Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Встановлюємо рейкова стеля у ванній кімнаті

  1. Які є види підвісних стель
  2. Технічні характеристики стель різних матеріалів виготовлення
  3. пластик
  4. алюміній
  5. сталь
  6. дерево
  7. Готуємося до установки: інструменти та фурнітура
  8. Етапи монтажу панельного стелі
  9. Переваги підвісних рейкових стель
  10. Дизайн стель для ванної

Останні кілька десятків років на пострадянському просторі великою популярністю користуються рейкові стелі для ванной.Область застосування їх досить широка: торгові центри, магазини, офіси, спортзали, харчувальних підприємства, установи лікувально-профілактичні. Також їх встановлюють на кухні, в коморі і ванній кімнаті. Останні кілька десятків років на пострадянському просторі великою популярністю користуються рейкові стелі для ванной

Матово-білий рейкова стеля зі сталевими вставками і вбудованими світильниками

Ванна кімната - це місце, де ми очищаємо тіло і відпочиваємо душею, лежачи у ванній, найчастіше дивимося саме на стелю, тому йому слід приділяти велику увагу.

Що собою являє рейкова стеля?

Це підвісна складальна конструкція з тонких рейок. Крім естетичної функції (а виглядає таке стельове покриття акуратно і красиво), він забезпечує ще багато технічних: ховає дефекти самої стелі, труби, шнури від освітлення та інші комунікації.

Які є види підвісних стель

Відносно зовнішнього вигляду все рейкові стелі виглядають, практично, однаково. В основному, дизайнерські можливості обмежуються вибором кольору і напрямком рейок. Рейкові стелі можна розділити по виду матеріалів, розмірами, формами, довжинах, способу з'єднання.

Рейкові стелі можна розділити по виду матеріалів, розмірами, формами, довжинах, способу з'єднання

Рейкові стелі сталевого кольору змонтовані у ванній кімнаті

За матеріалом виготовлення такі конструкції діляться на:

  • пластикові;
  • алюмінієві;
  • сталеві;
  • дерев'яні.

За розміром розрізняють:

  • рейки шириною 8,5 см -10 см -15 см, вони самі купуються;
  • рейки шириною 25-30 см.

Довжина у них стандартна: 2,5 м - 3 м - 4 м - 6 м.

Довжина у них стандартна: 2,5 м - 3 м - 4 м - 6 м

Рейковий стеля комбінованого кольору

За формою самих панелей:

  • рейки з округленими краями;
  • рейки з гострими краями;
  • дизайнерські (нестандартної форми).

Рейки з закругленими краями

За способом з'єднання між собою:

  • Відкриті (з проміжками між рейками);
  • Закриті (з'єднуються в стик, без зазорів);
  • Зі вставками (зазори прикриваються тонкими вставками).

Декоративні вставки v-подібної форми

Крім основних фонових панелей рейкова стеля в ванну складається ще з декоративних вставок, які також можуть різнитися: кубічної форми, V-подібної форми, круглої.

Технічні характеристики стель різних матеріалів виготовлення

Залежно то того, в якому стилі ви хочете зробити ванну, і скільки грошей мають намір на це витратити, можна купити підвісну стелю з наступних матеріалів.

пластик

Головним достоїнством є доступна ціна. Він стійкий до впливів пари і води. Можна користуватися в будь-якому кольорі, за ним просто доглядати.

Можна користуватися в будь-якому кольорі, за ним просто доглядати

пластикові панелі

Гнучкий пластик легко ріжеться і монтується. Серед недоліків те, що він крихкий, не витримує механічного навантаження і має невеликий термін служби, в порівнянні з іншими матеріалами.

алюміній

Характеризується стійкістю до високої температури, високою міцністю, простотою догляду, доступний в різних кольорах і має великий термін експлуатації.

Характеризується стійкістю до високої температури, високою міцністю, простотою догляду, доступний в різних кольорах і має великий термін експлуатації

Стеля оброблений алюмінієвими рейками

Алюміній не займається, чи не піддається корозії, а дзеркальна поверхня дає можливість створити оригінальний дизайн і візуально збільшити простір.

сталь

Рейка зі сталі має ті ж переваги, що і алюмінієва, тільки сталевий стелю вже відноситься до класу «люкс», він більш міцний, має, практично, не обмежений термін експлуатації, використовується не тільки на кухні або у ванній, але і в інших приміщеннях .

Рейка зі сталі має ті ж переваги, що і алюмінієва, тільки сталевий стелю вже відноситься до класу «люкс», він більш міцний, має, практично, не обмежений термін експлуатації, використовується не тільки на кухні або у ванній, але і в інших приміщеннях

Сталевий рейкова стеля

А при монтажі вимагає більше навичок, і коштує дорожче.

дерево

Цей природний матеріал абсолютно нешкідливий для здоров'я. Його часто застосовують для оформлення кухні, ванни, лазні і сауни.

Його часто застосовують для оформлення кухні, ванни, лазні і сауни

Дерев'яний рейкова стеля у ванній

Головним достоїнством дерева є його натуральність, нешкідливість, висока звукоізоляція, природний зовнішній вигляд. Серед недоліків такого вибору перший - це пожежонебезпека. До того ж, дерево не стійке до вологи, на стиках і в щілинах утворюється грибок. За такою стелею потрібен спеціальний догляд, з використанням реактивів, антибактеріальних просочень. В силу своєї натуральності та естетичного зовнішнього вигляду дерев'яна стеля коштує дорого.

Готуємося до установки: інструменти та фурнітура

Для якісного і швидкого монтажу знадобляться такі інструменти:

  • рулетка;
  • маркер;
  • кутник;
  • шнур будівельний;
  • рівень;
  • шуруповерт.

Що стосується комплектуючих, то стелю з рейок складається з наступних елементів:

  1. Фонові рейки.
  2. Траверси або несучі шини. Це залізні планки з зубчиками для кріплення рейок і отворів для гачків підвісів.
  3. Підвіси. Являють собою дріт з гачком на кінці, що кріпиться на стелю. Вони надійно прикріплюють панельний стелю до перекриття.
  4. Пристінний профіль. Деталь у вигляді куточка або П-образна. Вони використовуються для щільного прилягання конструкції до стін.
  5. Планується. Це декоративні планки, що прикривають щілину між підвісною стелею і стіною. Вони служать прикрасою конструкції.

Етапи монтажу панельного стелі

Зробити натяжна стеля з панелей у себе вдома не складно.

Необхідному мати мінімальний набір інструментів, матеріал для стелі і рухатися в правильному напрямку:

  1. Першим і дуже важливим етапом є виміри. Всі виміри треба проводити точно, щоб не помилитися при розрізі планок на необхідну довжину. Сумніваючись у своїх здібностях, можна викликати замірника і бути впевненим, що вони зроблені правильно.
  2. Далі йде розмітка. Роблячи розмітку треба виходити з форми і розмірів кімнати. Якщо кімната стандартної форми (квадратна, прямокутна), то змонтувати конструкції не буде важко. На даному етапі ми робимо відмітини на стінах по периметру і малюємо на стелі орієнтовну сітку для установки підвісів. Зробити розмітки на стінах не так просто, так як вони можуть бути не рівними. Для цього використовують гідравлічний або сучасний лазерний рівень. У чотирьох кутах ставляться відмітини, і з'єднуються відфутболювальні ниткою.
  3. Монтаж пристінного куточка. Тут проблем не повинно виникнути. Куточок підрізає до потрібного розміру і кріпиться до стіни за відмітками дюбелями або саморізами.
  4. Монтаж підвісів. Підвіси прикріплюють до стелі дюбелями. Щоб потім несучі шини встановити легко, гаки підвісів регулюють вище рівня профілю пристенного.
  5. Монтаж траверсів. На цьому етапі є одна особливість: несучу шину підрізають так, щоб нею і стіною був зазор (максимум 5 мм). Далі стрингери кріплять до гачків підвісів через отвори.
  6. Регулювання стрингерів. Далі траверси треба відрегулювати. Для цього стискаємо кожну пружину підвісу і встановлюємо траверси на одній висоті. Вони повинні бути на 10 мм вище пристенного куточка.
  7. Монтаж рейок. Рейки підрізають, укладаються з двох сторін на куточок і замикаються на стрінгер. Найважче заправити останню рейку в профіль.
  8. Згадаймо про декоративних вставках, що прикривають проміжки між фоновими пластинами. Їх можна встановлювати і на останньому етапі, коли всі пластини вже підвішені, і при установці кожної окремої рейки.

Не треба забувати про освітлення в ванну кімнату. Найчастіше про освітлювальних приладах згадують, коли стеля вже встановлено. А це зайвий клопіт.

А це зайвий клопіт

Про висвітлення у ванній кімнаті необхідно думати перед монтажем

Щоб усе виглядало акуратно, перед монтажем стелі потрібно підвести електропроводку до місць кріплення світильників, визначитися з типом освітлювального приладу і прорізати в рейках отвір для нього. Тип світильника вибирається відповідно до дизайну ванної кімнати. Це можуть бути споти, світильники у вигляді таблетки, люстри, якщо стіни досить високі, але найбільшою популярністю користуються точкові лампи.

Переваги підвісних рейкових стель

Стеля рейкова у ванній кімнаті має безліч переваг.

  1. Виконують естетичну функцію, оскільки прикривають електропроводку, комунікації та нерівності на поверхні перекриття.
  2. Додатково захищають приміщення від протікання води зверху.
  3. У рейкова стеля можна встановити будь-який вид освітлення.
  4. Він стійкий до впливів вологи і гарячої пари.
  5. Легко встановлюються і не вимагають особливого догляду.
  6. Довговічні.
  7. Виглядають акуратно і по-сучасному.

Дизайн стель для ванної

Стеля з рейок урізноманітнює дизайн ванної кімнати, а ось для дизайну самої стелі можливостей небагато. Для оригінальності використовують напрямок установки планок і поєднання різних кольорів і матеріалів. Рейки можна, наприклад, укласти так, щоб вийшов дворівневий стелю. Це трошки складніше, але результат того вартий.

Можна панелі укласти «ялинкою», виглядає красиво, а якщо ще використовувати рейки різного кольору, то взагалі чудово. Також можна поєднувати однакові матеріали, наприклад, алюмінієві і сталеві рейки. Шикарно виглядає дзеркальна стеля. Полірований метал з правильним освітленням додадуть сяйво ванній кімнаті.

Ванна кімната чорного кольору

Та все це доводить, що стелі з рейок в ванну мають безліч переваг. Вони красиві, сучасні, універсальні і практичні. Якщо ви вирішили зробити ремонт у ванній кімнаті і додати родзинку в її інтер'єр, то варто вибрати саме такий варіант підвісної конструкції.

Що собою являє рейкова стеля?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама