Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ширма для ванни: як вибрати і як зробити своїми руками

  1. Ширма для ванни: її переваги і недоліки
  2. Різновиди ширм і особливості кожного виду
  3. Як зробити ширму для ванни своїми руками

Зміст:
Ширма для ванни: її переваги і недоліки
Різновиди ширм і особливості кожного виду
Як зробити ширму для ванни своїми руками

Погодьтеся, скористатися ванною за її прямим призначенням у людини виходить не щодня - в більшості випадків цей сантехнічний прилад використовують в якості душового піддону, додатково обладнавши фіранкою. Такі шторки дуже швидко занепадають, і людині нічого іншого не залишається, як міняти їх із завидною регулярністю. Вирішити цю проблему можна за допомогою ширми, яка монтується на борт ванни раз і надовго - про неї і піде мова в цій статті. Разом з сайтом vannaja.net ми розберемося з особливостями, якими володіє ширма для ванни, вивчимо її різновиди і тим самим відповімо на питання, як вибрати пристосування даного типу?

net ми розберемося з особливостями, якими володіє ширма для ванни, вивчимо її різновиди і тим самим відповімо на питання, як вибрати пристосування даного типу

Скляна ширма для ванни фото

Ширма для ванни: її переваги і недоліки

Щоб зрозуміти суть того чи іншого пристосування для ванної та оцінити його перевага над іншими аналогічного призначення виробом, доведеться провести невеликий порівняльний аналіз. Тільки він допоможе виявити всі переваги і недоліки тієї чи іншої речі - саме цим ми і займемося, порівнявши ширму для ванної кімнати з аналогічного призначення шторкою. Серед переваг ширми можна виділити наступні моменти.

  1. Довговічність. Встановлюється ширма на ванну надовго - за своєю суттю, це жорстка конструкція зі скла або пластику, яка здатна експлуатуватися дуже і дуже довго. По крайней мере, років на 15-20 ви забудете про проблеми з прийомом душа в ванні. Можна навіть сказати більше - встановлюючи ширму для ванни, ви перетворюєте цей сантехнічний прилад в комбіновану з душовою кабінкою ванну .
  2. Практичність. Обладнавши свою ванну ширмою, ви надовго забудете про такі речі, як періодичне падіння карниза , Заміна зносилася і брудною шторки нової і найголовніше - дірки, що з'явилися в результаті необережного поводження з поліетиленом, що не будуть муляти очі і псувати зовнішній вигляд приміщення в цілому.
  3. Універсальність. Сучасні ширми дозволяють переробити будь-яку ванну , Незалежно від її конфігурації, в зручну і практичну душову кабіну .
  4. Легкий догляд. Якщо за шторкою, як правило, взагалі відхід не потрібен (це, можна сказати, одноразовий виріб), то пластикову або скляну ширму можна мити навіть з використанням побутової хімії.
  5. Простий монтаж. Ширма встановлюється просто, і з цією роботою впорається практично кожен домашній умілець - більш докладно про це ми поговоримо трохи пізніше, але якщо кому цікаво, то можна подивитися з цього приводу відео про монтаж пластикової ширми на ванну.

Тепер що стосується недоліків цього виробу. За великим рахунком, їх практично не спостерігається, якщо, звичайно, не брати до уваги два моменти - це висока вартість (в порівнянні зі шторкою) і масивність, яка в ванних кімнатах малого розміру створює ефект тісноти. В принципі, цей момент вирішується використанням ширми з прозорого скла або пластику. А що стосується вартості, то тут слід розуміти одну просту річ - встановлюється ширма надовго. Протягом її терміну служби вам доведеться замінити не один десяток звичайних шторок разом з карнизом.

Протягом її терміну служби вам доведеться замінити не один десяток звичайних   шторок   разом з карнизом

Ширма для ванни фото

Різновиди ширм і особливості кожного виду

Як і говорилося вище, сучасної ширмою можна обладнати ванну будь-якого типу без винятку - мало того, крім цих відмінностей, вироби даного типу ще можна класифікувати і за іншими ознаками, які не ознайомитися з якими буде неправильно. Розберемося з усіма цими ширмами трохи докладніше.

  1. Матеріал, з якого виготовляється ширма для ванни. Тут всього два варіанти - це пластикова і скляна ширма для ванни. Запитайте, у чому між ними різниця? За винятком того, що у цих виробів різниться сам матеріал, ще в значній мірі відрізняються і експлуатаційні якості. По-перше, пластикові ширми для ванної менш довговічні, на їх поверхні легко залишаються подряпини, вони більш крихкі і при необережному поводженні можуть навіть зламатися. По-друге, догляд - за склом доглядати простіше і при цьому можна використовувати будь-яку побутову хімію, в тому числі і містить абразивний матеріал. На відміну від неї, що містять образів миючі засоби швидко приводять до занепаду пластикові ширми.
  2. Призначення. Тут все більш-менш зрозуміло, і класифікуються в цьому відношенні ширми в залежності від типу ванн , Для яких вони призначені. Існує кутова ширма для ванни, стандартна, призначена для прямої ванни. Є у продажу навіть ширми для круглої ванни.
  3. Способи відкривання дверцят. Тут є всього три варіанти, вибір між якими не такий вже і складний - це ширма з розсувними або орними дверцями і ширма для ванни гармошка. Найбільш затребуваною є ширма з розсувними дверцятами - таку конструкцію мають вироби, призначені для прямих і напівкруглих кутових ванн. Трохи меншим попитом користуються ширми з дверцятами - вони відмінно показали себе в роботі в парі з ванними незграбної форми. А ширми гармошка в більшості випадків використовуються на овальних або круглих ваннах - в принципі, їх можна встановити на будь-яку ванну, але в обмежених приміщеннях цього краще не робити - для малогабаритних ванних кімнат кращим рішенням все ж залишається ширма з розсувними дверцятами.

    Кутова ширма для ванної фото

Як бачите, складного у виборі конструктивних особливостей ширми нічого немає - головне правильно співвіднести всі ці моменти з ванною і вибрати серед усього розмаїття ширм єдино вірне рішення.

Як зробити ширму для ванни своїми руками

Повноцінну ширму з дверцятами зробити своїми руками не так вже й просто навіть при наявності всього необхідного матеріалу і інструменту - за великим рахунком, це складний виріб, навіть незважаючи на всю позірну його простоту. Основна проблема полягає в напрямних і розсувному механізмі - його однозначно доведеться купити разом з направляючими. В принципі, якщо гарненько пошукати, то знайти всі запчастини можна, але слід бути готовим викласти за них пристойну суму - такий підхід до вирішення питання, як зробити ширму для ванни, дозволить вам заощадити не так вже й багато коштів. Напевно, простіше придбати вже готовий виріб і не мучитися з його виготовленням.

Напевно, простіше придбати вже готовий виріб і не мучитися з його виготовленням

Ширми для круглої ванни фото

А для тих, у кого виник просто спортивний інтерес, коротко розповімо, як збирається така конструкція.

  1. Для початку виготовляється рама, верх і низ якої - це направляючий профіль, а боки - спеціальний П-подібний профіль з планкою для кріплення до стіни. Всі ці частини підрізають під кутом 45 градусів, після чого скручуються по торця саморізами.
  2. Далі бічні частини ширми обладнуються склом або монолітним полікарбонатом (оргскло) - вони вставляються в П-подібний профіль з допомогою спеціального ущільнювача з силікону, про придбання якого також слід подумати заздалегідь. Частина, що залишилася необлямовані сторона скла закривається тим же профілем, що встановлюється уздовж стін - він теж повинен бути оснащений силіконовим ущільнювачем. Цей профіль кріпиться саморізом з боку верхньої і нижньої напрямної.
  3. Конструкцію можна встановлювати на ванну і капітально кріпити її до стін - все місця з'єднання ширми зі стінами і з самою ванною в процесі установки промазиваются силіконом.
  4. Тепер залишається встановити дверки і, як то кажуть, справа з кінцем. У дверцятах потрібно буде зробити отвори для кріплення роликів і ручок - в склі зробити подібну операцію в домашніх умовах дещо проблематично. В цьому відношенні полікарбонат виглядає більш привабливо. Щоб дверцята встановлювалася легко, краще придбати підпружинені ролики: відтягнули їх небагато - і поставили на своє місце.

    Пластикові ширми для ванної фото

Сама збірка ширми при наявності всього необхідного виглядає досить просто, що і вводить в оману багатьох людей - насправді все не так вже райдужно. Тут важлива точність у всьому, а досягти її можна тільки за наявності спеціального обладнання, похвалитися яким зможе навіть далеко не кожен професійний майстер.

В принципі, це все - слід розуміти, що описана вище технологія самостійного виготовлення екрана на ванну не є єдиною. Наприклад, ширма для ванни може бути виготовлена ​​в спрощеному варіанті, який не передбачає обладнання її дверцятами. Половинчаста перегородка, що закриває частину ванни, являє собою звичайну прямокутну рамку, закриту склом або полікарбонатом. Також екран можна обладнати і орними дверцями, що дещо спрощує процес його виготовлення. Що ж стосується ширми гармошка, то її збірка виглядає найскладнішою.

Net ми розберемося з особливостями, якими володіє ширма для ванни, вивчимо її різновиди і тим самим відповімо на питання, як вибрати пристосування даного типу?
Запитайте, у чому між ними різниця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама