Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн ванної кімнати і туалету (23 фото)

  1. роздільний санвузол
  2. Підготовка поверхонь до облицювання
  3. Оформлення стелі в ванній і туалеті
  4. Особливості оформлення стін
  5. підлоги
  6. Особливості оформлення просторих санвузлів

Специфіка санвузла вимагає особливого підходу до вибору облицювальних матеріалів, освітлювальних приладів, сантехніки, меблів. Необхідно, щоб кожна деталь вписувалася в інтер'єр за кольором, формою, розміром. Самостійно вибрати матеріали і елементи інтер'єру для оформлення санвузла досить складно. Якщо ремонт у ванній все ніяк не починається, тому що ви не можете вирішити, яким має бути дизайн ванної кімнати і туалету, фото на сайтах про інтер'єр і поради професійних дизайнерів вам допоможуть.

Якщо ремонт у ванній все ніяк не починається, тому що ви не можете вирішити, яким має бути дизайн ванної кімнати і туалету, фото на сайтах про інтер'єр і поради професійних дизайнерів вам допоможуть

роздільний санвузол

Роздільні ванна і туалет - звичайне явище не тільки в новобудовах, а й в будинках старого фонду: у сталінській забудові 40-50 років і в будівлях хрущовського періоду. Але якщо для сталінок характерні високі і просторі приміщення, в тому числі для санвузлів, то хрущовки прийнято вважати житлом, що не пристосованим для комфортного існування. Проте навіть малогабаритне приміщення при бажанні можна перетворити до невпізнання.

Зробити вище стеля і розсунути стіни фізично неможливо, але правильно організоване освітлення, колірні комбінації, поєднання різних фактур облицювання допоможуть створити потрібний оптичний ефект.

Підготовка поверхонь до облицювання

ремонт туалету і ванни слід починати з демонтажу старого покриття, заміни старої сантехніки, труб, вирівнювання поверхонь штукатуркою, грунтування, надійної ізоляції джерел електроенергії.

При використанні для вирівнювання стін гіпсокартону можна:

  1. Зробити двох-трирівневий стелю.
  2. Оформити ніші.
  3. Виготовити фігурні арки.
  4. Вмонтувати точкове освітлення.

У будь-якому іншому випадку обладнати ванну і туалет додатковими джерелами освітлення буде складніше. Однак в дуже маленькому санвузлі від гіпсокартону доведеться опинитися: каркас зменшить і без того тісний простір.

Ремонт туалету і ванної кімнати передбачає використання вологостійкого гіпсокартону, поверхня якого можна облицювати будь-яким матеріалом - пофарбувати, обробити декоративною штукатуркою, обклеїти вініловими шпалерами, покрити плиткою.

Оформлення стелі в ванній і туалеті

Варіанти обробки стелі в санвузлі дуже різноманітні:

  • Фарбування. Існує безліч якісних водостійких фарбувальних речовин, яким можна надати будь-який відтінок колерами.

Існує безліч якісних водостійких фарбувальних речовин, яким можна надати будь-який відтінок колерами

  • Натяжні стелі. Надзвичайно практичне рішення, що охороняє приміщення від затоплення з верхніх поверхів і дозволяє відмовитися від трудомісткого вирівнювання стелі штукатуркою і шпаклівкою. Колірна палітра стельових покриттів дуже різноманітна, можна вибрати гладке або рифлене, глянсове або матове полотно будь-якого тону з візерунками, тисненням, 3D зображеннями (фото). Дизайн низьких і тісних приміщень передбачає використання світлих глянсових плівкових полотен.

Дизайн низьких і тісних приміщень передбачає використання світлих глянсових плівкових полотен

Важливо! Натяжні стелі не варто монтувати самостійно. Використання спеціального газового обладнання в маленькому приміщенні особливо небезпечно, оскільки може призвести до спалаху і вибуху. Необхідно запросити фахівців.

  • Водостійкі склошпалери під фарбування. Відрізняються чудовими експлуатаційними характеристиками. Обклеєний стеля можна забарвити флюоресцентной фарбою або декоративним напівпрозорим лаком.
  • Дзеркальна плитка. Оздоблення стелі плиткою з дзеркальним ефектом допоможе збільшити простір у висоту і надати приміщенню особливу привабливість. Можна декорувати дзеркальним покриттям окремі фрагменти поверхні - оформити ромбовидні або прямокутні вставки навколо світильників, викласти вузькими смугами вздовж стиків зі стінами.

Можна декорувати дзеркальним покриттям окремі фрагменти поверхні - оформити ромбовидні або прямокутні вставки навколо світильників, викласти вузькими смугами вздовж стиків зі стінами

  • Дерево. Деревина, оброблена спеціальними вологозахисними складами, буде виглядати дорого і благородно. Дерев'яний полоток - прекрасний вибір для санвузлів, оформлених в стилі кантрі, прованс, екостилі.

Дерев'яний полоток - прекрасний вибір для санвузлів, оформлених в стилі кантрі, прованс, екостилі

Особливості оформлення стін

Ефектно виглядає ванна, оброблена частково керамічною плиткою, частково штукатуркою. Плиткою краще оформити зону ванни і раковини. Структурна штукатурка, вінілові шпалери або пофарбована поверхня пастельних тонів чудово виглядає на протилежній стіні.

Організовуючи ремонт туалету, слід дотримуватися єдиної концепції. Облицювальні матеріали повинні бути такими ж і в тій же кольоровій палітрі, що і у ванній. Можна злегка змінити форму і конфігурацію вставок, зробити акцент на деталях освітлення, варіантах колірного оформлення.

Інші варіанти оформлення стін в санвузлі представлені на фото:

  • часткова обробка деревом;
  • керамограніт;
  • декоративна штукатурка;
  • мозаїка ;
  • шпалери, що миються.

Короб для труб з гіпсокартону можна обробити будь-яким матеріалом, допустимо поєднання двох-трьох видів облицювання.

підлоги

Класичний варіант обробки підлоги у ванній кімнаті і туалеті - плитка. Багатство кольорів та фактур, можливість імітації інших матеріалів дозволяють підібрати плитку абсолютно під будь-який інтер'єр.

Також для оформлення підлоги у ванній можна використовувати:

  • дерево ;
  • водостійкий ламінат;
  • керамограніт;
  • натуральний камінь.

Особливості оформлення просторих санвузлів

Ремонт і дизайн роздільних ванних кімнат і туалетів з великим метражем відрізняється нескінченним різноманітністю варіантів обробки і розміщення сантехніки і меблів.

Можна оформити багаторівневі підлоги і стелі, зробити з ванної подобу римської терми, але важливо не перестаратися.

Велика кількість яскравих насичених кольорів, позолоти, декоративних елементів на певному етапі стає маркером відсутності смаку. Краще вибрати один з інтер'єрів, представлених на фотографіях дизайнерських агентств, або звернутися за допомогою до фахівців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама