Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декупаж Ванної Кімнати Своїми Руками, Оформлення Кахельної Плитки, Аксесуарів, Раковини, Стіни Або Двері

  1. Кахельна плитка
  2. матеріали
  3. Етапи роботи
  4. зони декорування

19.10.2017

Декупаж - прийом декоративного оформлення інтер'єру, з його допомогою можна прикрашати будь-які предмети в кімнаті. Техніка проста, використовується професійними дизайнерами і любителями. Вона схожа на аплікацію. Фрагменти паперу або тканини за допомогою клею наносяться на різні поверхні, в тому числі: скло, кахель, дерево, кераміка. Прикраси в цій техніці виглядають ефектно на поверхні кахельної плитки, з зовнішньої сторони раковини, двері ванної кімнати.

Декупаж дозволяє оновити різні предмети в кімнаті за допомогою малюнків, вирізаних з паперу або тканини. Найпопулярніші мотиви зображень - квіткові, морські, пейзажні. У ванній відмінно виглядають риби, дельфіни, краби, морські зірки та інші мешканці морських глибин. Сантехнічні пристрої оформляють мозаїкою, гжелью, абстрактними мотивами.

До переваг належать:

  • можливість створити унікальний інтер'єр у ванній кімнаті;
  • відсутність великих витрат;
  • немає необхідності залучати фахівців з боку, можна зробити самостійно;
  • можливість оновити будь-який предмет, прикрасивши його малюнком.

можливість створити унікальний інтер'єр у ванній кімнаті;   відсутність великих витрат;   немає необхідності залучати фахівців з боку, можна зробити самостійно;   можливість оновити будь-який предмет, прикрасивши його малюнком

Кахельна плитка

Є кілька варіантів прикраси плитки. Декоративні елементи можна розташовувати в різному порядку.

  1. Одне і те ж зображення повторюється на поверхні плиток.
  2. Чергування в довільному або систематизованому вигляді різних елементів.
  3. Оформити у вигляді смуги, прикрасити тільки частина стіни.
  4. Зробити панно.

Зробити панно

матеріали

Для оформлення ванної своїми руками в техніці декупажу знадобляться кілька інструментів, основні - м'які кисті, валик, ножиці. Необхідно купити засіб для знежирення поверхні, лак, клей. Попередньо потрібно вибрати тематичну картинку, яка стане основним мотивом. Прискорити висихання поверхні можна за допомогою фена. Полегшать роботу пінцет, фігурні ножиці, зубчасті ролики. Купити все необхідне можна в найближчому магазині канцтоварів. Матеріали для купажу продаються у вигляді готових наборів. Їх можна зробити своїми руками з щільних серветок або цигаркового паперу, тканини, готової маси для моделювання.

Перенести малюнок на цигарковий папір допоможе лазерний принтер. Її необхідно приклеїти на аркуш паперу або закріпити липкою стрічкою. Струменеві принтери для цієї мети не підходять, їх чорнило при зіткненні з лаком втрачають стійкість. Клей потрібен на основі акрилової, оскільки ПВА з часом набуває жовтуватий відтінок, композиція стає непривабливою. Для фінішного покриття необхідні лаки на поліуретановій або акриловій основі. В алкідних складах присутні хімічні активні елементи, які пошкоджують декор, що змінюють його первісний колір. Для вологої кімнати найкраще поліуретановий лак, він володіє підвищеною стійкістю до різних зовнішніх впливів.

Для декупажу ванній своїми руками потрібно багато однакових ілюстрацій. Розмір паперу в готових наборах не завжди збігається з форматом кахельної плитки, тому краще використовувати столові серветки з відповідним малюнком. Підходять для цієї мети тонкі і багатошарові. Фактуру тонких тканин з яскравим малюнком, таких як ситець або шовк, буде добре видно під лаковими шарами.

Фактуру тонких тканин з яскравим малюнком, таких як ситець або шовк, буде добре видно під лаковими шарами

Етапи роботи

Прикраси на кахлі можна зробити до початку укладання плитки або вже на готовій стіні. Будь-яку поверхню потрібно попередньо знежирити і очистити від забруднень і пилу. Процес проходить в кілька етапів.

  1. З матеріалу вирізають декоративні елементи під розмір кахельної плитки.
  2. Поверхня стіни ванної кімнати необхідно ретельно знежирити. Для цього можна скористатися ацетоном або розчином, що містить спирт.
  3. Клей наноситься на зворотну сторону паперу або підготовлену поверхню. У другому варіанті менше ризик пошкодити зображення. Якщо папір щільна, то клейова основа наноситься і на кахель, і на декор. Якщо для декупажу обрані цигарковий папір, текстиль, серветки, то декоративні елементи клеєм покриваються зверху. Варто заздалегідь зробити розмітку, щоб запобігти появі розлучень.
  4. Поверхня паперу, тканини необхідно розгладити легкими рухами в напрямку від центру до країв, щоб не допустити утворення бульбашок повітря під покриттям.
  5. Після повного висихання клею плитку покривають лаком один або кілька разів для закріплення результату. Цю роботу зручно робити пензлем або валиком. Наступні лакування виробляються після повного висихання попереднього шару. Користуватися ванною в цей час не рекомендується, в іншому випадку вологість буде перешкоджати швидкому застиганню клею.

Користуватися ванною в цей час не рекомендується, в іншому випадку вологість буде перешкоджати швидкому застиганню клею

Двері, дерево, фанеру і інші матеріали з шорсткою поверхнею обробляють наждачним папером, гладкі досить протерти розчинником. Потім необхідно заґрунтувати або пофарбувати акриловою фарбою підходящого відтінку. Як декор можна використовувати спеціальні карти для декупажу, листівки, фотографії, комп'ютерні роздруківки. Зображення приклеюється і акуратно розгладжується. Після повного висихання можна нанести гарний фон і залакувати 2-3 рази.

Якщо плитка прикрашається до укладання на стіни, причому не вся, а лише частина її з одного боку, то необхідно уважно стежити за симетричністю малюнка під час монтажу. Якщо мотив складний, складається з декількох елементів, то варто спочатку намалювати його папері, потім пронумерувати окремі частини ескізу і оригіналу. Гострим олівцем бажано намітити контури малюнка, це дозволить уникнути помилок. Попереднє фарбування перламутровим лаком створює незвичайну мерехтливу фактуру зображення. При виборі вантажних зображень доцільно використовувати кракелюровий лак, це дозволяє добитися ефекту старіння у ванній кімнаті.

зони декорування

Техніка декупажу універсальна для будь-яких поверхонь. Декорувати своїми руками можна практично будь-які предмети у ванній:

  • зовнішня і внутрішня поверхня ванни;
  • раковина разом з підставкою;
  • унітаз, в тому числі бачок і кришка;
  • стіни;
  • підлога;
  • ванні аксесуари.

зовнішня і внутрішня поверхня ванни;   раковина разом з підставкою;   унітаз, в тому числі бачок і кришка;   стіни;   підлога;   ванні аксесуари

Візерунки для кахельної плитки своїми руками зробити легше, ніж на інших предметах. Ванна, прикрашена з внутрішньої сторони, стане привабливим місцем для малюків, які до цього не любили купатися. Навколо навісних шаф і дзеркал у ванній кімнаті можна зробити оригінальні рамки, що обрамляють їх. Орнамент на плитку можна нанести у вигляді смуги, що розділяє стіну або помістити в самому низу у вигляді бордюру.

Зображення з тонкого паперу виглядає більш природним. Можна прикрасити ванну картиною з морським пейзажем або оформити у вигляді орнаменту по краях. Завдяки техніці декупажу можна швидко, недорого, своїми руками створити оригінальний інтер'єр ванної кімнати. Речі після декупажу, в тому числі двері, виглядають немов розписані вручну. Як доповнення до панно, зробленому в техніці декупажу, можна використовувати підручні матеріали. До них відносяться: невеликі черепашки, дрібний бісер і бусинки, гудзики.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама