Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як доглядати за трояндою в домашніх умовах? Пересадка, обрізка, зимівля, живцювання і хвороби

  1. Догляд за трояндою в горщику домашніх умовах після покупки
  2. Як пересаджувати троянду в домашніх умовах після покупки
  3. Догляд за мініатюрної трояндою в горщику в домашніх умовах після пересадки
  4. Вологість і полив троянди в домашніх умовах
  5. Чим підгодувати домашню троянду в домашніх умовах
  6. Обрізка троянд в домашніх умовах
  7. Кімнатні троянди з живців в домашніх умовах
  8. Чому у кімнатної троянди жовтіють листя і обпадають
  9. Шкідники і хвороби кімнатних троянд

Кімнатні троянди є прекрасною альтернативою їх садовим сестрам і при правильному догляді здатні прикрашати будинок своїм цвітінням протягом багатьох років.

Найбільш адаптовані до вирощування в приміщенні мініатюрні троянди, які представляють собою гібриди бордюрних видів і непогано переносять спекотні і сухі умови. На відміну від більшості щеплених садових троянд, мініатюрні сорти ростуть на своїх власних коренях.

Сортові форми представлені в жовтому, червоному, помаранчевому, рожевому, білому і нерідко двокольоровому забарвленні квітів. Висота кущів приблизно 20-30 см, а період цвітіння зазвичай з кінця березня по жовтень.

Цікаві сорти мініатюрних троянд: «Янтар», «Шампаньер» з жовтими квітами, рожеві відтінки представлені в «Рамоні Хіт», «Леді» і «Діамант».

Цікаві сорти мініатюрних троянд: «Янтар», «Шампаньер» з жовтими квітами, рожеві відтінки представлені в «Рамоні Хіт», «Леді» і «Діамант»

Кордана мікс

Всі вони входять в серію троянд «Кордана мікс» і високо цінуються садівниками за легкість вирощування в кімнатних умовах і високу декоративністю цвітіння.

Догляд за трояндою в горщику домашніх умовах після покупки

Кімнатні троянди простягали пред'являють практично ті ж вимоги, що і рослини, посаджені в відкритому грунті. Але найважливішим етапом у догляді за кімнатної трояндою в домашніх умовах є період її адаптації після покупки і якщо не вжити певних рятувальних заходів, то кущик незабаром пожовтіє і загине.

Як доглядати за кімнатної китайською трояндою - гібіскусом

Відразу після покупки рослині необхідна акліматизація протягом 10 днів в прохолодних умовах з підвищеною вологістю, тому категорично не рекомендується поміщати горщик поруч з опалювальними приладами.

Горщики, в яких квіти були виставлені на продаж, не підходять для тривалого використання при вирощуванні кімнатних троянд. Однак пересадку квітучих кущів проводять не відразу, а після періоду адаптації.

В іншому випадку троянда може захворіти і померти. Як і говорилося вище - в цей час необхідно підтримувати навколо рослини вологий мікроклімат, щоб не опало бутони і листя.

Як пересаджувати троянду в домашніх умовах після покупки

Найбільш чутливою частиною рослини є коренева система, тому пересаджувати слід з особливою обережністю. Пересадку можна проводити тільки в тому випадку, якщо ваша троянда успішно подолала адаптаційний період і не зазнала будь-яких хворобливих симптомів.

Процедуру проводять методом перевалки в грунт, призначений для трояндових кущів. Підходить звичайний універсальний садовий грунт, до якого додають одну частину піску або вермикуліту .

Підходить звичайний універсальний садовий грунт, до якого додають одну частину піску або   вермикуліту

Щоб уникнути застою води горщики повинні бути з дренажними отворами, а на дні шар з керамзиту або дрібного щебеню. Горщик вибирайте тільки на розмір більше, так як у великій ємності кущ може не зацвісти.

Часто в постачальники для підвищення декоративного ефекту висаджують в один горщик відразу кілька трояндових кущів, які в подальшому будуть заважати один одному нормально розвиватися. В цьому випадку кущі необхідно обережно розділити і розсадити.

В цьому випадку кущі необхідно обережно розділити і розсадити

Пересадка мініатюрних трояндових кущів

Після пересадки помістіть мініатюрну троянду в затінене місце на 2-3 дні, а внесення добрив починайте тільки через місяць. Також рекомендується профілактична обробка рослини препаратами від грибкових захворювань і шкідників. Надалі пересадку проводять на початку весни раз в 1-2 року в міру розростання кореневої системи.

Догляд за мініатюрної трояндою в горщику в домашніх умовах після пересадки

Освітлення, температура і зимівля

Мініатюрні троянди в домашніх умовах потребують яскравому сонячному кольорі, як мінімум 5-6 годин на день, тому ідеальним місцем для їх вирощування буде південно-східна, південна або південно-західна експозиції.

Як виростити мох в будинку

Однак з середини весни і літа подбайте про затіненні кущів від впливу прямих полуденних променів, які можуть викликати опік листя. Взимку потрібно додаткове підсвічування фітолампи.

Оптимальна річна температура в кімнаті становить 18-22 ° C, більш жаркі умови сприяють швидкому відцвітання троянди Кордана мікс. З жовтня по березень рослини знаходяться в стані спокою, тому утримувати їх слід при температурі 9-15 ° С.

кімнатна троянда

Добре підійде для зимівлі утеплений балкон або неопалювана веранда. У цей період рослина може частково скинути листочки.

Так як кімнатні троянди влітку віддають перевагу прохолодній грунт, то рекомендується в цей період використовувати спеціальне кашпо для основного пластикового горщика, яке дозволить уникнути перегріву коренів.

Інший варіант - посадка троянди в теракотовий або глиняний горщик. Взимку, навпаки - при утриманні квітки на балконі краще поставити горщик в ящик або кашпо з тирсою.

Рожеві кущі добре ростуть і цвітуть на свіжому повітрі: на балконі, терасі або в саду. Виносять горщики в кінці травня, а заносять в будинок у вересні, але якщо немає такої можливості, то частіше провітрюйте кімнату.

Вологість і полив троянди в домашніх умовах

Правильний режим поливу забезпечує довгий і рясне цвітіння. Навесні і влітку грунт завжди повинна залишатися вологою, але не мокрою. Частота зрошення залежить від навколишнього середовища - в спеку поливають щодня, в іншому випадку квіти і листя опаде. У нормальних умовах полив середньої інтенсивності після легкого підсихання верхнього грунтового шару.

Починаючи з жовтня частоту зрошення зменшують до одного разу на 3 дні, а взимку троянду в домашніх умовах поливають приблизно раз в 7-8 днів. Зверніть увагу на якість води - вона повинна бути кімнатної температури і м'яка. З весни частоту зрошення поступово збільшують.

Вирощування троянд в домашніх умовах неможливо без підтримки достатнього рівня вологості, особливо в весняно-літній період.

Як правильно поливати орхідею

Потрібно щоденне обприскування листя (без потрапляння на квіти), яке запобігатиме їх пожовтіння, опадання і сприятиме рясному цвітінню. Розпорошувати воду краще вранці.

Ще один спосіб підвищення вологості в приміщенні - піднос з мокрою галькою або керамзитом, на який ставлять горщик з кущем. Взимку частоту обприскувань зменшують.

Взимку частоту обприскувань зменшують

Підставка з мокрою галькою підвищує вологість

Якщо ваша кімнатна троянда після покупки ніяк не відновлюється, то реанімувати її допоможе зроблена з прозорого кулька тепличка, яка підтримає високу вологість повітря навколо рослини. При цьому всі квіти і бутони необхідно видалити, щоб вся енергія йшла на відновлення здоров'я кущика.

Чим підгодувати домашню троянду в домашніх умовах

У період вегетації з березня по вересень кімнатні троянди підгодовують кожні 2-3 тижні спеціальним рідким добривом, призначеним для цієї культури або для декоративно квітучих кімнатних рослин. Добрива розводять у воді, призначеної для поливу. Відмінно працюють також підгодівлі біогумусом.

Якщо добрива не збалансовані, то певний недолік поживних речовин може викликати хлороз - знебарвлення або пожовтіння листя, в тому числі вздовж прожилок (венозний хлороз).

Хлороз, викликаний нестачею заліза

Так, при нестачі заліза або марганцю старе листя стає блідо-жовтим, а зростання куща сповільнюється. Дефіцит калію призводить до того, що тільки краю листових пластин темніють і засихають (крайової опік). Симптом брак магнію - ламкість і передчасне опадання листя.

Обрізка троянд в домашніх умовах

Для додання більш пишною і компактної форми куща проводять обрізку кущів, і найкращим часом для проведення процедури вважається осінь. Щорічна обрізка сприяє кущіння, рясному цвітінню, швидкому зростанню і загальному здоров'ю рослини.

Щорічна обрізка сприяє кущіння, рясному цвітінню, швидкому зростанню і загальному здоров'ю рослини

Обрізка перед зимівлею

Гілочки зрізають під кутом 45 ° на 3-3,5 см вище листового вузла. На пагонах повинно залишитися не менше 5-6 нирок. Також видаляють сухі і хворі гілки.

Кімнатні троянди з живців в домашніх умовах

Кращий час для живцювання мініатюрних троянд в домашніх умовах - середина літа або весна. Добре вкорінюються живці бічних пагонів, які розвинулися з пазушних бруньок. Гілочки зрізають під кутом в 45 градусів. Два листочка ближче до зрізу видаляють. Зріз живця занурюють перед посадкою в мед, який захистить його від гниття і цвілі.

Зріз живця занурюють перед посадкою в мед, який захистить його від гниття і цвілі

Живці мініатюрних троянд

Посадкову суміш готують з рівних частин вермикуліту і піску. Горщик повинен мати дренажний шар і отвори для зливу води. Держак заглиблюють у вологий субстрат і накривають пластиковою пляшкою з вирізаним дном або прозорим пакетом.

Горщик поміщають в місце з розсіяним світлом, влітку можна винести на вулицю в тінь. Підтримуйте грунт весь час помірно вологої.

Секрети вирощування кумквата в домашніх умовах

Зазвичай процес вкорінення займає 1-2 місяці. Коли побачите нове зростання, накриття можна прибрати, а ще через місяць пересадити саджанці в новий горщик з родючим сумішшю. Також живці непогано утворюють коріння у воді, після чого їх відразу висаджують в горщики.

Чому у кімнатної троянди жовтіють листя і обпадають

Якщо догляд за трояндою в горщику в домашніх умовах відповідає всім правилам, то проблем у вирощуванні можна уникнути. Тому якщо ваш зелений вихованець захворів, значить, в більшості випадків були порушені умови утримання, які знижують стійкість рослини до хвороб і шкідників.

Тому якщо ваш зелений вихованець захворів, значить, в більшості випадків були порушені умови утримання, які знижують стійкість рослини до хвороб і шкідників

Пожовтіння листя у кімнатної троянди

Найбільш частими причинами пожовтіння і опадання листя у кімнатної троянди, викликаними помилками в догляді, є занадто низька вологість повітря і / або грунту. Холодні протяги і полив жорсткою водою, неправильні підгодівлі також викликають потемніння і пожовтіння листя. Обпадають листочки при дефіциті освітлення.

Вплив полуденного літнього сонця призводить до появи опікових плям на листових пластинах. Проблему викликає також адаптаційний синдром після покупки квітки.

До інших причин відносяться хвороби і шкідники і найбільш часто вражають культуру павутинні кліщі і тля.

Шкідники і хвороби кімнатних троянд

Ознаки зараження кліщем: пожовклі мляві листя з білими маленькими точками, що вказують на місце харчування комах. У запущених випадках видна павутина з крихітними кліщами на ній.

Появі шкідника сприяє сухе повітря в приміщенні. Інсектициди ефективні в боротьбі з кліщами, але в при сильному ураженні застосовують акарициди.

Симптоми сильного ураження павутинним кліщем

Напад попелиці найчастіше відбувається на відкритому повітрі. Позбутися від комах допомагає використання инсектицидного мила.

Борошниста роса - грибкове захворювання, симптомом якого є сірувато-білий порошкоподібний наліт на зовнішній стороні листових пластин.

Хвороба розвивається в умовах теплих, сухих днів, які змінюють прохолодні, вологі ночі і при поганій циркуляції повітря. У міру прогресування захворювання листя скручуються, набувають пурпурний або коричневий відтінок. Для профілактики і лікування використовую фунгіцидні препарати, відразу видаляють пошкоджені пагони і листя.

Борошниста роса

З домашніх екологічно чистих засобів на ранньому етапі ефективний наступний рецепт: 2 ч. Л. гірчичного порошку і 1/2 чайної ложки масла нима розводять в 1 л теплої води і обробляють розчином кущ неодноразово. Добре працює також слабкий розчин марганцівки.

Чорна плямистість. Одне з найнебезпечніших захворювань даної культури. Найбільш схильні до хвороби рослини відкритого грунту, кімнатні можуть заразитися при вирощуванні їх влітку в саду.

Хвороба характеризується появою круглих чорних плям на листках починаючи з нижньої частини рослини і рухаючись вгору. Заражені листя жовтіє і опадає передчасно.

Чорна плямистість троянд

Найчастіше зараження відбувається в місцях з підвищеною вологістю і в теплі, дощові періоди. При перших ознаках хвороби уражені частини рослини відразу видаляють і проводять обробку куща фунгіцидами.

Хвороби кімнатних квітів з фото

Більшість грибкових захворювань можна запобігти, якщо ви застосовувати належні методи догляду та санітарії. Оскільки більшість патогенів процвітають у вологих умовах, переконайтеся в хорошій циркуляції повітря між гілками.

Регулярно видаляйте всі заражені, мертві та пошкоджені частини рослини, підтримуйте чистоту грунту навколо куща. Не допускайте попадання води на бутони, квіти. Проводьте обрізку стерильним інструментом.

Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама