Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стільниця з плитки своїми руками

  1. Стільниця своїми руками
  2. Кухонна стільниця з плитки своїми руками. Процес монтажу.
  3. 1. Підготовча робота
  4. 2. Підготовка інструменту і супутніх матеріалів
  5. 3. Монтаж фанери
  6. 4. Цементний розчин
  7. 5. Кладемо плитку
  8. 6. Затирка швів

Ми не раз відзначали, що керамічна плитка - це універсальний практичний матеріал, що підходить для облицювання будь-яких поверхонь Ми не раз відзначали, що керамічна плитка - це універсальний практичний матеріал, що підходить для облицювання будь-яких поверхонь. Сьогодні ви зможете в черговий раз переконається в цьому, прочитавши нашу статтю про те, як зробити стільницю з кахлю.

З чого зробити стільницю на кухню і в ванну.

Якщо питання про матеріал для стільниці в передпокій або вітальню, не у кого не викликає особливих переживань - така стільниця може бути виготовлена ​​практично з будь-якого матеріалу, то щодо стільниці на кухні або у ванній кімнаті це питання є вкрай важливим.

І кухня, і ванна кімната, на відміну від інших приміщень будинку, відрізняються досить агресивним середовищем. Підвищена вологість, пар, регулярні забруднення і грибок, надають руйнівний вплив на меблі, псуючи естетичну картину інтер'єру, а також створюють з неї джерело поширення мікробів. Якщо мова йде про кухню, то матеріал стільниці повинен володіти ще й вогнетривкими властивостями.

Щоб не переробляти ремонт кілька разів за короткий проміжок часу, необхідно вибрати такий матеріал для стільниць, який зможе гарантувати максимальний термін служби виробу. Про найбільш популярних матеріалах, що використовуються при виготовленні стільниць, пластиці і акрилі, такого далеко сказати не можна. Відповідний за всіма вимогами натуральний камінь (мармур, граніт) - занадто дороге задоволення. А ось керамічна плитка тут як не можна до речі. Вона вогнетривка та влагоустойчива, що дозволяє використовувати її як на кухні, так і у ванній кімнаті. Вона має високу міцність і є екологічно чистим продуктом. Стільниця з керамічної плитки буде служити вам десятиліттями. І що важливо - з керамічною плиткою досить просто працювати. Тому, сьогодні ми детально опишемо процес того, як укладається плитка на стільницю і дамо пару рекомендацій як зробити це власноруч з максимальною простотою і швидкістю.


Стільниця своїми руками


Якщо мова йде про стільниці для кухні, то тут ми б радили використовувати керамогранітних плитку. При правильному укладанні керамограніт демонструє дуже високу міцність, не гірше ніж у натурального каменю. Це особливо важливо для облицювання робочого простору на кухні, де важка посуд може нашкодити поверхні стільниці. З плиткою з керамограніта вам вже нічого буде бояться. Експлуатація даного матеріалу може тривати протягом багатьох десятиліть. І за весь цей час він навіть не втратить свого первісного вигляду. Ще одне його важлива перевага - рекордно низьке водопоглинання (бл. 0,05%). Стільниця з керамограніта екологічна, стійка до жирів, кислот, і іншим забруднень. А ще вона дуже легко чиститься. Якщо мова йде про стільниці для кухні, то тут ми б радили використовувати керамогранітних плитку

Єдиний нюанс - потрібно обдумано підійти до вибору фактури керамогранитной плитки. Наприклад, на рельєфній поверхні плитки може легко накопичуватися бруд, для вимивання якої доведеться задіяти щітку. Однак така плитка виглядає по домашньому, і дуже сподобається любителям затишних інтер'єрів в стилі Прованс. Полірована або напівполірована плитка дуже легко миється і виглядає сучасніше. Вона підійде цінителям інтер'єрів в стилі хай-тек і модерн.

Якщо ж вам потрібна стільниця з плитки в ванну кімнату, то тут ви можете покластися цілком на свій естетичний смак - зовсім не обов'язково зупинятися на керамограните. Вам цілком згодиться і кахель.


Кухонна стільниця з плитки своїми руками. Процес монтажу.

Всю схему роботи ми опишемо на прикладі кухонної стільниці. Однак, ця методика цілком застосовна і при створенні стільниці у ванній кімнаті.

1. Підготовча робота

При наявності кухонного гарнітура необхідно внести незначні правки в його конструкцію. Стільниця з кахлю або керамограніта - річ досить важка. Тому. для зміцнення основи необхідно додати до тумбі кілька ніжок. Розподіляти їх потрібно по краях - по центру вони не знадобляться. Якщо стільниця буде базуватися на кількох тумбах, їх необхідно надійно скріпити між собою, так щоб вони представляли собою подобу єдиного вироби. Таким чином ви гарантуєте максимально рівний горизонт поверхні.

2. Підготовка інструменту і супутніх матеріалів

Необхідно купити фанеру (марка ФСФ або ФБ) зі стандартним розміром листа - 1500х1500х20 мм. Залежно від розмірів стільниці вам знадобиться один або два таких листа. У свою чергу, один лист фанери розділяється на два і виходять два шари основи під стільницю - по 1500х600х40 мм. З придбанням фанери необхідно також запастися вологозахисним просоченням для дерева.

Інструменти, необхідні для роботи з фанерою: ножівка, лобзик, шуруповерт і молоток.

Розділяти фанеру потрібно так, щоб вона нависала над тумбою з напуском в 1см по фронтальній стороні, і по 2 см. По краях.

Далі матеріал ретельно обробляється влагозащитним засобом. З особливою пристрастю потрібно обробити торці і виріз для мийки, щоб уникнути гниття дерева.


3. Монтаж фанери

Приступаємо до монтажу першого шару фанери. За допомогою нержавіючих саморізів фанера кріпиться до тумбі. Капелюшки саморезов не повинні стирчати з матеріалу. Потім на поверхню наноситься вологостійкий ПВА або інший клей для дерева. Далі кладеться другий шар фанери і скріплюється з першим саморізами. Їх досить використовувати по краях з кроком в 15-20 см. В центрі матеріал добре схопиться завдяки клею. Саморізи потрібно вкручувати до повного утоплення капелюшки. Їх теж потрібно обробити вологозахисним просоченням.

4. Цементний розчин

Щоб уникнути пилу та інших незручностей роботи з цементними розчинами, радимо придбати готові суміші. Їх вибір досить великий, а ціна на сьогоднішній день цілком прийнятна.

За допомогою кельми наносимо і рівномірно розподіляємо цементний розчин по всій поверхні фанери. Для того щоб розрівняти розчин максимально краще, слід встановити маячки. Рухи повинні бути строго рівними (вправо-вліво), без діагональних або кругових. Після засихання розчину прибираємо маячки і отвори заливаємо розчином. При необхідності разравниваем поверхню до ідеально рівною.

5. Кладемо плитку

Це найбільш відповідальний момент в процесі створення стільниці з керамічної плитки. Якщо ви не впевнені в своїх силах, краще доручити цю роботу професіоналам.

Дізнатися про деякі важливі нюанси укладання керамічній плитці на кухні ви зможете в нашій статті - Як клеїти керамічну плитку на кухні .

Простіше всього укладати плитку шов в шов. Насамперед проводимо лінію по робочій поверхні для отримання перпендикулярних ліній з відповідною розмірами плитки шириною.

Далі готуємо клейовий розчин відповідно до інструкції від виробника. І приступаємо до укладання плитки - починаємо з самого помітного кута. Розмазує клей зубчастим шпателем по всій цементному стягуванні і накладаємо плитку одну за одною, тісно притискаючи один до одного. Після укладання плитки по всій площі стільниці, можна приступити до обробки торців стільниці. Характер цієї роботи індивідуальний, і залежить від того якої форми у вас торець стільниці - з навісом або без.


6. Затирка швів


Навіть при самому тісному скріпленні плиток одну з іншого вам не вдасться уникнути зазорів. Тому, вам буде необхідна затірка, краще - на епоксидної основі. Така затирка має підвищену стійкість до перепаду температур, жирам, і забруднень.

Радимо також ознайомитися з нашими порадами щодо вибору затірки - Як вибрати затірку для плитки і керамограніта .

Для заповнення швів затіркою використовуються невеликі гумові шпателі, якими неможливо подряпати або пошкодити кахельне покриття. Заповнювати шви потрібно ретельно, не залишаючи пустот. Залишки затірки змиваються вологою губкою.


Завдяки правильному вибору кахлю, акуратною роботі з облаштування стільниці, і її облицювання керамічною плиткою, ви зможете створити унікальне і довговічне робочий простір.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама