Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стельовий і підлоговий плінтус в ванну і туалет

  1. для підлоги
  2. для стелі

У цій статті ми поговоримо про те, який повинен бути плінтус для ванної кімнати та туалету. Відразу відзначимо, що в даних приміщеннях на профіль покладена серйозна практична функція.

Він закриває щілину між стінами, підлогою і стелею, і дуже важливо, зробити стик герметичним, щоб волога не потрапляла всередину і не псувала обробку, тим самим оберігаючи приміщення від утворення грибків і поразки іншими мікроорганізмами.

Санвузол - це дуже специфічне приміщення зі своїм особливим мікрокліматом і складними умовами експлуатації. Тому вимоги до облицювання для туалету та ванної багато вище, ніж для звичайних житлових і громадських приміщень. Оздоблювальні матеріали, щонайменше, повинні бути гігроскопічна, і легко митися, в тому числі, не бояться чистки абразивними і хлоровмістними складами.

У цій статті ми поговоримо про те, який повинен бути плінтус для ванної кімнати та туалету

Стельовий плінтус в ванну, приклад, як зв'язати підлогу і стіни з різною фактурою матеріалів

для підлоги

Як правило, стіни в цих приміщеннях покриті плиткою, пластиковими панелями, стеля може бути пофарбований воднодісперсіоннимі фарбами, підлоги викладені плиткою, в туалеті можливий ламінат. Керуючись доцільністю і практичністю, абсолютно очевидно, що для обробки плиткових поверхонь найкраще використовувати плінтус для ванної кімнати та туалету з тих же матеріалів, що використовувалися в обробці основних поверхонь.

Якщо ванна кімната викладена кахлем або керамогранітом, то оптимально використовувати підлоговий бордюр з тієї ж плитки . Можна нарізати смуги потрібної ширини своїми руками, або підібрати вже готовий бордюр під дизайн приміщення. Кахельну плінтус клеїться тим же клеєм, що і плитка або герметиком. Так само він абсолютно не боїться води і грибків, легко миється, чиститься дрібної абразивної пастою, при догляді можна користуватися дезінфекційними їдкими розчинами, що дуже важливо в таких приміщеннях.

Як зробити плінтус у ванній, якщо стеля обшита панелями ПВХ

Припустимо, плитка на підлозі імітує текстуру деревини або покриття з ламінату, в таких випадках цілком припустимо пластиковий плінтус підлоговий для ванної кімнати та туалету. Цей варіант не менш практичний, ніж плитковий керамічний плінтус для підлоги. Профіль ПВХ гнучкий , Легко ріжеться, в комплекті передбачені допоміжні елементи - все це значно полегшує його установку. Крім того, плінтус з пластика по всій довжині оснащений м'якою силіконовою стрічкою, яка допомагає щільно притиснути хлист до поверхонь, і перешкоджає проникненню води між стіною і підлогою.

Багато інтер'єри спеціально шикуються в теплих тонах, і матеріали для обробки вибираються домашні, комфортні. Так в туалеті, найчастіше, використовується на підлозі ламінат. Відзначимо, що це покриття для підлоги має кілька ступенів захисту, і при правильній експлуатації, може прослужити не один десяток років, в тому числі і в специфічних приміщеннях. Для ламінатних підлог в комплекті практично завжди передбачається ламінований плінтус МДФ, з міцною епоксидної плівкою, яка стійко переносить механічні та хімічні впливи. Можна використовувати і дерев'яну жолобник , Але перед тим як покласти плінтус, його попередньо необхідно обробити вологовідштовхувальними складами.

Можна використовувати і   дерев'яну жолобник   , Але перед тим як покласти плінтус, його попередньо необхідно обробити вологовідштовхувальними складами

Вузький плінтус практично непомітний в інтер'єрі ванної та туалету, але надійно захищає стик від вологи

Не можна обійти стороною і обробку ванних і туалетів пластиковими панелями - це бюджетний, а в той же час дуже практичний варіант ремонту. Панелі не гниють, не вбирають вологу, легко миються побутовою хімією. Для даного виду облицювання передбачені спеціальні стельові і підлогові плінтуси ПВХ з пазами, в які і вставляються плашки. Інтер'єр виходить цілісним, дуже простим і надійним в експлуатації.

для стелі

Найчастіше, стеля у ванній і туалеті фарбують водоемульсійною, акрилової або латекстного фарбою, і просто необхідно красиво оформити стик між стіною і стелею. Крім того, санвузол, як правило, це дуже невелике приміщення з кутами і виступами під комунікації. Стельовий плінтус у ванній кімнаті і в туалеті більше несе естетичну функцію, а якщо правильно підібрати багет, то він візуально виправляє геометрію простору.

Стельовий плінтус у ванній кімнаті і в туалеті більше несе естетичну функцію, а якщо правильно підібрати багет, то він візуально виправляє геометрію простору

Широкий плінтус у ванній додає інтер'єру графічність

Ми вище зазначили, що приміщення мають складні форми, і щоб полегшить монтаж, але в той же час не втратити естетику і акуратність інтер'єру, рекомендується використовувати гнучкий плінтус для ванної, наприклад поліуретановий з великим вмістом каучуку. Таким багетом легко обійти всі криволінійні сегменти, він не гниє, легко клеїться, його можна пофарбувати в будь-який колір. Плінтуси з полістиролу і пінопласту цілком можна використовувати для обробки туалетів, де вологість не така висока як у ванній.

Стельовий плінтус в ванну може здатися надмірністю, якщо плитка впритул підходить до стелі, але навіть в таких випадках рекомендується закрити стик вузеньких профілем, так ви підкреслите закінченість і виразність простору. А плінтус, пофарбований в колір підлог, зв'яже деталі інтер'єру в єдину картину. Якщо ж плиткою викладено половина або 2/3 стіни, то широкий плінтус для ванної, візуально виправити форми приміщення, якщо його пофарбувати в колір стелі, то приміщення стане більше, а якщо в колір стін, то вище.

Якщо ж плиткою викладено половина або 2/3 стіни, то широкий плінтус для ванної, візуально виправити форми приміщення, якщо його пофарбувати в колір стелі, то приміщення стане більше, а якщо в колір стін, то вище

Вузький плінтус в тон декору візуально з'єднує елементи декору ванної, і не кидається в очі

Крім стельових і підлогових профілів, щоб красиво оформити простір, використовується спеціальний плінтус між ванною і плиткою , Він герметично закриває всі щілини, і не дозволяє воді затікати під ванну. Так само обов'язково подивіться картинки-приклади, як правильно підібрати плінтус у ванній кімнаті, фото підкажуть вам цікаві ідеї оформлення, щоб інтер'єр санвузла був не тільки практичним і комфортним, але і естетично привабливим.

Широкий пластиковий і керамічний плінтус у ванній, на фото приклад, як правильно поєднувати матеріали

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама