Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративна штукатурка у ванній кімнаті: покрокова інструкція, фото

Специфіка приміщень з надмірною вологістю, постійними перепадами температури висуває особливі вимоги до обробних матеріалів. Основними критеріями, на які ми орієнтуємося при виборі варіантів оформлення ванної кімнати, є довговічність покриття, його хороша паропроникність і можливість проведення всіх операцій самостійно. Їм відповідають сучасні декоративні штукатурки.

Їм відповідають сучасні декоративні штукатурки

Зміст:

  1. Венеціанська і рельєфна обробка
  2. Інструкція по кроках
  3. Корисні рекомендації

Відмінності від традиційних складів:

  • Вологовідштовхувальні властивості.
  • Використання в якості фінішного оформлення основи, а не для її вирівнювання.
  • Можливість отримання різноманітних візуальних ефектів.
  • Застосування декоративних сумішей виключає ймовірність запотівання дзеркал і виникнення в приміщенні цвілі і грибка.

Асортимент даної продукції досить значний. Але якщо уважно вивчити склади, то виходить, що їх різновидів не так вже й багато. Основні відмінності - в компонентах, і в першу чергу, наполнителях, які і визначають той чи інший естетичний ефект.

способи оформлення

1. Декоративна венеціанська штукатурка.

У побуті такі склади називають «рідким мармуром», так як вони виробляються на основі найдрібніших фракцій цього природного каменю (пилу), гашеного вапна і барвників.

плюси:

  • З усіх різновидів декоративних штукатурок - сама зносостійка.
  • Догляд - мінімальний, так як ідеально гладка поверхня миється легко.

мінуси:

  • Складна технологія. Самостійна робота вимагає не тільки достатнього досвіду, але і часу.

Шари наносяться послідовно, від 3 до 8. Їх потрібно ущільнювати, шліфувати, полірувати + фінішна обробка останнього восковим складом. Але такі трудовитрати цілком виправдані, так як в результаті виходить ідеально гладке (дзеркальне) покриття з хорошою паропроникністю, що не вбирає вологу.

Варіанти обробки:

  • Veneto (гладка дзеркальна площина).
  • Encausto (той же; особливість - в матовому відпливу).
  • Tierrafino (імітація піщаної прибережної зони).
  • Trevignano (полірований мармур).
  • Marmorellа (мармур матовий).
  • Таделакт - група штукатурок (так званих «марокканських»). Шар більш щільний, ніж у аналогів; поверхня може залізні. Стіна у ванній кімнаті після обробки такими сумішами виглядає бархатистою, з точковими глянцевими відливами.

Стіна у ванній кімнаті після обробки такими сумішами виглядає бархатистою, з точковими глянцевими відливами

2. Рельєфні декоративні штукатурки в ванних кімнатах.

Технологія їх нанесення набагато простіше і не вимагає від майстра будь-яких «високохудожніх» талантів. Дозволяють не тільки створювати візерунки на стінах ванної кімнати, але і маскувати їх непереборні іншими способами дефекти. У продажу є різні суміші, і нерідко вони все іменуються однаково - рельєфні. Фахівці їх підрозділяють на 2 окремі групи.

Ефект певної рельєфності залежить не стільки від навичок майстра, скільки від виду інструменту, з яким він працює. Іншими словами, з однієї і тієї ж початкової маси можна отримати абсолютно різні малюнки.

Це значно розширює вибір варіантів обробки приміщення, так як стиль його оформлення залежить цілком від власної фантазії. Саме такі рельєфні склади найбільш зручні при обробці стін у ванній штукатуркою, якщо передбачається, що вона буде виконуватися своїми руками, так як професійні навички в даному випадку великої ролі не грають. Головне - дотримуватися рекомендацій, викладених в інструкції виробника.

Особливість даного різновиду - в об'ємному наповнювачі. Він являє собою різні калібровані фракції (кварц, граніт, целюлоза, мармур або інші), які і надають шару специфічну фактуру. Технологія нанесення ще простіше, так як основний робочий інструмент - звичайна кельма.

Висновок: перед початком роботи з рельєфними сумішами потрібно ознайомитися з інструкцією, що додається, так як в технологіях обробки ванної кімнати декоративними розчинами є деякі відмінності.

варіанти:

  • Rillen - поверхня з борозенками.
  • Edel - така декоративне оздоблення робить стіну злегка шорсткою і однорідною.
  • Roll - структура моделируемая. На ній можна самому сформувати практично будь-який бажаний малюнок по довільній схемі.

Специфіка нанесення відображена в інструкції на конкретний склад. Але є загальні правила, які слід знати.

1. Підготовка основи.

  • Демонтаж старої обробки, видалення плям (жирових, від ГСМ і так далі).
  • Вирівнювання поверхонь. Інше питання - наскільки; якщо подальша обробка буде проводитися «Венеціанської», то по максимуму, так як товщина даного складу в загальному (після укладання декількох шарів) не перевищує 1,5 мм. При використанні рельєфних сумішей не слід забувати, що вони хоч і здатні приховати деякі нерівності, але чим значніше дефекти, тим більше витрата матеріалу.

Для вирівнювання використовуються традиційні штукатурки. Після їх нанесення доцільно в такий шар втиснути пластикову армуючої сітки. Це різко підвищить міцність основи.

2. Грунтовка.

Проводиться по всій площі. Бажано використовувати склади глибокого проникнення. До фінішного оформлення стіни можна приступати не раніше ніж через 5-8 годин (залежить від температури і вентиляції у ванній кімнаті). Поверхневе затвердіння штукатурки не означає, що шар просох по всій глибині структури.

3. Технології формування рельєфу.

  • Площині з борозенками (типовий приклад - «Короїд») виходять ущільненням і ретельно вирівнюванням нанесеного шару. «Гладилка» починає впиратися в тверді фракції його наповнювача, і в залежності від їх форми утворюються різні візерунки.
  • Необхідно витримувати рівномірність натиску, а також спрямованість мазків і послідовність дій. Інакше стіни у ванній кімнаті представлятимуть набір хаотичних «розписів», і всі операції доведеться повторювати багаторазово, щоб створити прийнятну декорацію.
  • При нанесенні другого і повторного шарів штукатурки потрібно дочекатися повного висихання попереднього.

При нанесенні другого і повторного шарів штукатурки потрібно дочекатися повного висихання попереднього

Корисні поради

1. Необхідно зробити кілька пробних мазків на ділянці стіни, який найменш помітний від дверей ванної кімнати. Після невеликого тренування прийде розуміння специфіки роботи з купленим декоративним складом.

2. Щоб уникнути тріщин на фінішному покритті, не можна ініціювати прискорене висихання шару за допомогою різних обігрівачів. Тільки природне випаровування рідини дасть відмінний результат і рівномірність структури.

Тільки природне випаровування рідини дасть відмінний результат і рівномірність структури

3. Будь-яка декоративна вологостійка штукатурка у вигляді сухої суміші в якійсь мірі вбирає вологу. Тому купувати її треба тільки в спеціалізованих магазинах, де дотримуються умови зберігання продукції.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама