дуже зручні кутові моделі раковин, і навіть унітазів.

В цьому плані дуже зручні кутові моделі раковин, і навіть унітазів

При організації екрану під ванною дуже зручною буде ніша для ніг.

Розставляючи сантехніку та меблі в маленькому санвузлі, необхідно пам'ятати про мінімальний зручній відстані між ванною і іншими предметами. Зазвичай воно становить 70-100 см, перед раковиною - мінімум 70 см, пере унітазом - мінімум 50 см. Відстань між унітазом і стіною не повинно бути менше 20 см, краще - трохи більше.

Гачки і вішалки варто розташувати так, щоб до них було зручніше діставати прямо з ванни (наприклад, щоб дотягнутися до рушники). Також варто подумати про мінімальному наборі шафок і поличок.

Якщо приміщення має витягнуту прямокутну форму, то ванну доцільніше ставити уздовж короткої стіни - це візуально зробить приміщення більш квадратним.

Якщо приміщення має витягнуту прямокутну форму, то ванну доцільніше ставити уздовж короткої стіни - це візуально зробить приміщення більш квадратним

Куди поставити пральну машину?

Хороше запитання для власників тісних гігієнічних кімнат в малогабаритних квартирах. Саме для пральної машини якраз місця і не залишається при організації простору.

Найпопулярніше рішення, яким користуються дизайнери - розмістити компактну пральну машину під раковиною. Для цієї мети виробники пральних машин випускають спеціальні малогабаритні моделі.

Для цієї мети виробники пральних машин випускають спеціальні малогабаритні моделі

Якщо такий варіант з якоїсь причини господарів не влаштовує, то доведеться вирішити, що все-таки важливіше - повноцінна ванна і пральна машина на кухні або душова кабіна і пральна машина в санвузлі.

Щоб правильно спланувати ванну з туалетом в хрущовці, потрібно вирішити, як заховати комунікації, але так, щоб до них був доступ при необхідності. Зазвичай для цієї мети використовують спеціальні люки, але можна і заховати труби в шафки, спеціальні короби або за шторки.

Який колір вибрати для оформлення ванної

Дизайн суміщеного санвузла в малогабаритній квартирі передбачає не тільки правильне планування і розстановку меблів, але і вдалий вибір колірної гами.

Не секрет, що світлі відтінки візуально розширюють простір, а темні - зменшують. Але багатьом може здатися біла ванна занадто «стерильної», схожою на лікарняну палату. В цьому випадку білий колір можна розбавити кольоровими або темними вставками.

Актуальним кольором для цієї гігієнічної кімнати стане світлий бежевий або будь-які відтінки білого - молочний, слонової кістки, перламутр.

До того ж, підлогу в санвузлі не обов'язково робити також світлим - це може бути як темна плитка, яскрава, так і з контрастним малюнком. А колір, що зустрічається в плитці, повторити в аксесуарах.

А колір, що зустрічається в плитці, повторити в аксесуарах

Оздоблення маленької ванної кімнати

Втілюючи в життя ідеї дизайну ванної в хрущовці, необхідно продумати обробку, яка вдало впишеться в розмір приміщення.

Звичайно, більшість вважає за краще керамічну плитку як обробка стін. Це безумовно самий практичний варіант, а багата колірна гамма дозволить вибрати плитку за смаком. Але треба також врахувати, що ремонт в маленькій ванній включає необхідні підготовчі роботи до укладання плитки, наприклад, вирівнювання стін. Плюс товщина самої плитки і клею - в результаті обробка плиткою «з'їсть» дорогоцінні сантиметри.

Плюс товщина самої плитки і клею - в результаті обробка плиткою «з'їсть» дорогоцінні сантиметри

Вибираючи плитку для тісного санвузла, краще віддавати перевагу до мелкоформатной глянсовою плитці, яка візуально розширить простір.

Це ж стосується ім'я і пластикових панелей - при обробці стін пластиком простору стане ще менше, ніж при обробці плиткою, так як панелі монтуються на обрешітку.

Більш бюджетний варіант - фарбування. Сучасні водоемульсійні або акриловий фарби для вологих приміщень легко наносяться, мають гарну покривістістю і стійкістю до побутової хімії. Але для такої обробки також знадобляться бездоганно рівні стіни.

Цікавого ефекту можна домогтися, використовуючи дзеркальні вставки, як замість одиничних плиток, так і у вигляді декоративних елементів. Вертикальні дзеркала візуально піднімуть стелю, горизонтальні - розширять простір.

Що стосується стелі, то для ванної кімнати можна вибирати як натяжна стеля, так і пластиковий або підвісний. Рівна, гладка поверхня - саме те, що краще в тісному ванною.

Освітлення у ванній кімнаті

Одна лампочка на стелі - минуле століття. До того ж одна лампа не дає достатнього освітлення. Світло при правильному його плануванні може зіграти вирішальну роль у розширенні простору.

В якості основного освітлення можна використовувати вбудовані світильнику в натяжній або підвісній стелі, доповнивши їх підсвічуванням над дзеркалом.

В якості основного освітлення можна використовувати вбудовані світильнику в натяжній або підвісній стелі, доповнивши їх підсвічуванням над дзеркалом

Сучасна світлодіодне підсвічування може бути використана в будь-якому приміщенні і з будь-якими предметами меблів. Якщо заховати світлодіодну стрічку в спеціальних коробах, то підсвітити можна і саму ванну, і раковину, і вмонтувати її в стіну в якості бордюру або молдинга.

Фото інтер'єрів ванних кімнат в хрущовці

Ми зібрали цікаву добірку «Маленькі ванні кімнати в хрущовках - дизайн». Фото готових інтер'єрів відображають всі можливості зробити маленьке приміщення затишним і комфортним для щоденного користування.

Оформлення тісній ванній, поєднаної з туалетом в малогабаритній квартирі, може бути неймовірно сучасним і функціональним - саме це і відображено на тих красивих фото. А між іншим, раніше на їхньому місці були радянські туалети.

А між іншим, раніше на їхньому місці були радянські туалети

Автор публікації

не в мережі 3 години

sunrem

Коментарі: 0 Публікації: 217 Реєстрація: 29-08-2016

Роздільний або поєднаний?
Роздільний або поєднаний?
Ванна або душова кабіна?
Куди поставити пральну машину?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама