Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вентиляція в гаражі своїми руками. Схема, розрахунок і способи вентилювання для гаража

  1. Вентиляція в гаражі своїми руками. Схема і способи вентилювання, що застосовуються в гаражах
  2. Природна вентиляція. Схема руху повітря. Влаштування вентиляції своїми руками
  3. Система примусової вентиляції в гаражі
  4. Комбінований спосіб вентилювання гаража
  5. Система вентиляції в підвалі гаража. Схема повітрообміну льоху
  6. Влаштування вентиляції в металевому гаражі

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Зберегти свій автомобіль в належному стані якомога довше, бажає кожен його власник. Придбати сухий, добре вентильований гараж вважається рідкісною удачею. А якщо врахувати, що міські жителі часто зберігають у погребі гаража урожай, вирощений самостійно, створення в ньому сприятливого мікроклімату стає завданням №1. Рекомендації рубрики «Вентиляція в гаражі своїми руками, схема, розрахунок і способи вентилювання» допоможуть визначитися з вибором системи вентиляції в гаражі.

Рекомендації рубрики «Вентиляція в гаражі своїми руками, схема, розрахунок і способи вентилювання» допоможуть визначитися з вибором системи вентиляції в гаражі

Організація правильної вентиляції в гаражі сприяє видаленню конденсату, виведенню вихлопних газів і токсичних випарів

Вентиляція в гаражі своїми руками. Схема і способи вентилювання, що застосовуються в гаражах

Як і будь-яке інше приміщення, гараж потребує ефективного воздухообмене. Організація правильної вентиляції в гаражі сприяє видаленню конденсату, виведенню вихлопних газів і токсичних випарів засобів по догляду за автомобілем, традиційно там зберігаються. Вентиляція в гаражі виконує ряд необхідних функцій, серед яких:

  • видалення вологості, що утворюється при попаданні в гараж дощу, снігу і сирої бруду з днища автомобіля;
  • виведення шкідливих для здоров'я людини газових скупчень (багато автолюбителів проводять більшу частину дозвілля саме в гаражі);

Вентиляційні решітки в двері - просте вирішення питання доступу свіжого повітря в гараж

  • запобігання утворенню конденсату на стінах і стелі приміщення, а також в оглядовій ямі і погребі ;
  • своєчасне просушування автомобіля, захист його елементів від корозії;
  • захист від іржі металевих поверхонь інструментів, що зберігаються в гаражі;
  • створення мікроклімату, що сприяє тривалому зберіганню овочів в погребі гаража.

Існує кілька способів вентиляції в гаражі. Як правильно зробити своїми руками монтаж тієї чи іншої системи, можна дізнатися з численних відео-сюжетів в інтернеті.

Як правильно зробити своїми руками монтаж тієї чи іншої системи, можна дізнатися з численних відео-сюжетів в інтернеті

Схема руху повітря при природній вентиляції гаража без льоховий ями: 1 - напрям повітря; 2 - вентиляційні отвори в двері гаража; 3 - вентиляційний короб

Природна вентиляція. Схема руху повітря. Влаштування вентиляції своїми руками

Вентиляція в гаражі, здійснювана природним способом, найбільш поширена система вентилювання. З огляду на, що пристрій природної вентиляції в гаражі є простим і бюджетним, багато хто схиляється до вибору саме цієї системи.

Схема вентиляції гаража при природному методі така, що потоки повітря надходять і виводяться з приміщення через припливні і витяжні отвори. Щоб правильно вибрати діаметр отворів, необхідно провести нескладний розрахунок.

Схема облаштування природної вентиляції в гаражі без льоховий ями

Для облаштування вентиляції гаража своїми руками, будуть потрібні такі інструменти:

  • перфоратор (для пристрою отворів);
  • болгарка (для різання труб);
  • пластикові труби (Можна каналізаційні);
  • захисні решітки та ковпаки.

Правильне облаштування вентиляції в гаражі убезпечить металеві деталі автомобіля від корозії

Наведемо покроковий опис монтажу своїми руками:

  1. Розраховуємо площу вентиляційних отворів. З огляду на норми, на площу гаража розміром 6 х 3 м, отвори повинні бути діаметром 27 см. Якщо передбачається два отвори, то їх діаметр повинен становити половину від отриманого результату.
  2. Проробляємо вентиляційні отвори в стінах, куди згодом будуть монтуватися повітроводи з труб. Отвори повинні розташовуватися на відстані від 10 до 15 см від підлоги гаража. Для цих робіт застосовується перфоратор.
  3. На протилежній стіні на 10 см нижче стелі влаштовуємо отвори для монтажу вивідний труби. Труба буде виводитися за дах гаража. Чим вище виведеться труба над дахом, тим повітрообмін буде інтенсивніше. Мінімальна висота труби над дахом 50 см.
  4. Після того як труби будуть встановлені в отвори, зазори між трубами і стіною закладаються герметиком. Зовнішні отвори труб закриваються гратами щоб уникнути проникнення дрібних гризунів. Запобігти потраплянню опадів в трубу можна за допомогою установки захисного ковпака.

Схема припливно-витяжної вентиляції в погребі

Корисна порада! Використання для захисту вентиляційних труб якісних решіток, дозволить регулювати площа припливного отвору в залежності від погодних умов.

Природну схему вентиляції в гаражі своїми руками реалізувати досить просто, але варто розуміти, що в теплий період циркуляція повітря стане незначною або зовсім буде відсутній.

Більш детально ознайомитися з тим, як зроблена вентиляція в гаражі своїми руками, можна з відео-прикладу.

Зовнішні отвори труб закриваються гратами щоб уникнути проникнення дрібних гризунів

Система примусової вентиляції в гаражі

Примусова система вентилювання забезпечить більш ефективну вентиляцію гаража. Розрахунок площі гаража для такої системи проводити не потрібно, так як приплив необхідного повітря забезпечують вбудовані в систему вентилятори. Повітря надходить і витягується в обсязі, достатньому для гаража і льохи з оглядовою ямою. Слід зазначити, що така вентиляція в гаражі передбачає покупку дорогого устаткування і функціонує при наявності електроенергії.

Слід зазначити, що така вентиляція в гаражі передбачає покупку дорогого устаткування і функціонує при наявності електроенергії

Припливний вентилятор для організації примусової вентиляції

Корисна порада! Механічна вентиляція гаража взимку є найбільш правильною системою вентилювання в холодний період. При необхідності, її можна оснастити різними пристроями для підігріву повітря.

Єдиним варіантом вентиляція підземного гаража є застосування примусового способу вентилювання.

Можна ознайомитися з добіркою відео про те, як зробити вентиляцію в гаражі примусовим способом своїми руками.

Схема природної вентиляції гаража з погребом і оглядовою ямою

Комбінований спосіб вентилювання гаража

Альтернативою примусовому способу, виступає комбінована вентиляція в гаражі. Такий спосіб поєднує в собі природне надходження повітря та висновок відпрацьованого за допомогою витяжної вентиляції в гаражі. Примусовий відтік повітря забезпечує встановлений в повітропровід вентилятор. Як тільки забруднене повітря виштовхується витяжною системою, на його місце через припливний канал поступає свіже.

Як тільки забруднене повітря виштовхується витяжною системою, на його місце через припливний канал поступає свіже

Примусова система вентилювання забезпечить більш ефективну вентиляцію гаража

Робота припливно-витяжної системи вентиляції в гаражі не залежить від місця розміщення вентиляційних отворів. Вони можуть бути влаштовані в будь-якому місці (навіть на одній стіні), але не навпроти один одного, щоб уникнути виникнення стійкого потоку повітря. Розрахунок площі вентиляційних отворів проводиться, як і у випадку з природним вентилюванням. При облаштуванні комбінованої вентиляції своїми руками рекомендується попередньо виконати схему вентиляції.

Стаття по темі:

Комбінований спосіб вентиляції є менш витратним і оптимально правильним для гаража, хоча він також залежить від електроенергії.

Схема облаштування комбінованої системи вентиляції в гаражі з льоховий ямою

Корисна порада! Вибравши для вентиляції гаража комбіновану систему вентиляції, можна значно заощадити на електроенергії, ніж у випадку з примусовим вентилюванням.

Монтаж комбінованої вентиляції в гаражі, відео якого можна знайти в мережі, наочно демонструє установку системи своїми руками.

Монтаж комбінованої вентиляції в гаражі, відео якого можна знайти в мережі, наочно демонструє установку системи своїми руками

Пластиковий льох з вентиляцією - сучасне рішення облаштування підвалу під гаражем

Система вентиляції в підвалі гаража. Схема повітрообміну льоху

Ефективне використання підвалу і льохи гаража для зберігання овочів і консервації можливо лише за умови наявності правильної вентиляції. Вентиляція в гаражі з підвалом може бути природною, механічною або комбінованої. Зазвичай, для вентиляції в погребі гаража досить природної системи вентилювання . Змонтувати своїми руками таку систему можна за допомогою пластикових труб для каналізації. При монтажі необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

  • схема вентиляції льоху в гаражі повинна передбачати мінімальну кількість поворотів і вигинів труб;
  • трубу витяжного ходу слід утеплити, щоб уникнути появи конденсату;

Для хорошого повітрообміну труби припливно-витяжної вентиляції повинно бути розташовані в протилежних кутках льоху

  • діаметр повинен бути єдиним по всій довжині труб;
  • зовнішні входи труб повинні бути закриті захисними ковпаками, щоб уникнути попадання в них опадів.

Перед облаштуванням природної вентиляції своїми руками робиться розрахунок площі отворів. Припливна труба бере свій початок на півметра вище підлоги льоху і виводиться назовні. Витяжна труба встановлюється під стелею погреба або підвалу і простягається за дах гаража. Розташування труб повинно бути в протилежних кутках льоху.

Розташування труб повинно бути в протилежних кутках льоху

У погребі з правильним мікрокліматом зібраний урожай збережеться в цілості

Найбільш правильним вибором вентиляції льоху і підвалу в зимовий сезон, є використання примусової способу. У цих приміщеннях повітрообміну майже немає і вони потребують ефективного вентилювання за допомогою установки механічної вентиляції. Така вентиляція сприятиме нормальному повітрообміну і створення мікроклімату, необхідного для збереження продуктів.

Про те, як зроблена вентиляція в гаражі з підвалом, можна розібратися, подивившись відео-інструкцію пристрою вентиляції.

Влаштування вентиляції в металевому гаражі

Монтаж вентиляції в металевому гаражі проводиться аналогічно методу вентилювання в звичайних гаражах. Особливістю вентиляції залізного гаража є те, що припливні отвори влаштовують у верхній частині стіни, намагаючись розташувати їх на певній відстані від запору воріт. Це допоможе уникнути злому воріт через вентиляційні отвори. Припливні отвори забезпечують захисними решітками.

Наявні в інтернеті відео-приклади демонструють пристрій вентиляції в залізній конструкції гаража.

Схема облаштування припливно-витяжної вентиляції в гаражі з погребом, що складається з декількох відділень

Як правило, в залізних боксах відсутній оглядова яма, тому верхніх отворів цілком вистачить для необхідного повітрообміну. Додаткове надходження припливного потоку може здійснюватися через нещільні притвори під впливом вітру.

При відсутності вентиляції на поверхнях металевого гаража з'являється конденсат. Крім якісного вентилювання, уникнути появу конденсату, допоможе утеплення підлоги. Для цього спочатку застеляють поверхню підлоги руберойдом, бетонують і покривають лінолеумом.

Рекомендації та відомості про те, як зробити вентиляцію в гаражі, допоможуть створити оптимальні умови, при яких буде забезпечена схоронність автомобіля і комфортне перебування в приміщенні гаража людей.

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама