Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Раковина вбудована: види і особливості

  1. Раковина вбудована: різновиди та відмінності
  2. Вбудована раковина в ванну: з чого її роблять
  3. Раковина, вбудована в стільницю у ванній: особливості установки

Зміст:
Раковина вбудована: різновиди та відмінності
Вбудована раковина в ванну: з чого її роблять
Раковина, вбудована в стільницю у ванній: особливості установки

Як не крути, а наявність таких сантехнічних приладів у ванній кімнаті, як ванна, унітаз і раковина, вважається обов'язковим - насамперед, це особиста гігієна і при нинішньому підході виробників до їх виготовлення це ще і декор. Саме з цієї причини ставитися до вибору сантехніки даного типу потрібно з усією відповідальністю - необхідно вивчити їх різновиди, особливості та тонкощі установки. Саме цим ми і займемося в даній статті - разом з сайтом vannaja.net ми детально розберемося з таким сантехнічним приладом, як вбудована раковина - ми вивчимо її переваги і недоліки, ознайомимося з різновидами і розберемося з тонкощами установки.

net ми детально розберемося з таким сантехнічним приладом, як вбудована раковина - ми вивчимо її переваги і недоліки, ознайомимося з різновидами і розберемося з тонкощами установки

Раковини, вбудовані в стільницю для ванних фото

Раковина вбудована: різновиди та відмінності

Основною відмінною ознакою раковин для ванної такого типу є те, що вони призначені для установки в стільницю - це точно так же, як і у випадку з кухнею. Одна мийка монтується на тумбу і називається накладної, а друга врізається в стільницю і називається вбудовується. Конкретних різновидів цих виробів, характерних виключно для даного типу умивальників, виділити можна не так вже й багато. За великим рахунком, лише дві, і обумовлені вони тільки деякими деталями установки.

  1. Накладна вбудована раковина. Вона встановлюється в отвір стільниці в повному обсязі - в нього опускається тільки нижня частина умивальника , А верхня спирається на стільницю, не даючи раковині провалюватися вниз. Основною перевагою сантехнічних приладів даного типу вважається проста установка - готується отвір, куди раковина просто вклеюється за допомогою санітарного силікону, який одночасно виконує функцію герметика. Установка настільки проста, що її елементарно просто виконати самостійно. Також серед переваг раковин даного типу можна відзначити і порівняно невисоку вартість, яка в більшій мірі залежить від матеріалу, з якого виготовляється умивальник. Якщо говорити про недоліки, то відзначити можна, мабуть, лише один - це стик умивальника і стільниці. Найчастіше на ньому поселяється грибок , Так як саме це місце є самим вологим - в принципі, цей момент в більшій мірі залежить від якості ремонту. Якщо все зроблено правильно, і вентиляція працює належним чином, то ніякої грибок не з'явиться.

    Вбудована раковина накладна фото

  2. Раковина, вбудована під стільницю - її ще називають інтегрована раковина. У всіх відношеннях даний тип вбудованої раковини для ванної є кращим, і справа тут зовсім не у відсутності шва, який в попередньому варіанті створює місце скупчення води. Тут справа в тому, що такі раковини дуже гармонійно вписуються в інтер'єр приміщення - своїм зовнішнім виглядом вони ніяк не псують інтер'єр приміщення. Крім того, така мийка не створює ніяких перешкод на стільниці. Більше переваг - вище вартість. Крім усього іншого, слід розуміти, що і установка такого умивальника обійдеться трохи дорожче, в принципі, її також можна виконати самостійно, але для цього доведеться ознайомитися з тонкощами установки інтегруються в стільницю умивальників і обзавестися деяким інструментом.

Про те, як виглядає інтегрована в стільницю раковина для ванної кімнати, дивіться в цьому відео.

За великим рахунком, це і всі різновиди вбудованих раковин для ванної, але при виборі даного типу виробів цього мало для того, щоб не зробити помилки у виборі. Додатково потрібно буде ознайомитися ще й з матеріалами, з яких їх виготовляють.

Вбудована раковина в ванну: з чого її роблять

Як не дивно, але вбудовуються раковини для ванної, як, загалом-то, і всі інші різновиди сантехнічних приладів даного типу, можуть виготовлятися з широкого спектру матеріалів. Не повірите, але їх навіть роблять з деяких цінних порід деревини, і служать такі умивальники цілком пристойний час. В цілому ж, з найбільш поширених матеріалів можна виділити наступні варіанти.

  1. Фаянс. Це, можна сказати, класика, яка вже щільно увійшла в наше життя - такі раковини можна назвати збалансованими за ціною і якістю.
  2. Фарфор. Кілька застарілий варіант, але теж підходить. Недолік - з часом тріскається декоративне покриття.
  3. Скло. Останній писк моди - скляному умивальника можна надати практично будь-який відтінок.

    Раковина вбудована фото

  4. Акрил. У більшості випадків це пластик з тонким акриловим покриттям, але зустрічаються і повністю акрилові умивальники. Це легкі і невибагливі в догляді вироби, які в разі поломки досить просто відновити навіть власними зусиллями.
  5. Натуральний камінь. Важкі і масивні вироби, міцності яких може позаздрити будь-який інший тип раковин для ванної.
  6. Штучний камінь. До певної міри це альтернатива вбудовуваним раковин у ванну кімнату, виготовленим з натурального каменю. Вони дещо поступаються їм, але в цілому є досить привабливими. Недолік - висока вартість.
  7. Метали - мідь, латунь, нержавіюча сталь та інші. Це не те щоб бюджетний варіант - в принципі, тут все залежить від типу металу. Наприклад, раковина з нержавіючої сталі є бюджетною, а ось аналогічний виріб з міді або латуні, особливо якщо говорити про раковинах під старовину, аж ніяк не є такими.

    Раковина вбудована під стільницю фото

В принципі, всі ці матеріали, дозволяють виготовляти цілком якісні раковини для ванної, здатні служити на благо людини досить тривалий час. Вибирати між тим чи іншим матеріалом потрібно виходячи з двох правил - подобається або не подобається і підходить до загального інтер'єру або не підходить. Природно, додатково слід звернути увагу і на форму цих виробів - саме вона разом із забарвленням і матеріалом обумовлює той момент, чи впишеться раковина в інтер'єр приміщення чи ні. Умивальників різних форм на сьогоднішній день досить багато - це і прямокутна класика з округленими кутами чи ні, і круглі умивальники, і овальні у формі чаші або взагалі будь-якого хитромудрого обриси.

Раковина, вбудована в стільницю у ванній: особливості установки

Якщо дивитися на подібні вироби глобально, то можна сказати, що установка вбудовується раковини, а вірніше її підключення до систем водопроводу і каналізації, проводиться точно так же, як і монтаж іншого типу умивальників. Різниця тут спостерігається виключно на стадії кріплення умивальника - природно, і всі тонкощі цього процесу зосереджені саме на цьому етапі робіт. Їх не багато. Зокрема, можна виділити наступні важливі моменти.

  1. Кріплення. Різні типи раковин фіксуються в стільниці по-різному - тип кріплення сантехнічних виробів даного виду цілком і повністю залежить від ваги раковини. Такі масивні вироби, як кам'яні або фаянсові раковини, просто приклеюються і тримаються на стільниці завдяки клею і власної ваги. Легкі вбудовуються умивальники в більшості випадків притискаються до стільниці знизу, за допомогою спеціальних затискачів. Затискної кріплення також використовується в процесі установки інтегруються, вбудованих в стільницю раковин для ванних кімнат.

    Вбудована раковина в ванну фото

  2. Герметизація місця з'єднання стільниці і раковини - вона виробляється в будь-якому випадку, незалежно від типу даного сантехнічного вироби. Застосовуватися для цієї мети можуть різні ущільнювачі, але в більшості випадків використовується санітарний силікон або спеціальна стрічка ущільнювача - її використання обумовлене типом мийки. Наприклад, чаші монтуються з використанням силікону, а накладні та інтегровані в стільницю умивальники встановлюються за допомогою ущільнювальної стрічки.

    Вбудовувані раковини у ванну кімнату фото

Природно, не слід забувати і про тонкощі підключення до систем водопроводу і каналізації. Незважаючи на те, що принцип для всіх мийок залишається однаковим, все ж у випадку зі вбудовуваної раковиною є і деякі нюанси - в більшості випадків вони стосуються раковин, що вмонтовуються на стільниці, простір під якими залишається вільним і проглядається. звичайний сифон і стандартні гнучкі водопровідні шланги виглядати тут будуть, щонайменше, некрасиво - в таких ситуаціях зазвичай використовуються металеві хромовані сифони і трубчасті (такі ж хромовані, як і сам сифон) водопровідні підводки.

В принципі, все. На закінчення теми про те, що таке вбудовується раковина, залишається сказати пару слів про декого не згаданих переваги виробів подібного типу. Найголовніша з них полягає в тому, що завдяки відсутності таких доповнень до умивальника, як ніжка або навіть тумба, під цим сантехнічним виробом вивільняється значна частина простору, яке можна заповнити куди ефективніше, ніж розмістити там полички для всяких непотрібних речей. Найчастіше під стільницею встановлюють пральні машинки - це найбільш оптимальне рішення для розміщення цього обладнання у ванній кімнаті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама