Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плитка мозаїка для ванної кімнати: дизайн, фото, як класти

  1. Яка буває?
  2. Види плитки мозаїки
  3. варіанти матеріалів
  4. типи мозаїки
  5. затребувані розміри
  6. Переваги і недоліки
  7. Ідеї ​​для ванної кімнати
  8. зонування
  9. Як правильно класти плитку мозаїку своїми руками?

Перш ніж почати ремонт у ванній, будь-який господар вибирає варіант обробки стін, щоб створити цікавий затишний інтер'єр. Хочеться придумати щось оригінальне, нестандартне.

Часто вибір зупиняється на плитці-мозаїці, що надає практично необмежені можливості в цьому напрямку.

Мозаїка - один з найдавніших способів декорування будинків. Мозаїчні картини і орнаменти зустрічаються в італійських базиліках і палацах, візантійських соборах і в католицьких каплицях.

У 20 столітті нею прикрашали Будинку культури, станції метрополітену, громадські басейни. Століттями складалася думка, що викладати мозаїку можуть якщо не художники, то, по крайней мере, досвідчені майстри.

Сьогодні все виглядає трохи інакше: кожен бажаючий може прикрасити мозаїкою своє житло. Найчастіше зараз її використовують для декорування ванної кімнати.

Яка буває?

Сучасні виробники самі комплектують мозаїку в матриці. Це шматок сітки або спеціального паперу, на неї на заводі наклеюють мозаїку у вигляді малюнка, орнаменту або чергування шматочків мозаїки різного кольору.

Така технологія надає цілий ряд можливостей: можна відняти кілька зайвих деталей, скласти потрібне зображення, змінити форму пластини Така технологія надає цілий ряд можливостей: можна відняти кілька зайвих деталей, скласти потрібне зображення, змінити форму пластини.

Рідше використовують окремі чіпси, викладаючи їх в потрібний малюнок по заздалегідь наміченим контурам. Такий спосіб використовують в основному художники для оформлення авторських робіт.

Види плитки мозаїки

Мозаїку ділять на види за місцем застосування, за матеріалом, з якого вона виготовлена.

Мозаїчну плитку використовують як матеріал для декорування стін і в якості підлогового покриття.

варіанти матеріалів

Мозаїку виготовляють з різних матеріалів, їх вибирають, виходячи із завдань, поставлених при створенні інтер'єру:

  • скляна мозаїка: виробляють з кременистого піску з додаванням всіляких компонентів, фарбують з використанням спеціальних оксидів, авантюрину і порошкоподібного золота; використовують невеликі модулі, з яких, викладають різні панно;
  • смальта: її виготовляють з битого кольорового скла, використовують для виготовлення панно, вони бувають ручної роботи, які набираються художниками-мозаїсти, ці картини вважаються творами мистецтва і цінуються дорого, є заводська смальта, що нагадує зовні скляну мозаїку, але відрізняється від неї насиченою глибиною кольору і абсолютно гладкою поверхнею;
  • натуральний камінь: для такої мозаїки використовують дорогі мінерали, зазвичай це лазурит, онікс, яшма; все панно з цих матеріалів набирають тільки вручну; тому вони дуже дорогі; простіше придбати фонову мозаїку з каменю, для виготовлення якої використовують туф, мармур, трафертін, таку мозаїку можна зістарити, відполірувати;
  • штучний камінь: отримують, змішуючи бите дзеркальне скло з мармуром або гранітом; виходить дуже міцний матеріал, яким покривають не тільки стіни, але і підлогу;
  • метал: така мозаїка представляє особливий інтерес через різної форми чіпсів: квадратної, трикутної, прямокутної, овальної і ромбообразний; поверхню її можна прикрашати насічками, покривати бронзою, латунню; матриця складається з двох частин: м'якого пластику основи, на яку прикріплена металева форма;
  • кераміка: один з найпоширеніших для цієї мети матеріалів, що дозволяє створювати різноманітні панно, використовуючи як цілі матриці, так і окремі частини;
  • керамограніт: сучасний матеріал, який використовується як для підлоги, так і для стін;
  • пластик: така мозаїка випускається з полімерних матеріалів;
  • дзеркальна плитка: один з найкреативніших матеріалів, що дозволяє розширити простір, виготовляється зі шматочків дзеркала, за бажанням декорується сріблом і золотом.

Пральна машина перестала набирати воду Пральна машина перестала набирати воду? Про причини виникнення поломки ви можете прочитати в нашій статті.

Достоїнства і недоліки водяних полотенцесушителей з боковим підключенням .

типи мозаїки

Для декорування приміщення використовую наступні типи:

  • фонова: таку мозаїку виробляють з простої плитки 300х300 мм, виконуючи пропили заданих розмірів; структура плитки не порушується, виходить вид мозаїки;
  • мікси: приклеєні в певному порядку на основу чіпси різних кольорів з одного матеріалу, що створюють враження заданого малюнка;
  • панно: складені вручну або з використанням фабричного обладнання різні малюнки по готовій основі або за авторським малюнку художника.

фонова: таку мозаїку виробляють з простої плитки 300х300 мм, виконуючи пропили заданих розмірів;  структура плитки не порушується, виходить вид мозаїки;   мікси: приклеєні в певному порядку на основу чіпси різних кольорів з одного матеріалу, що створюють враження заданого малюнка;   панно: складені вручну або з використанням фабричного обладнання різні малюнки по готовій основі або за авторським малюнку художника

На сучасному ринку працює багато компаній і вітчизняних, і зарубіжних, що випускають мозаїчну плитку. Кожна фірма має численні колекції мозаїки, тому можна вибрати максимально відповідну до дизайну конкретного приміщення.

затребувані розміри

Мозаїчні чіпси випускають найчастіше трьох розмірів: 10х10, 20х20, 50х50.

Переваги і недоліки

Варто відзначити такі переваги мозаїки:

  • естетичність;
  • практично непомітні стикові шви;
  • міцність і довговічність;
  • не піддається впливам абразивних матеріалів;
  • вологостійкість;
  • можливість зібрати унікальний візерунок;
  • великий вибір матеріалів різної фактури, кольору, розміру.

естетичність;   практично непомітні стикові шви;   міцність і довговічність;   не піддається впливам абразивних матеріалів;   вологостійкість;   можливість зібрати унікальний візерунок;   великий вибір матеріалів різної фактури, кольору, розміру

Мінуси мозаїчної плитки:

  • потрібно ретельно продумувати візерунок при укладанні;
  • при ударі можуть виникнути тріщини, особливо на підлозі;
  • мозаїчна плитка досить слизька, це істотний недолік підлоги у ванній, компенсувати який можна за допомогою килимків;
  • мозаїка дорожча за звичайну плитки.

Ідеї ​​для ванної кімнати

малюнки

При створенні інтер'єру в будь-якому приміщенні використовують так звані акценти: впадають в очі деталі, що дозволяють віднести інтер'єр до якого-небудь типу або стилю, часто вони дозволяють відвернути увагу від недоліків приміщення: маленьких розмірів, низьких стель, незручною форми простору, знизити або підвищити яскравість основного тону обробки.

У ванній таким акцентом може стати викладений мозаїкою малюнок. Його виконують або по центру стіни над ванною, або збоку на тій же стіні.

Це може бути будь-яке зображення, логічно пов'язане з обраним типом інтер'єру:

  • античний стиль: малюнок колон, амфор, портрет в грецькому або римському стилі; при цьому для оформлення краще вибрати бежеві, коричневі, чорні кольори і різні їх відтінки;
  • бароко: орнамент з пишних гірлянд по верху або по низу стіни над ванною і прилеглих до неї; можливо і по всіх стінах приміщення; в цьому випадку краще всього виглядають відтінки лілового;
  • морський стиль: велике панно на морську тематику по центру стіни над ванною;
  • кантрі: при цьому стилі можна розмістити мозаїчні малюнки квітів і рослин по кутах стіни над ванною або по центру цієї стіни і прилеглих до неї двох інших;
  • різні варіанти стилю етно: африканський варіант дає простір для фантазії: бордюри з музичних квадратів, коричневих і жовтих, невеликі панно з африканськими масками або тваринами;
  • єгипетський варіант: мозаїчні плитки, викладені в вертикальні смуги з плитки різних відтінків жовтого по краю стіни над ванною, по центру панно із зображенням маски або піраміди.

зонування

зонування

Мозаїку широко використовують для зонування приміщення. При цьому тут важлива не тільки настінна плитка, але і оформлення статі.

Велика ванна

Тут можна візуально відокремити зону ванни і господарську зону, куди можуть входити пральна машина, полки і шафки. У цьому випадку підлогу зони ванни викладається темнішою мозаїчною плиткою, а підлогу робочої зони світлішою, і це може бути проста, що не мозаїчна плитка.

Тоді стіна над ванною і примикає до неї декоруються світлої мозаїкою з панно посередині або вертикальними смугами з орнаментом над ванною і на стіні, що примикає.

суміщений санвузол

Пол викладається мозаїчною плиткою в зоні туалету, плиткою іншої якості в зоні ванній, це зручно, тому що можна для зони ванній підібрати неслизький варіант підлогового покриття.

В даному випадку непогано виглядає викладений з мозаїки горизонтальний малюнок на стіні над унітазом.

На стіні над ванною і пов'язаною з нею краще викласти геометричні фігури з мозаїки або використовувати звичайні модулі з чіпсами двох кольорів, викладених в шаховому порядку.

Ванна з душовою кабіною

Тут можна виділити кабіну, розмістивши по обидві її сторони горизонтальний малюнок з мозаїки. Інший простір декорувати в спокійні тони.

Пол перед кабіною викладається мозаїкою такого ж кольору, але більш темного відтінку основного малюнка на стінах поруч з кабіною.

Ванна з кабіною і ванною

У такому приміщенні акцент найчастіше переноситься на ванну, тому панно, відразу кидається в очі і відповідне по тематиці з обраним типом інтер'єру, розміщується над ванною, кабіна виділяється іншим кольором або тим же, але на два тони світліше, ніж фон панно над ванною.

Пол розділяється досить різко: яскравий мозаїчний в зоні ванни, світлий в зоні кабіни.

Для зонування приміщення можна використовувати плитку різну по матеріалу: дзеркальну в зоні ванни і керамічну в зоні туалету або кабіни; скляну на стіні над ванною і натурального каменю на стінах поруч з унітазом, в робочій зоні.

Як правильно класти плитку мозаїку своїми руками?

Для укладання мозаїки використовують такі матеріали та інструменти:

  • клей, зазвичай білий епоксидний;
  • ніж, він повинен бути дуже гострим з нешироким лезом;
  • кусачки;
  • шпатель з довжиною зубця 5 мм;
  • прасувальний прес, краще гумовий;
  • плиточную затірку.

Ідеї ​​оформлення ванної кімнати, поєднаної з туалетом ви можете знайти в   цієї   статті Ідеї ​​оформлення ванної кімнати, поєднаної з туалетом ви можете знайти в цієї статті.

як самостійно підключити пральну машину до водопроводу, каналізації та електромережі?

Вибираємо і встановлюємо безшумний вентилятор для ванної кімнати - http://vannaja-komnata.com/kommunikatsii/ventilyatsiya/besshumnyj-ventilyator-s-obratnym-klapanom.html Корисні рекомендації.

Хід робіт:

  • гарненько зачистити і зашпаклювати поверхню;
  • модулі розкладаються на підлозі, створюючи потрібний малюнок, намазувати клеєм поки не треба;
  • на стіну накладається клей, але тільки на таку частину, на яку можливо укласти модуль за 10 хвилин, інакше клей почне застигати, і все приклеїться неякісно;
  • накласти на стіну перші потрібні модулі так, щоб їх поверхні добре зчепилися між собою;
  • натиснути на поверхню прасувальні пресом: клей краще зчепиться, і не утворюються повітряні бульбашки між клеєм і плиткою;
  • потім нанести на стіну розмітку, щоб бачити точні лінії між укладаються плитками; відрегулювати рівень, вставляючи розпірки;
  • перед укладанням музичного модуля треба зробити подвійний зазор, щоб модуль під своєю вагою встав куди треба;
  • клей схопить поверхні приблизно через 20 хвилин, акуратно зняти папір з зовнішньої частини модуля, перед цим їх краще змочити водою, використовуючи мокру губку, коли папір стане мокрою, вона легко зніметься від верхнього кута до нижнього;
  • шви повинні бути гладкі, починати їх затірку можна тільки через 2-3 дня, спочатку теплою водою видаливши клей з поверхні;
  • затирка проводиться по діагоналі прасувальні пресом;
  • вождів півгодини після закінчення робіт, треба протерти мозаїку сухою м'якою тканиною, потім знову протерти, на цей раз мокрою, дати можливість поверхні висохнути протягом 15-20 хвилин і натерти до блиску сухою тканиною; цю роботу не можна відкладати на інший день, так як в'ївся наліт видаляти важче.

При оформленні ванної з використанням мозаїки можна експериментувати з кольором і відтінками, не викладати мозаїкою все приміщення, а оформляти нею тільки вставки, смуги, бордюр, поєднуючи або протиставляючи за кольором і стилю.

Яка буває?
Яка буває?
Пральна машина перестала набирати воду?
Як правильно класти плитку мозаїку своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама