Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування грецького горіха як бізнес: бізнес-план власної плантації

  1. З чого почати?
  2. Наскільки вигідно вирощувати волоський горіх?
  3. Реєстрація
  4. Аренда землі
  5. Купівля саджанців
  6. Ринок збуту
  7. рентабельність виробництва
  8. Горіховий бізнес - бізнес план

Волоський горіх - рослина, плоди якого високо цінуються в багатьох галузях через унікальних і корисних властивостей. Ціна на даний продукт на ринку висока, особливо на горіх без шкаралупи. Вирощування горіхів як бізнес може стати цікавою інвестицією і заняттям жодного покоління родини.

З чого почати?

Відразу хочеться відзначити, що сільськогосподарський бізнес - непросте заняття, як може здатися на перший погляд.

Для вирощування волоського горіха в першу чергу знадобляться землі і маленька територія не підійде під подібну діяльність.

У Росії волоський горіх рідко вирощують плантаціями через поширеного слуху про невідповідному кліматі. Існують види горіхів, які стійкі до кліматичних змін і лютих морозів.

Існують види горіхів, які стійкі до кліматичних змін і лютих морозів

Волоський горіх сохне на сонці

Ще один нюанс, який відлякує багатьох при входженні в цей вид бізнесу - це тривала окупність інвестицій. Інвестиції знадобляться чималі, а перші плоди горіхове дерево, дасть тільки приблизно через 5 років.

За ці роки, за плантацією буде необхідний постійний догляд, а також спостереження. Доведеться витрачати кошти на добрива, на організацію поливу і охорону. Не всякий готовий так довго чекати прибутку, тому спочатку потрібно вирішити для себе це питання.

Після прийнятого рішення необхідно оформити статус юридичної особи у вигляді індивідуального підприємця або товариства з обмеженою відповідальністю. Вибирати статус ІП або ТОВ варто виходячи зі зручної для бізнесмена системи оподаткування та бухгалтерського обліку.

Горіх, фасований в мішки

Бізнесмени часто першочерговим ставлять питання про канал збуту майбутньої продукції, що є їхньою помилкою. З продажем продукції проблем не виникне через маленьку конкуренції на ринку і великого попиту. Перші роки, потрібно приділити увагу безпосередньо плантації, якості майбутнього товару і догляду за ним.

Землю краще купувати, а не брати в оренду, так як плодоносити дерева можуть почати пізніше задуманого терміну.

до змісту ↑

Наскільки вигідно вирощувати волоський горіх?

Волоський горіх використовують не тільки як продукт, а й в косметичних і медичних цілях Волоський горіх використовують не тільки як продукт, а й в косметичних і медичних цілях.

Різноманітні крему і масла включають в свій склад волоський горіх. Поширена використання цього продукту і в кондитерському виробництві.

В результаті, з одного дерева можна отримати близько 15-20 кг неочищених плодів.

Очищений плід в середньому коштує близько 5 $ за кілограм, а неочищений в два рази дешевше.

На плантації площею близько 1 га оптимально буде посадити приблизно 150 дерев. У підсумку з одного врожаю, плантація принесе приблизну прибуток в 10000 $.

Шкаралупу від горіха можна теж продавати, що здатне скоротити витрати на догляд за плантацією і збір врожаю.

до змісту ↑

Реєстрація

Оформлення майбутнього бізнесу залежить від площі землі, яку бізнесмен планує використовувати під посадку дерев Оформлення майбутнього бізнесу залежить від площі землі, яку бізнесмен планує використовувати під посадку дерев.

Якщо площа становить менше 1 Га, то реалізацію і вирощування горіхів можна розглядати як особисте підсобне господарство.

Якщо площа перевищує 1 Га або дорівнює йому, то необхідно оформити статус юридичної особи і сплачувати податки. У будь-якому випадку, якщо в майбутньому планується продавати очищені горіхи, то краще відкрити ІП або ТОВ і працювати офіційно.

При оформленні підприємства такого типу найчастіше обирають спрощену систему оподаткування (ССО).

до змісту ↑

Аренда землі

Землю під організацію горіховою плантації можна не тільки придбати, але і взяти в оренду. Як правило, земля під сільськогосподарські посадки дешевше, ніж під будівництво і орендувати її можна на тривалий термін. Вибирайте територію не менше 1 Га, інакше витрати на утримання плантації не окупляться.

Грунт варто вибирати легкосуглинистих, дернову або супіщану. Дерева люблять сонце і погано переносять підвищену вологість або, навпаки, - посуху.

При організації простору на майбутньому ділянці не забудьте врахувати необхідність організації складу. Якщо такої можливості немає, то приміщення для зберігання горіхів можна теж взяти в оренду.

М'ясо - продукт, який купують завжди, навіть під час кризи М'ясо - продукт, який купують завжди, навіть під час кризи. М'ясний магазин як бізнес може бути дуже вигідним напрямком. У статті ви знайдете розрахунки витрат і прибутку при організації такого бізнес-проекту.

Бізнес-план дитячого магазину з розрахунками дивіться тут .

Хочете організувати виробничий бізнес? тут https://businessmonster.ru/otkryitie-biznesa/biznes-idei/proizvodstvo-trotuarnoy-plitki.html розглянемо перспективи організації бізнесу на виробництві тротуарної плитки.

до змісту ↑

Купівля саджанців

Горіхи можна вирощувати як з саджанців, так і з насіння Горіхи можна вирощувати як з саджанців, так і з насіння.

З насіння виростити дерево складніше, хоча рослина, вирощене таким чином, краще плодоносить.

Не завжди паростку вдається пробитися через товсту шкаралупу і зійти.

Відмінним варіантом буде покупка готових саджанців, які можна вибирати з пристосованих до потрібних кліматичних умов видів. Найбільш поширеними видами волоського горіха є:

  • Ідеал - стійкий до морозів і відрізняється великою вагою ядра.
  • Аврора - вид, плід якого швидко дозріває.
  • Витончений - добре переносить посушливу погоду і мало схильний до хвороб.
  • Десертний - рано приносить плоди і дозріває.
  • Урожайний - стійкий до морозів і починає плодоносити на 3-й рік після посадки.

Перед покупкою варто визначитися з видом горіха, який буде найбільш комфортно відчувати себе в існуючих кліматичних умовах.

Не купуйте саджанці на ринку, а купуйте їх тільки в офіційних розплідниках. Так виключається ймовірність покупки неякісного і неплодоносних дерева.

до змісту ↑

Ринок збуту

Після довгих років очікування і збору врожаю постає питання про канали збуту продукції Після довгих років очікування і збору врожаю постає питання про канали збуту продукції.

Очищений горіх коштує дорожче, але доведеться купувати спеціальні машини для розколу горіхів, або наймати людей, які зроблять це вручну.

При ручному очищенні виникають додаткові проблеми у вигляді крадіжки працівників, яке негативно позначається на бюджеті підприємства.

Для реалізації зібраних горіхів, можна розглянути наступні варіанти збуту:

  • Оптові продажі магазинам. При цьому можна вибирати великі гіпермаркети в великих містах, так і маленькі магазини, які теж потребують подібному товарі. При такому підході доведеться подбати про власну упаковці товару.
  • Кондитерські виробництва. У цьому випадку варто укласти договір на поставку горіхів з кондитерськими фабриками або пекарнями.
  • Фармацевтичні компанії. Горіхи використовують для виробництва лікарських засобів і препаратів, тому поставка такого товару за вигідною ціною зацікавить дані компанії.
  • Спеціальні пункти прийому. У містах з великою і середньою чисельністю населення існують пункти, де приймають горіхи для продажу за кордон.
  • Власний магазин. Можна реалізовувати горіхи через власний магазин у вигляді торгової точки або продажу через інтернет. Такий спосіб збуту товару краще розглядати, як додатковий до всіх інших.

На час реалізації горіхи потрібно зберігати на організованому складі, який буде міститися в теплі і сухості.

Заздалегідь краще подбати про недоступність горіхів для гризунів і інших тварин. При правильному зберіганні, горіхи зберігають свій товарний вигляд і властивості тривалий час.

до змісту ↑

рентабельність виробництва

Ідея вирощувати волоський горіх для подальшого продажу звучить заманливо і перспективно Ідея вирощувати волоський горіх для подальшого продажу звучить заманливо і перспективно.

Така плантація може послужити відмінним джерелом доходу при виході на пенсію.

Наступні покоління в родині зможуть продовжувати цю справу, так як багато сортів дерев волоського горіха ростуть понад 100 років.

Організація подібного підприємства володіє високою рентабельністю в зв'язку з підвищеним попитом на продукцію і невеликим пропозицією на ринку. Вирощування грецького горіха - це довгострокова інвестиція, яка вимагає додаткових витрат протягом усього часу росту рослин. Як і в будь-якому іншому бізнесі, існують певні ризики, пов'язані з недостатньою врожайністю і непрогнозованою конкуренцією на ринку, через таку велику кількість років.

до змісту ↑

Горіховий бізнес - бізнес план

Перед організацією власного горіхового саду слід розрахувати необхідні інвестиції і приблизні показники майбутнього бізнесу.

Розглянемо короткий бізнес план по вирощуванню волоських горіхів:

  • Початкові інвестиції: оренда / купівля землі (вартість залежить від конкретного регіону), саджанці (від 200-400 рублів за штуку), добрива, організація дренажної системи (забезпечує своєчасний доступ вологи), зарплата робітникам (охорона і посадка саджанців), реєстрація ІП або ТОВ.
  • Супутні витрати: машини для збирання врожаю і очищення горіхів, складське приміщення для зберігання горіхів, зарплата робітникам, упаковка, логістика для доставки горіхів покупцеві.
  • Орієнтовна прибуток: 5 $ з очищеного горіха, 1-2 $ - в шкаралупі, з 1 Га землі приблизний дохід без вирахування витрат 10000 $.
  • Окупність: складає 5-7 років.
  • Рентабельність горіхового бізнесу досить висока.

Підводячи підсумки, можна сказати, що бізнес по вирощуванню волоських горіхів виглядає перспективною ідеєю. Перед початком організації власної плантації, необхідно реально оцінити всі можливі труднощі у вигляді особливостей по вирощуванню і догляду за рослинами, довгого терміну окупності і наступних витрат. Дана ніша може стати відмінним сімейним видом бізнесу, який буде приносити прибуток багато років.

Осетер - риба дорога і на неї є попит Осетер - риба дорога і на неї є попит. Розведення осетра в домашніх умовах допоможе забезпечити стабільний дохід при правильному підході до справи. У статті поговоримо про переваги бізнесу.

Про організацію бізнесу з Китаєм на перепродажі товарів читайте в цієї рубриці.

до змісту ↑

Відео на тему


З чого почати?
Наскільки вигідно вирощувати волоський горіх?
З чого почати?
Хочете організувати виробничий бізнес?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама