Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що краще ванна або душова кабіна - за і проти (плюси і мінуси, фото)

  1. Душова кабіна: швидко, модно, молодіжно
  2. недоліки
  3. Ванна: класично, ліниво, добротно
  4. недоліки

Переходячи до ремонту санвузла, будь-який господар зацікавиться питанням про те, чим зручніше користуватися - ванною або душовою кабіною: за і проти, плюси і мінуси цих пристосувань необхідно розглянути більш докладно.

Переходячи до ремонту санвузла, будь-який господар зацікавиться питанням про те, чим зручніше користуватися - ванною або душовою кабіною: за і проти, плюси і мінуси цих пристосувань необхідно розглянути більш докладно

Душова кабіна: швидко, модно, молодіжно

Як відомо, по-справжньому бадьоро прокинутися допомагає не чашка кави, а контрастний душ. Найкраще місце для його прийняття - душова кабінка. Таких умов для проведення процедури ванна ніколи не створить. Для цього її неодмінно потрібно додатково обладнати шторами, килимком, але і це багато в чому не вирішує проблеми потрапляння води назовні. Спеціальна ж кабіна, навпаки, створена для прийняття різноманітних видів душа.

Спеціальна ж кабіна, навпаки, створена для прийняття різноманітних видів душа

Душова кабіна

При виборі потрібно керуватися основними плюсами і мінусами душової кабіни.

  • Функція тропічного душу створить ефект літнього дощу. Розташована на стелі кабіни насадка розділить водний потік на тисячі ніжних дрібних бризок. Такий вид допоможе найкраще розслабитися, зняти стрес і заспокоїтися.

    Функція тропічний душ

  • Функція «Турецька лазня» дасть в кабінці зовсім інший ефект і буде любовно розглянута цінителями водних процедур такого виду. Парогенератор, що додається до душу, здатний задавати всередині обмеженого матовими стінками простору температуру до 60 ° С. Такі водні процедури сприятливо впливають на кровообіг, підвищують працездатність імунної системи і дозволяють очиститися організму від токсинів. Ванна кімната в цьому відношенні програє за всіма пунктами.
  • Наступна функція душових кабінок - ароматерапія. У деяких моделях є спеціальний роз'єм для заливання ароматичної олії або бальзаму. Зокрема ті кабінки, в яких є можливість створювати турецьку лазню, в обов'язковому порядку нею оснащені. Пар в них проходить крізь масло і створює любі пахощі.
  • Кожна кабіна для душу оснащена вентиляцією для можливості рівномірного переміщення повітря, води і пари.
  • У деяких душових виробах є можливість приймати гідромасаж - коли зверху кабінки вода подається з особливою потужністю. Для цього в ній встановлені спеціальні форсунки, які направляють рідину в область шиї, спини і ніг. Деякі з таких форсунок можуть бути відрегульовані вручну, їх можна направляти в будь-яку сторону.

Ефект, який досягається цією функцією, цілком можна порівняти з тривалим перебуванням на масажному столі під руками професіонала. Але це ще не все: можна вибирати душ з горизонтальним гідромасажем. У цьому сенсі питання, що краще - ванна або душова кабінка - відпадає сам собою, оскільки таке задоволення можна отримати хіба що в джакузі.

Вода б'є не тільки зі стінок кабінки, але і з її статі. Таким чином, можна промасажувати будь-яку частину тіла. Втім, подібний режим існує тільки в великих кабінах, що мають досить високі ціни. Вони називаються комбіновані кабіни з гідромасажем.

Крім водних режимів, такі вироби мають і різні світлові функції. На їх стелі розташовуються різнокольорові лампочки, миготливі в такт ллється воді і дозволяють скуштувати справжню насолоду від вечірнього і ранкового душа. Вони побудовані за всіма правилами хромотерапии - лікування кольором. Бризки і вода, пофарбовані в кольори веселки, впливають на роботу мозку вельми позитивно.

Бризки і вода, пофарбовані в кольори веселки, впливають на роботу мозку вельми позитивно

Душова кабіна з підсвічуванням

  • Існує маса розмірів душових кабінок, найменша з яких - 80х80 см, а найбільша - 120х80 см. При виборі кабіни варто не тільки керуватися своїми грошовими можливостями і розмірами ванної кімнати, але і враховувати габарити тіла. Інакше задоволення від водних процедур буде значно менше.
  • Крім довжини і ширини, душові кабіни відрізняються один від одного розмірами піддона. Існують плоскі, дрібні і глибокі пристосування. Найглибший може досягати 45 см. Плоскі піддони найбільше підходять людям з обмеженими можливостями, але також користуються попитом і у тих, хто не звик звертати особливу увагу на функціонал кабін.
  • Усередині окремих кабінок встановлюється спеціально оброблене дзеркало, яке ніколи не пітніє, а також дозатори для гелів і шампунів, які виконують функції поличок. Все це дуже зручно і практично.

Все це дуже зручно і практично

В результаті при покупці і установці душової кабіни можна збільшити швидкість банних процедур, підвищити свій комфорт - це відсутність бризок і не слизька підлога, різні режими струменів, наявність гідромасажу, лазні, можливість підключити до кабіни телефон і відповідати на нього, не виходячи з душу, та ін.

недоліки

Що можна назвати мінусами душових виробів?

Загалом, як би там не було, ванна або душ - питання відкрите.

Ванна: класично, ліниво, добротно

Взагалі ванну брали ще в Стародавньому Римі. У той час бруд була повсюдно, а тому без водних процедур було не обійтися. Так, швидше за все, римляни навіть не думали, що вибрати, і зупинилися б на горизонтальному емальованому і великому тазу. Душ підійде для воїна, а ванна - для королів.

Душ підійде для воїна, а ванна - для королів

ванна

Цей пристрій - це найкраще місце для розслаблення, його можна наповнювати піною, ароматичними засобами, маслами, морською сіллю. Для жінки це взагалі необхідно, тому як деякі косметичні процедури краще виконувати в ванній, та й для шкіри вона корисніша.

Якщо в будинку є діти, особливо у віці від 1 року і до 3 років, то для них ванна майже що море. У ній їм приємніше і зручніше здійснювати водні процедури, там вони швидше звикають до загартовування, вчаться плавати і взагалі вести себе в воді.

недоліки

  • У порівнянні душова кабіна або ванна, остання помітно програє по таким пунктам, як площа і витрата води.
  • Ванна займає набагато більше місця, має складний процес установки і доставки.
  • Крім цього, вода, яка піде на одну ванну, цілком складе загальний обсяг рідини для купання в душі на сім'ю з чотирьох осіб.

зробимо висновки

Остаточний вибір зробити буде непросто. Однак є незмінні фактори, такі як розмір санвузла, тиск води в будинку, кількість грошей - все це допоможе звузити вибір.

Однак є незмінні фактори, такі як розмір санвузла, тиск води в будинку, кількість грошей - все це допоможе звузити вибір

Ванна, суміщена з душовою кабіною

З огляду на те, що переважно в квартирах дане приміщення не займає багато площі, можна придбати модель ванни, звужується до ніг, або зібрати душову кабіну своїми руками, залишивши простір для пральної машинки і шафок. Ну а найкращий варіант - постаратися поставити і кабінку, і ванну. Адже і те й інше по-своєму корисно і практично.

Відео інструкція

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама