Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робимо правильний вибір килимків для ванної + відео / Vantazer.ru - інформаційний портал про ремонт, оздоблення та облаштування ванних кімнат

  1. 1 Різновиди килимків
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Вироби з гуми
  4. 3 Килимки з полівінілхлориду
  5. 4 Бавовняні килимки
  6. 5 Бамбукові килимки
  7. 6 Коркові вироби
  8. 7 Силіконові килимки
  9. 8 Вибір розміру і дизайну

Для облаштування ванної кімнати необхідно підбирати не тільки красиві, але і практичні речі. Килимки для ванної кімнати є елементом інтер'єру, який виконує відразу кілька функцій. Особливістю цього приміщення є його досить обмежений розмір. Тому і вибирати предмети для інтер'єру ванної кімнати досить проблематично. Виходячи з цього, отримується такий варіант килимка, який одночасно є прикрасою, теплоізоляцією і засобом, що запобігає ковзанню. Крім того, ці аксесуари створюють в приміщенні обстановку тепла і затишку. Сучасна промисловість пропонує споживачам вироби, виготовлені з різних матеріалів і виконані в найрізноманітніших формах і розмірах.

1 Різновиди килимків

Практично неможливо знайти санвузол, на підлозі якого відсутня декоративне накладне покриття з тканини, ПВХ або іншого матеріалу.

Килимок в ванну призначений для вирішення таких різнопланових завдань, як:

  • збір води, яка розбризкується при купанні;
  • створення утеплювального шару між ногами і підлогою;
  • недопущення травматизму, що відбувається через ковзання по кахлю;
  • доповнення інтер'єру приміщення;
  • маскування дефектів покриття підлоги;
  • створення комфорту при стоянні на підлозі;
  • зниження тиску на спину під час лежання при прийнятті водних процедур;
  • прикраса приміщення в якості окремого елемента.

Існує певна класифікація цих пристосувань.

Існує певна класифікація цих пристосувань

Стильні рожеві килимки для ванної

пропонуємо Вам ознайомитися

Вони діляться на дві досить великі категорії:

  1. Килимки. Вони укладаються на підлогу, незалежно від матеріалу, який використовується в якості фінішного підлогового покриття (плитка з кераміки, ПВХ, керамограніт або паркетна дошка). Застосовуються в якості комплексного захисту від холоду, ковзання і бризок. Виготовляються з найрізноманітнішого матеріалу, стійкого до води і миючих засобів.
  2. Килимок для ванни. Ці вироби укладаються безпосередньо в чашу ванни або на дно піддону душової кабіни. Призначаються для купання дітей або людей похилого віку, які мають проблеми з вестибулярним апаратом. Як правило, дно ванни і душової кабіни має гладку поверхню, на якій можна легко послизнутися. Килимок в ванну може бути виготовлений за формою дна або виконаний в декоративній формі, яка зображує який-небудь предмет. Дитячі килимки виготовляються у вигляді риб, китів, сонця, жаби або казкових персонажів. Килимки на присосках забезпечують надійну фіксацію в чаші і запобігання їх зрушування. Виготовляють килимок в ванну з м'якого ПВХ, який стійкий до цвілі, гниття і грибку.

Сучасна промисловість використовує найрізноманітніші матеріали для виготовлення килимків для підлоги і ванни.

Пропонуємо вам ознайомитися з особливостями цих матеріалів, їх достоїнствами і недоліками.

2 Вироби з гуми

Гума є перевіреним роками матеріалом. При правильній обробці вона не має запаху, приємна на дотик, міцна і довговічна. Антибактеріальні присадки забезпечують стійкість матеріалу до цвілі і грибка. Гума не вбирає вологу і може бути використана в якості покриття підлоги, піддону або чаші ванни. Вироби з цього матеріалу мають гладку або рифлену лицьову поверхню. Оптимальним є вибір на користь саме рифлених поверхонь.

Оптимальним є вибір на користь саме рифлених поверхонь

Гумові килимки в ванну

Стікає вода проникає між виступами, забезпечуючи сухість і зручність стопах. Крім того, рифлена поверхня забезпечує масаж ніг і покращує циркуляцію крові. Існує різний дизайн оформлення цих виробів. Спеціально для дитини виготовляються килимки різної розмальовки та форми. Якщо вибрати дитячий килимок для ванної, що поєднується з колоритом стін, підлоги і стелі, то він буде виглядати досить органічно.

Догляд за гумовими виробами досить простий. Їх потрібно сполоснути під струменем води і протерти сухою ганчіркою. Стійкі забруднення видаляються за допомогою миючого засобу або спирту.

3 Килимки з полівінілхлориду

Спінений ПВХ є інноваційним покриттям матеріалом, який користується все більшою популярністю у споживачів. Спінений ПВХ є м'яким і екологічно чистим матеріалом. Килимок з ПВХ використовується виключно для накриття підлоги. Бюджетний варіант продається в рулонах, що мають різну ширину. Довжина покриття підбирається за розмірами ванної кімнати. Це дозволяє ергономічно використовувати всю корисну площу доріжки з ПВХ.

Це дозволяє ергономічно використовувати всю корисну площу доріжки з ПВХ

Килимки в ванну з ПВХ

Внутрішня поверхня ПВХ-доріжки має відмінне зчеплення з будь-яким облицювальним матеріалом. Їх лицьова поверхня буває однорідною або оформлена в морському стилі. Вироби легко миються і швидко просихають, так як не вбирають воду.

Певним мінусом є швидке стирання малюнка на поверхні доріжки з ПВХ. Але, з огляду на доступну вартість матеріалу, міняти їх можна досить часто, регулярно оновлюючи інтер'єр приміщення.

4 Бавовняні килимки

Вироби з натуральної бавовни користуються популярністю у прихильників природних матеріалів. Незважаючи на досить "відчутну" вартість, вони відомі своїми властивостями не викликати алергію. У такого покриття дуже низька теплопровідність, що забезпечує комфорт при стоянні на ньому після ванни. Нижня частина бавовняного вироби має силіконову або гумову підкладку. Це його ускладнює і перешкоджає ковзанню по кафельній підлозі.

Це його ускладнює і перешкоджає ковзанню по кафельній підлозі

Бавовняний невеликий килимок у ванну

Натуральна тканина має щільну структуру, що робить її зносостійкого і довговічною. При сильних забрудненнях килимок можна прати, в тому числі і в пральній машині. Масляні плями легко відмиваються спиртом, ацетоном або бензином. Намоклий килимок необхідно сушити на вітрі або батареї. В іншому випадку може з'явитися грибок.

5 Бамбукові килимки

Бамбук є екологічно чистим природним матеріалом, що має високі експлуатаційні якості. Доріжки з бамбука легкі, міцні і довговічні. Не варто забувати і про те, що невеликий фрагмент дикої природи добре вписується в інтер'єр і прикрашає ванну кімнату.

Не варто забувати і про те, що невеликий фрагмент дикої природи добре вписується в інтер'єр і прикрашає ванну кімнату

Килимок з бамбука для ванної

Циновки з бамбука роблять з цілісних або розщеплених стебел. Вони проходять антибактеріальну обробку, яка перешкоджає утворенню грибка і цвілі. Матеріал добре вбирає вологу, не змінюючи своїх якостей. Просушувати рогожу потрібно тільки у випадках тривалого перебування у воді. При невеликому намоканні вона швидко висихає сама, віддаючи зайву вологу в сухе повітря квартири.

Виробники виробів з бамбука розфарбовують свій товар водостійкими фарбами, просочують безбарвними лаками або залишають бамбук в природному стані. Щоб збільшити антиковзні якості килимка, одну його сторону покривають спеціальним матеріалом.

6 Коркові вироби

Великою популярністю користуються килимки, виготовлені з пористої кори дерев. Вони мають певну товщину, м'які і приємні на дотик. Як правило, їх зовнішня поверхня не піддається будь-якій обробці. Колір натурального дерева досить органічно вписується в будь-який інтер'єр.

Колір натурального дерева досить органічно вписується в будь-який інтер'єр

Невеликий корковий килимок

Кора абсолютно не вбирає воду і не потребує просушування після намокання. Все, що потрібно - протерти її сухою тканиною і дати трохи провітритися. Для запобігання появи цвілі деревина просочується антисептичними препаратами. З метою запобігання ковзання нижня частина пробкових настилів обробляється спеціальним матеріалом або оснащується присосками.

Деяким мінусом можна вважати габарити пробкових виробів. Їх неможливо скачати і укласти в шафу. Таким коврикам потрібно досить велике місце для зберігання.

7 Силіконові килимки

Вироби з цього матеріалу можуть застосовуватися як для використання на підлозі, так і в якості створення нековзною поверхні в ванні. Як правило, такий килимок в ванну оснащений присосками, які забезпечують його жорстку фіксацію в заданому місці. Верхня сторона вироби має рифлену поверхню, яка повністю виключає ковзання.

Верхня сторона вироби має рифлену поверхню, яка повністю виключає ковзання

Силіконовий килимок для ванної

Силікон не вбирає вологу. Його якості не змінюються від тривалого перебування в гарячій воді. Щоб килимок зберігав свої естетичні якості, його необхідно періодично чистити м'якою щіткою і мити мильним розчином для видалення вапняних відкладень. Споживач може придбати прозорі, матові, кольорові або художні килимки з силікону.

8 Вибір розміру і дизайну

Найбільш частим питанням при виборі килимка є його розмір. Велика циновка закриє всю площу приміщення, повністю приховавши красу кахлю на підлозі. Просушити великий килимок досить проблематично. Мініатюрна циновка обмежить свободу пересування. Оптимальним варіантом є середній розмір.

Визначившись з розміром, можна перейти до вибору кольору. Колір статевого килимка повинен відповідати відтінку однієї з поверхонь ванної кімнати. Потрібно підібрати відтінок циновки, що відрізняється на 2-3 тони від цієї поверхні.

Важливе значення для створення гармонії обстановки має форма килимка.

Виробники пропонують вироби такій конфігурації:

  • круглі;
  • овальні;
  • квадратні;
  • прямокутні;
  • багатокутні;
  • абстрактні.

Вибір форми циновки безпосередньо залежить від варіанту обробки стін і стелі. Овальний або круглий килимок будуть добре виглядати в приміщенні, на поверхнях якого переважають криві лінії і подібні малюнки. При обробці в сучасному стилі, з використанням чітких ліній, правильних фігур і кутів на підлогу краще постелити килимок у формі квадрата або прямокутника.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама