Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт ванної кімнати і туалету своїми руками

Будь-який ремонт вимагає серйозного підходу, а особливо, якщо мова йде про ремонтування у ванній кімнаті і туалеті. При цьому необхідно враховувати і той факт, що буде потрібно якісне виконання робіт, так як мова йде про водопроводі і каналізації (існує ризик подальших несправностей, затоплення сусідів і так далі). Також варто враховувати, що в цих приміщеннях практично завжди присутня підвищена вологість, тому всі матеріали повинні відповідати вимогам вологостійкості.

Яким же чином відбувається ремонт ванної кімнати в стандартній квартирі? Для початку розглянемо окремі складові етапів майбутніх робіт. Як правило, всі комунікації і труби сховані або в підлозі, або в стіні за спеціальним коробом, а стінки і підлога викладені плиткою. Стеля в більшості квартир зазвичай складається або з пластикових панелей, або натяжна, або просто пофарбований. Не варто забувати і про освітлення, яке часто розташовується в області дзеркала або по стельового периметру (так зване точкове освітлення).

Визначивши початкові етапи ремонту, можна приступати до поетапного виконання кожного з видів робіт на окремій ділянці. Для початку потрібно звільнити приміщення від меблів (якщо така є) і, по можливості, демонтувати стару сантехніку і ванну. Потім необхідно приступати до розбирання старих труб.

Стіни та підлога слід підготувати до облицювання кахельною плиткою. Стеля ж потрібно буде вирівняти за допомогою влагоустойчивого гіпсокартону. Крім того, під час робіт з ним слід враховувати майбутню конфігурацію освітлення. Потрібно визначитися з тим, чи будуть це точкові лампи, або світильник у районі дзеркала. Потім слід монтаж електропроводки, після чого укладається кахельна плитка, проводиться установка ванни, раковини, унітазу, сантехніки.

Для проведення ремонту у ванній кімнаті і туалеті не обов'язково володіти особливими здібностями, так як багато роботи тут проводяться таким же чином, як і в будь-якому іншому приміщенні. Єдине, що потрібно враховувати - це деякі особливості цих кімнат. Як уже згадувалося вище, у ванній кімнаті, як правило, підвищена вологість. А це означає, що на матеріали, які будуть використовуватися при будівництві і ремонті, буде здійснюватися підвищене навантаження.

Зупинимося докладніше на кожному з етапів майбутнього ремонтування.

Перше - це винос і розбирання меблів та іншого устаткування. У випадку з демонтажем труб і іншої сантехніки - безпосередньо перед початком робіт слід відключити подачу води. Це вимагає особливої ​​фізичної сили, а також використанню електроприладу. Наприклад, якщо у вас встановлені старі труби (зазвичай чавунні), які покриті декількома шарами фарби, то в даному випадку без «болгарки» справа не обійдеться. Якщо ж вони пластикові або поліпропіленові, то з демонтажем ви впораєтеся набагато швидше, і він пройде без ускладнень.

Для монтажу нових труб найкраще вибирати поліпропіленовий варіант (варто вибирати ті, які йдуть зі спаяними стиками). Вони, як правило, без особливих проблем ховаються в стіни і підлогу. А в плані міцності вони гарантовано забезпечать вас від протікання і будуть довговічними у використанні.

Вирівнювати стіни у ванній кімнаті можна декількома способами. Перший - за допомогою штукатурки цементним розчином. Другий метод - з використанням спеціальних вологостійких листів гіпсокартону. Як показує практика, другий спосіб набагато простіше.

При прокладанні електропроводки у ванній кімнаті краще застосувати цілісний провід. Не варто користуватися окремими шматками, поєднуючи їх. Бажано використовувати дроти в подвійній ізоляції. Крім того, потрібно врахувати і той факт, що розподільну коробку необхідно буде винести за межі ванної кімнати, щоб уникнути короткого замикання і накопичення в ній вологи. Провід ж слід укладати або під шар штукатурки, або під листи гіпсокартону.

Дуже відповідально під час ремонту у ванній кімнаті потрібно поставитися до підлоги. Це дуже важливе питання, тому що саме його надійність захищає і вас і сусідів, які розташовуються поверхом нижче, від затоплення. Після того як підлога у ванній вирівняний, робиться бетонна стяжка. Варто також пам'ятати, що перед укладанням кахельної плитки потрібно подбати про гарну гідроізоляцію. Можна застосувати особливу просочення для бетону або спеціальні гідроізоляційні будівельні суміші. Дуже важливо при укладанні кахельної плитки не допускати того, щоб утворювалася порожнеча. Кахель повинен щільно прилягати до основи.

Читайте також

Читайте також

Яким же чином відбувається ремонт ванної кімнати в стандартній квартирі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама