Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шпалери для ванної кімнати: правильність вибору і поклейки | Ремонт ванної кімнати, статті, уроки, відео, керівництва

  1. Шпалери в ванній кімнаті: переваги і недоліки
  2. Різновиди шпалер для ванної кімнати
  3. Як правильно наклеювати шпалери

Підготовка до ремонту у ванній кімнаті - процес досить захоплюючий і цікавий

Підготовка до ремонту у ванній кімнаті - процес досить захоплюючий і цікавий. Багато з нас ні крапельки не роздумуючи, віддають перевагу такому оздоблювального матеріалу як кахельна плитка. Такий вибір очевидний, ми до цього звикли, такий варіант найбільш зручний і практичний. Але чому б не глянути на ванну кімнату з іншої точки зору і не використовувати для обробки її стін шпалери? Спробуємо розібратися.

Шпалери в ванній кімнаті: переваги і недоліки

Всі ми знаємо що шпалери, грубо кажучи, це папір, яка тримається на стіні за допомогою клею. І папір, і клей відмінно вбирають вологу і розбухають під її впливом. Саме тому таке покриття вважається недовговічним і абсолютно неприйнятним для ванної кімнати.

Однак якщо розглянути це питання більш детально і ретельно підійти до вибору обробного матеріалу, то виявляється можна знайти масу переваг на користь використання шпалер для ванної. наприклад:

  • Вартість шпалер значно нижче, ніж вартість кахлю. У цьому випадку ремонт у ванній кімнаті обійдеться вам значно дешевше;
  • Різноманіття кольорів і фактури. Сучасні виробники оздоблювальних матеріалів пропонують масу всіляких різновидів шпалер для стін в приміщеннях з підвищеною вологістю. Вибір величезний і порадує навіть самого неординарного і вимогливого споживача;
  • Легкість нанесення. З шпалерами запросто впорається будь-який обиватель. У той час як для облицювання стін кахельною плиткою або обробкою пластиковими панелями доведеться наймати цілу бригаду будівельників.

Різновиди шпалер для ванної кімнати

Вибираючи шпалери для такої кімнати як ванна, слід розуміти, що паперова основа тут не підходить. Обов'язковою умовою для використання в такому приміщенні є вологостійкість покриття. Для цього випадку підійдуть шпалери, просочені спеціальними складами, або виготовлені з матеріалів, що володіють водовідштовхувальними властивостями.

Все вищесказане стосується і шпалерного клею. Необхідно використовувати високоякісний клей, який здатний витримати перепади температури, високу вологість, атаку цвілі і грибкових спор.

Існують такі різновиди шпалер, які можна використовувати для ванної кімнати. це:

  • Вінілові шпалери;
  • миються;
  • склошпалери;
  • рідкі;
  • самоклеючі;
  • Фотошпалери.

Розглянемо кожну різновид настінного покриття більш докладно.

Отже, вінілові шпалери. Ці шпалери чудово підходять для використання в якості покриття саме у ванній кімнаті. Головна їхня перевага полягає в тому, що вони здатні витримати високу випаровування, надлишки вологи і безпосередній контакт з водою. Гідне якість передбачає і відповідну вартість. Ціна такого покриття досить висока. Проте, термін служби вінілових шпалер тривалий. При цьому вони абсолютно не втрачають своїх естетичних якостей.

Миються забезпечені спеціальним покриттям, яке не пропускає вологу в глибокі шари оздоблювального матеріалу, тим самим запобігаючи його набухання і розшарування. Такі шпалери здатні прослужити досить тривалий період часу.

Також завдяки спеціальному покриттю, що миються шпалери практичні і прості в догляді. Бруд, цвіль, грибок, осіла пил - все це видаляється з поверхні шпалер легко і безболісно, ​​за допомогою води і губки.

Склошпалери - це сучасний матеріал, абсолютно унікальний і неповторний. Уже сама назва говорить про те, що вологу вони абсолютно не вбирають. Саме тому склошпалери набирають все більшої популярності і все частіше використовуються для обробки стін у ванних кімнатах.

Істотною перевагою використання стеклообоев є те, що вони легко фарбуються, тому домогтися кольору, який необхідний саме вам не складає особливих труднощів.

Рідкі шпалери - це досить цікавий різновид настінного покриття. Рідкі шпалери є штукатурку на водяній основі. Після того як така штукатурка буде нанесена на стіну, остаточно висохне і закріпиться, вона стає абсолютно несприйнятливою до води, бризок і гарячого пару.

Самоклеючі шпалери є різновидом вінілового покриття. Головним їх відмінністю є те, що в своїй основі вони вже мають клей. Тому відпадає потреба в покупці спеціального клею. Для того щоб обклеїти поверхню такими шпалерами досить змочити потрібний шматок матеріалу звичайною водою і притиснути до оклеиваемой поверхні. Просто і легко!

Фотошпалери здатні швидко і недорого перетворити вашу ванну кімнату, або одну з її стін. При виборі фотошпалер, також слід звертати увагу на їх вологостійкість і наявність спеціального покриття, здатного захистити шпалери від пари і води.

Як правильно наклеювати шпалери

Процес наклейки для всіх різновидів шпалер по суті своїй однаковий. Виглядає він у такий спосіб:

  1. Ретельно готують поверхню, вирівнюють і очищають від старого покриття;
  2. Шпалери слід ретельно промазати клеєм, приділяючи особливу увагу краях;
  3. Стіну також промазують клеєм і притискають до неї полотно шпалер;
  4. Розгладжують поверхню покриття за допомогою сухої ганчірки або спеціально валика, не залишаючи бульбашок повітря;
  5. Особливу увагу приділяють стиках і краях шпалер. Їх слід розгладжувати особливо ретельно, щоб уникнути відклеювання.

Як бачите, поклейка шпалер - процедура досить проста. Головне не поспішає, і дотримуватися деяких нехитрих правил. Правильно підібрана колірна гамма і фактура настінного покриття здатна зарядити бадьорістю або, навпаки, розслабити перед сном.

Пам'ятайте про те, що вибір настінного покриття - процес важливий. І якщо ви все ж зважилися поекспериментувати і звернули увагу на шпалери, не забувайте про те, що правильно підібрані миються, вінілові або самоклеючі шпалери є запорукою успішного, економічного і високоякісного ремонту.

Але чому б не глянути на ванну кімнату з іншої точки зору і не використовувати для обробки її стін шпалери?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама