Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн ванної в східному стилі: етапи оформлення

  1. Особливості східного стилю
  2. Арабська стиль
  3. Індійський декор ванної кімнати
  4. Японський стиль у ванній
  5. Китайські вікові традиції в інтер'єрі ванної

Це чергова стаття нашого сайту vashavanya.ru про оформлення ванної кімнати. Східний стиль є досить широким поняттям, що відображає особливості Близького і Далекого Сходу чи Індії. Дизайн ванної в східному стилі в обов'язковому порядку повинен спиратися на щось конкретне. Це чергова стаття нашого сайту   vashavanya

Оформлення ванній в східному стилі

Змішувати арабська і японський стиль не можна. У цій статті ви дізнаєтеся, як зробити ванну в східному стилі. Тут представлені головні аспекти в східному декорі на прикладі основних культурних напрямків Близького і Далекого сходу.

Особливості східного стилю

Головним завданням подібного стилю є забезпечення спокійною і врівноваженою атмосфери в приміщенні. Домінуюче напрямок, вам буде потрібно вибирати в залежності від особистих уподобань. Якщо ванна кімната була виконана в японському стилі тоді вона стає уособленням практичності і мінімалізму. У такому інтер'єрі можна використовувати різноманітні арабські елементи.

Використання різноманітних арабських елементів допоможе створити унікальність, але при неправильному їх використанні можна зіпсувати задумку. Ось основні риси ванної кімнати в східному стилі:

  1. Палітра кольорів демонструє спокійні відтінки і яскраві кольорові елементи.
  2. Можна використовувати натуральні і дерев'яні елементи.
  3. Предмети меблів можна прикрасити різними дорогоцінними каменями.
  4. Використовується цікава мозаїчна керамічна плитка.
  5. Використання текстилю з тонкою вишивкою.

Щоб більш детально ознайомитися з особливостями стилю потрібно розглянути кожен інтер'єр окремо.

Арабська стиль

На сьогоднішній день ванна в арабському стилі є досить привабливою. Яскравим поданням класичного арабського напрямку є ванна в турецькому стилі, яка практично повністю виключає наявність прямих ліній і рясніє великою кількістю розписів, візерунків і національних орнаментів. Головною палітрою кольорів, яку слід вибрати для ванної є теплі тони з переважанням жовтого, білого і кремового кольору. При необхідності можна буде впровадити сині або зелені відтінки , Які прекрасно доповнять кімнату.

При необхідності можна буде впровадити сині або   зелені відтінки   , Які прекрасно доповнять кімнату

Оформлення ванної кімнати в арабському стилі

Важливо знати! Ванну в турецькому стилі можна прикрашати тільки орнаментованими візерунками. Це пов'язано з тим, що релігія ісламу забороняє в житлових приміщеннях зображати тварин або людей.

Для обробки поверхні стін можна використовувати шпаклівку, дерево або тканину. В якості підлогового покриття ванна в стилі хамам передбачає використання керамічної плитки в мозаїчному вигляді або натуральний камінь. В якості меблів ви можете вибрати:

  • низькі тумби;
  • умивальники;
  • пуфики;
  • розписні столи.

Індійський декор ванної кімнати

В першу чергу індійський декор грунтується на зв'язку з природою. Цю культуру можна вважати самої екологічної в світі. При використанні дерев'яних елементів їх не можна фарбувати. Дерев'яну поверхню можна просто злегка покрити лаком. В індійському стилі дизайнери найчастіше використовують червоно-коричневий і просто коричневий колір.

В індійському стилі дизайнери найчастіше використовують червоно-коричневий і просто коричневий колір

Індійський стиль у ванній

Синій колір в Індії вважається кольором верховного божества. Він один з основних в інтер'єрі і характерний для ванної кімнати.

Індійська плитка для ванної

Зелений вважається кольором численних лісів в Індії, а помаранчевий буде уособлювати сонце. Також він зустрічається в одязі буддійських ченців.

Японський стиль у ванній

Класичний японський стиль в інтер'єрі вважається прикладом мінімалізму і аскетизму. У ньому присутні тільки натуральні матеріали, а також спокійна колірна гамма. Як правило, використовується меблі невеликих розмірів і її наявність зводиться до мінімуму. При наявності великої кількості сучасної побутової техніки фахівці намагаються забезпечити ванні кімнати з вбудованими нішами, в яких можна все заховати.

Цікаво! Головною особливістю японського інтер'єру є використання меблів і оздоблювальних матеріалів з яскраво вираженою фактурою.

Інтер'єр ванної кімнати в японському стилі

Особливо тут вітається меблі, на якій видно сліди старіння або подряпини. У японських ванних може використовуватися меблі, яка виконана з наступних матеріалів:

  • бамбука;
  • ротанга;
  • очерету.

Головним елементом інтер'єру зазвичай може стати ступінчастий шафа, плетені мати, розписна ширма і старовинна зброя у вигляді мечів або обладунків. В якості освітлювальних приладів можуть застосовуватися стельові або настінні світильники з паперовими плафонами, які найчастіше розписані гілками сакури.

В якості освітлювальних приладів можуть застосовуватися стельові або настінні світильники з паперовими плафонами, які найчастіше розписані гілками сакури

Китайський стиль у ванній кімнаті

До додаткових елементів можна віднести нанесення на стіни ієрогліфів, використання посуду з порцеляни і карликових дерев в горщиках.

Китайські вікові традиції в інтер'єрі ванної

Культура Китаю вважається однією з найдавніших. Багато людей стверджують, що правильно оформлений інтер'єр ванної кімнати в подальшому зможе зарядити внутрішньою енергією і силою. Китайці розробляють для своїх ванних кімнат інтер'єр на основі древнього вчення фен-шуй. Також свою увагу потрібно буде звернути на розташування дзеркал у ванній кімнаті. Вони повинні розташовуватися на протилежних стінах. Вся сантехніка повинна мати округлі краю.

Вся сантехніка повинна мати округлі краю

Оформлення ванній в китайському стилі

У китайському інтер'єрі не дозволяється використання статуеток і морського предметів. Наносити зображення птахів, риб або звірів на стіни не рекомендується. Це пов'язано з тим, що ванна кімната є місцем для розслаблення. Найчастіше в китайському інтер'єрі використовують червоні кольори .

Поєднання червоного з чорним

Червоний має масу відтінків, і щоб вибрати для себе відповідний колір потрібно просто експериментувати. Багато китайських дизайнери стверджують, що не закриті кути у ванній кімнаті є ознакою поганого тону. Тому потрібно закрити кути за допомогою ширми або меблів.

Як бачите, ванні кімнати, які виконані в східному стилі дійсно користуються популярністю. Головною особливістю такого інтер'єру є те, що тут дійсно можна розслабитися.

Читайте також: vashavanya.ru/klassicheskiy-stil-v-vannoy-komnate.html .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама