Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна з штучного каменю: особливості, плюси і мінуси

  1. Ванна з штучного каменю: особливості виробництва
  2. Ванна у ванну кімнату зі штучного каменю: види крихти
  3. Плюси і мінуси ванн зі штучного каменю
  4. Які бувають ванни зі штучного каменю

Читайте в цій публікації:
Ванна з штучного каменю: особливості виробництва
Ванна у ванну кімнату зі штучного каменю: види крихти
Плюси і мінуси ванн зі штучного каменю
Які бувають ванни зі штучного каменю

Штучний камінь знайшов гідне застосування в сучасному ремонті і обробці житлової площі - з нього виготовляють багато різних речей, серед яких в особливий розряд можна виділити ванни. Це, можна сказати, грандіозний виріб, яке гідно зможе оцінити будь-яка людина - скажімо прямо, не сподобатися може тільки його ціна, але ніяк не сам сантехнічний прилад. Про нього і піде мова в цій статті, в якій разом з сайтом vannaja.net ми розберемося з особливостями, вивчимо переваги і недоліки, ознайомимося з технологією виготовлення і іншими особливостями, якими володіє ванна з штучного каменю.

net ми розберемося з особливостями, вивчимо переваги і недоліки, ознайомимося з технологією виготовлення і іншими особливостями, якими володіє ванна з штучного каменю

Ванна у ванну кімнату зі штучного каменю фото

Ванна з штучного каменю: особливості виробництва

Якщо бути точним, то матеріал даного виду не зовсім є тим, за що його видають - камінь він нагадує виключно зовні. Насправді, ванни з штучного каменю виготовляють з полімерного бетону - в ньому використовується крихта натурального каменю, від чого і пішла ця назва. Це все, що пов'язує штучний камінь з натуральним, всі інші складові - це чистої води полімери та інші сполучні і модифікують синтетичні речовини.

  1. Кварцовий пісок або крихта - наповнювач, що надає різноманітність і особливий вид бетону.
  2. Поліефірні смоли - речовини, що пов'язують.
  3. Каталізатор.

Всі ці речовини і утворюють так званий штучний камінь. А що стосується самої технології виготовлення ванни , То це чистої води ливарна технологія, яка передбачає використання спеціальної опалубки. Після полімеризації готовий виріб виймається з форми, відстоюється деякий час і набирає свою міцність, після чого піддається механічній обробці - в більшості випадків це остаточна полірування. Про ваннах подібного типу можна подивитися в доданому нижче відеоролику.


Ванна у ванну кімнату зі штучного каменю: види крихти

Як ви розумієте, зовнішній вигляд виробів з полімерної бетону (штучного каменю) цілком і повністю залежить від використовуваного наповнювача, тобто крихти каменю. Залежно від типу порід, перебиті в дренаж, ванни можуть виготовлятися під наступні натуральні матеріали.

  1. Мармур. Це найбільш поширені вироби - мармур виглядає розкішно, і ванни, виготовлені з нього, за смаком практично кожній людині. Ванна з мармуру, нехай навіть зі штучного, виглядає багато і вишукано.
  2. Граніт. Не менш благородний матеріал, здатний прикрасити своїм зовнішнім виглядом ванну кімнату практично в будь-якому интерьерном виконанні.
  3. Сланець. Матеріал, як то кажуть, на любителя, але тим не менш, ванни, виготовлені з його крихти, виглядають вельми вражаюче.
  4. Онікс. Цю ванну можна порівняти з твором мистецтва - в принципі, і інші можуть бути такими, але саме онікс здатний переливатися на світлі у всій свій красі.
  5. Малахіт. Теж має вельми шляхетний вид і виглядає привабливо в будь-якій обстановці.

    Ванна з штучного каменю фото

Найчастіше, щоб добитися різноманітності в кольорі і забарвленням ванни, наповнювачі змішують один з одним, створюючи химерні відтінки на виробі.

Плюси і мінуси ванн зі штучного каменю

Переваг у ванн зі штучного каменю досить багато - з них можна скласти цілком значний список, що нараховує близько десятка різних переваг. Ось тільки основні з них.

  1. Це капітальний, можна сказати, грунтовний і багатий зовнішній вигляд, який говорить про благополуччя і спроможності господарів.
  2. Другий момент - це дуже низький ступінь теплопровідності. Свою температуру вода в таких ваннах зберігає дуже довгий час.
  3. Високі технічні і експлуатаційні характеристики, які практично ні в чому не поступаються аналогічним виробам, виготовленим з натурального каменю. Характеристики практично ті ж, а вартість значно нижче.
  4. Екологічна чистота і абсолютна нешкідливість для людини. Знову-таки, якщо порівнювати штучний камінь з натуральним, то останній в деяких випадках може навіть мати невеликий радіоактивний фон - в ваннах зі штучного каменю такий нюанс повністю виключається.
  5. Антибактеріальні властивості. На поверхні з сучасних полімерів, відполірованих до ідеального стану, розвиток бактерій та інших мікробів виключено.
  6. Дуже висока стійкість до навантажень. Поверхня ванн зі штучного каменю відрізняється високою міцністю - вона не пошкоджується і не б'ється. На ній навіть не утворюються тріщини, а ледь помітні подряпини, які можуть з'являтися в процесі експлуатації, досить легко виводяться поліруванням.

    Як встановити ванну зі штучного каменю фото

  7. Можливість укомплектовувати ванни зі штучного каменю гідромасажними та іншими іншими пристосуваннями - на сьогоднішній день це досить нескладна завдання.
  8. Хімічна стійкість - все реагенти, які містяться в більшій частині сучасної побутової хімії, абсолютно нічого не можуть зробити з полімерним бетоном.
  9. І, звичайно, не слід залишати без уваги таке гідність, як можливість виготовлення ванни за кресленнями та ескізами замовника. Отримати ванну власного дизайну - це мрія багатьох заможних людей.

Крім усього іншого, ванни з штучного каменю не вимагають ніяких настановних елементів - вони монтуються безпосередньо на підлогу. І це ще не все - догляд за ними дуже простий і не завдасть жодного клопоту.

І це ще не все - догляд за ними дуже простий і не завдасть жодного клопоту

Ванна з штучного каменю: плюси і мінуси фото

Запитайте, а як йдуть справи з недоліками? Природно, без них теж справа не обходиться. Серед таких всіх позитивних моментів цього приладу можна протиставити хіба що високу вартість у порівнянні з акрилом та іншими поширеними ваннами, велику вагу, який не дає можливість монтувати такі вироби в квартирах будинків старої споруди. Також на поверхні ванн зі штучного каменю досить легко осідають різні барвники - якщо допустити застій води в ній, то та ж іржа може утворити на ванні непривабливі плями.

Любителькам фарбувати волосся, лежачи у ванні, доведеться утриматися від цього задоволення все з тієї ж причини появи непривабливих плям. І ще одне - догляд за ванною з використанням абразивних миючих засобів неприпустимий. Також в разі появи деяких відколів або глибоких подряпин ремонт обійдеться в досить круглу суму.

Які бувають ванни зі штучного каменю

І на закінчення теми скажу кілька слів з приводу різновидів ванн зі штучного каменю. В цьому відношенні вони значною мірою відрізняються від виробів даного типу, виготовлених з інших матеріалів. Загального тут можна угледіти хіба що деяку схожість форм - навіть кутова ванна зі штучного каменю по своїй компоновці і формі буде в значній мірі відрізнятися від інших аналогічних виробів. У більшості випадків зі штучного каменю виготовляють ванни наступних конфігурацій.

  1. Овальні.
  2. Кутові, про які коротко говорилося вище.
  3. Круглі.
  4. Прямокутні з округленими кутами.
  5. асиметричні .

Кутова ванна з штучного каменю фото

За великим рахунком, методом полімерного бетонування зі штучного каменю може бути виготовлена ​​ванна будь-хто, навіть найскладнішої форми. Єдине, що тут не допускається, це комбінування з іншими типами матеріалу - наприклад, якщо ви захочете інтегрувати в борт ванни зі штучного каменю скляну вставку, то вам в цьому відмовлять. Конструкція такої ванни повинна бути цілісною, тобто монолітною.

На завершення теми, ванна з штучного каменю, декілька слів про способи їх виготовлення - проводитися вони можуть за допомогою двох технологій: лиття і вибропрессование. І та і інша технологія дозволяє виготовляти досить якісний штучний камінь - помилки можуть полягати хіба що в людському факторі (трохи не той консистенції суміш або погана утрамбовка за методом вібропресування). До речі, погано обсаджений штучний камінь можна впізнати по великій кількості пір. В ідеалі їх взагалі не повинно бути.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама