Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сталева ванна плюси, мінуси та відгуки власників »SanDizain.ru

  1. Сталева ванна плюси
  2. Сталева ванна мінуси
  3. Відгуки власників
  4. Як зробити шумоізоляцію сталевий ванни своїми руками: відео

Сталева ванна: основні плюси і мінуси сучасної сантехніки Сталева ванна: основні плюси і мінуси сучасної сантехніки. Відгуки власників, які встановили у себе і випробували на практиці сталеві ванни

Сталеві ванни сьогодні вибирають ті, хто не хоче встановлювати у себе вдома важку чавунну сантехніку, але і не довіряє популярними полімерних матеріалів. Якими достоїнствами володіють сталеві ванни, і чи є недоліки у цій сантехніки, розглянемо в статті.

Сталева ванна плюси

Довгий час сталеві ванни виступали єдиною альтернативою чавунної сантехніки. Через покриття емаллю зовні обидва види дуже схожі. Але на відміну від своїх аналогів сталеві ванни є більш бюджетним варіантом, що не поступається при цьому по експлуатаційним параметрам.

Але на відміну від своїх аналогів сталеві ванни є більш бюджетним варіантом, що не поступається при цьому по експлуатаційним параметрам

Сталеві ванни донині користуються популярністю серед споживачів

Візуально визначити, сталева перед вами ванна або чавунна можна, оглянувши товщину стінки в області розміщення зливу у ванній. У чавунної ємності товщина стінки на багато вище, ніж в сталевий.

Міцність і довговічність - одні з головних переваг сталевий сантехніки, які безпосередньо пов'язані з застосовуваним для їх виготовлення матеріалом.

Серед незаперечних переваг сталевий сантехніки варто виділити:

  1. Мала вага. Повнорозмірна ванна в середньому важить 35-40 кг, що в 3 рази менше чавунного аналога. Невелика вага конструкції значно спрощує її транспортування і установку.
  2. Висока теплопровідність матеріалу. Сталева сантехніка швидко нагрівається. Цей параметр особливо актуальний для сімей з маленькими дітьми.
  3. Стійкість до перепадів температур. Як сама сталь, так і емалеве покриття не бояться перепадів температур, зберігаючи експлуатаційні характеристики в нагрітому і в охолодженому стані.

    Сталева ванна більш стійка до пошкоджень, ніж акрилова

  4. Гігієнічність покриття. У емалевому покритті практично відсутні пори, в яких може накопичуватися грибок. Регулярне чищення із застосуванням необразівних миючих засобів і м'яких губок допомагає швидко і ефективно позбавлятися від будь-якого роду грязьових відкладень.
  5. Невисока ціна. З представлених на ринку видів ванн сталева сантехніка відрізняється найбільш низькою ціною. Діапазон цін сталевих ємностей досить широкий і визначається в основному товщиною стінок і конструктивними особливостями. Він варіюється в межах 150-300 $.
  6. Довгий термін служби. Служити своєму власникові така ванна буде близько 15 років.
  7. Багатий асортимент. Якщо ви шукайте ванну незвичайної форми, то сміливо вибирайте сталеву сантехніку. У продажу представлені вироби різної форми, розміру, кольору і конфігурації.

    У магазинах можна вибрати сталеві ванни як традиційної, так і нестандартної форм

У продажу можна зустріти прямокутні, кутові і округлі конструкції, які мають симетричну і асиметричну форму. Їх висота варіюється в діапазоні 30-50 см при ширині в 60-110 см і довжиною до 2 м.

Різноманіття додаткових елементів у вигляді підголівників і ручок роблять сталеві ванни максимально зручними та наближеними до анатомічних форм людини.

Пластичний матеріал надихає дизайнерів на втілення сміливих і несподіваних рішень. І тому сучасні сталеві ванни сьогодні є одним з найбільш популярних варіантів сантехніки для створення стильних і функціональних «ванних» інтер'єрів.

Сталева ванна мінуси

Сталь, як і будь-який інший вид матеріалу, крім плюсів має і мінуси. Основними недоліками сталевий сантехніки виступають:

  1. Нестійкість до деформації. Якщо товщина стінок конструкції не досягає 2,5-3 мм, будьте готові до того, що при наповненні ємності водою і зануренні тіла вона може вигинатися. В процесі експлуатації тонкостінної конструкції під дією навантажень на емалі можуть з'являтися тріщини і відколи.
  2. Необхідність монтажу обв'язки. При установці ванни для додання міцності конструкції потрібно споруджувати підставу або виконувати спеціальну обв'язку.

    Установка сталевої ванни

  3. Освіта іржі. Низькоякісна тонка сталь, застосовувана деякими виробниками для виготовлення сантехніки, в процесі експлуатації часто покривається шаром іржі, що істотно скорочує термін служби виробу.
  4. Низьке звукопоглинання. Звеняще гучний звук від наповнює ванну води поширюється за межі конструкції. Так що звук струменя, що б'ється об дно ємності, буде чути не тільки ванн, але і все мешканцям квартири або будинку. Вирішити цю проблему допомагає приклеювання по зовнішній стороні технічної пробки або нанесення монтажної піни.

Щоб зробити звук приглушеним зарубіжні виробники застосовують гумові шумопоглинаючі прокладки.

Висока теплопровідність матеріалу має і мінуси, оскільки вода в такій ванні остигає катастрофічно швидко. Тому, бажаючи поніжитися в теплій воді, для підтримки її температури доведеться час від часу відкривати кран з гарячою водою. Деякі умільці цей недолік усувають, використовуючи при установці монтажну піну.

Сталева ванна, обшита кахельною плиткою

Увага! При установці сталевих ванн необхідно передбачити заземлення. При недотриманні цієї умови великий ризик отримати удар електричним струмом.

Відгуки власників

Як показують відгуки покупців, вже встановили у себе сталеву сантехніку, деякі моделі відрізняються нестійкістю. Здебільшого це обумовлено застосуванням незручних ніжок, що входять в комплект. Щоб виправити ситуацію, виробники рекомендують зміцнювати каркас, а також використовувати при монтажі гумові прокладки.

Щоб виправити ситуацію, виробники рекомендують зміцнювати каркас, а також використовувати при монтажі гумові прокладки

Монтаж опори під сталеву ванну

Деякі з них відзначають, що при прийомі водних процедур відчувають певний дискомфорт, відчуваючи, як при зміні положення тіла трохи прогинається дно конструкції. Але, як зазначалося вже вище, таке явище можна спостерігати лише в тонкостінних виробах. Виправити ситуацію допомагає облаштування під ванною не прогинаються основи.

Емалеві покриття сталевої сантехніки з часом тьмяніє. Причиною цього є занадто жорстка водопровідна вода, яка залишає вапняний наліт і іржаві розлучення. Щоб якомога довше зберегти первозданний вигляд покриття, його необхідно регулярно чистити, застосовуючи спеціальні відбілювачі. Але деякі господині обходяться звичайною харчовою содою, нашатирним спиртом і оцтом.

Але деякі господині обходяться звичайною харчовою содою, нашатирним спиртом і оцтом

Шумоізолюючі пластини на дні сталевої ванни

Але все ж, за спостереженнями користувачів, найбільший мінус сталевий сантехніки - це звукові «спецефекти». Змиритися з ефектом «водоспаду» при наповненні ванни ще можна. Але ось різкий дзвінкий звук, що виникає при випадковому зачіпанні порожній сталевий ємності і поширюється дзвінкою луною по всій окрузі, здатний розбудити всіх мешканців будинку.

Як зробити шумоізоляцію сталевий ванни своїми руками: відео

Сталева ванна: фото

Сталева ванна: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама