Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка саджанців троянд ранньою весною

  1. Підготовка місця посадки для саджанців троянд
  2. Що робити на початку літа?

Нюанси і небезпеки ранньої посадки: коли починати посадку троянд? Чи вигідно проводити посадку саджанцями ранньою весною? Як оформити посадочне місце і доглядати за трояндами, щоб не загинули? Читайте сьогоднішню статтю, щоб розібратися в темі.

Посадка саджанців троянд ранньою весною

Висадка троянд раніше купленими або пророщених саджанцями проводитися восени і навесні. У кожного періоду є свої плюси і мінуси. Пропонуємо детальніше ознайомитися з посадкою ранньою весною.

Коли висаджувати саджанці троянд ранньою весною:

  • Після прогрівання грунту.
  • Північ: в кінці квітні, в першій половині травня.
  • Південь: в середині березня і до середини квітня.

Саджанці троянд повинні прокинутися, але не почнуть рости, тому що посадка пошкоджує ніжні корінці. До того ж потрібна підготовка з декількох етапів: замочування в біостимулятори ( «Гетероауксин», «Корневин»), підготовка грунту і насичення вологою, просочування водою саджанців. Про підготовку до другої частини статті.

Рання посадка тоді читається правильної для саджанців троянд, коли вони вдало підготовлені і висаджені в прогріту грунт. Якщо з якихось причин не можна поглибити пророщені саджанці, їх потрібно перенести в прохолодне місце, «консервуючи» до моменту посадки, але ні в якому разі не тримати в холоді. Як зберігати саджанці троянди до посадки? Як тільки земля прогріється і буде податливою до процедур - можна садити.

Чекати розпускання бруньок на деревах, як сигналу до посадки саджанців троянд навесні, немає необхідності. Рання висадка можлива завдяки покривним матеріалом (спандборд).

Підготовка місця посадки для саджанців троянд Нюанси і небезпеки ранньої посадки: коли починати посадку троянд

Викопати ямки для посадки саджанців троянд на ділянці. Земля присмачена, пухка, підкопана. На дно викладаються перепріли органічні добрива - можна замінити на мінеральний комплекс, сечовину, окремо суперфосфат, але занадто багато не закладати. Краще внести добрива влітку на користь розвивається кореневій системі, заодно і зміцнити перед холодами.

Посадочне місце для саджанців троянд:

  • Викопати ямку шириною 40 см;
  • Глибина ями від 30 до 40 см або орієнтуватися на обсяг коренів;
  • Закласти добрива на дно, потім шар землі;
  • Висаджувати саджанці троянд тільки на шар вологої землі;
  • Прикопати залишилася сухою, яку витягували;
  • Пролити водою по периметру лунки - трохи, не лити в лунку;

Якщо земля сильно осіла, додати ще сухого ґрунту, повторивши процедури. Для збереження вологи і попередження занадто частого поливу, присипати посадочне місце сухою землею. Залишити до повноцінного прогрівання грунту.

Що робити на початку літа?

Саджанці троянд до прогрівання залишити, чи не підкопуючи і не удобрюючи. Доливати води, щоб не зачахнули, але контролювати обсяги та частоту поливу. Від внесеної органіки саджанці троянд швидко розвиваються. На крайній випадок їх можна додати після.

Чим підгодувати троянди після посадки:

  • Пол відра перегною;
  • «Корневин»;
  • «Гумат калію»;
  • Або мінеральний комплекс;
  • зола;

Догляд за саджанцями троянд базовий: поливати, подрихлять, підгодовувати і утеплити на зиму. Порівняйте, який метод підходить вам більше: розмноження троянд живцями восени в грунт .

� Пишіть в коментарях, як пройшла ваша посадка саджанців троянд ранньою весною?

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нюанси і небезпеки ранньої посадки: коли починати посадку троянд?
Чи вигідно проводити посадку саджанцями ранньою весною?
Як оформити посадочне місце і доглядати за трояндами, щоб не загинули?
Як зберігати саджанці троянди до посадки?
Що робити на початку літа?
? Пишіть в коментарях, як пройшла ваша посадка саджанців троянд ранньою весною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама