Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Корисна салатна грядка

  1. Що потрібно знати про салатної грядці?
  2. Топ 14 корисної зелені
  3. Щоб грядка вийшла:

Яким би город не був за розміром - маленьким або великим, будь-яка господиня прагне розбити грядки з пахучої зеленню і свіжими салатами. Багато зараз підтвердять, яке це особливе задоволення - нарвати хрусткий салат, улюблену петрушку або кріп у себе під віконцем. Навіть люди далекі від городніх турбот, так чи інакше, балують себе корисною зеленню, вирощеної своїми руками, нехай навіть на тому ж підвіконні. Така грядка є і у мене. Ви не повірите, але мені вона приносить не тільки корисні вітамінні смакоту, але і свого роду задоволення і натхнення. Моя корисна грядка постійно в процесі оновлення, тобто життя на ній кипить, рослини постійно оновлюються через свою високу затребуваність. Яким би город не був за розміром - маленьким або великим, будь-яка господиня прагне розбити грядки з пахучої зеленню і свіжими салатами

«Зелені» вітаміни

Що потрібно знати про салатної грядці?

  • На корисною грядці з зеленню життя проходить в три етапи: одні салати, як достигнуть відправляються на обідній стіл, другі набираються сил і підростають, треті - сіються навздогін до решти.
  • Поєднуйте салати по термінах дозрівання сорти (ранньостиглі з пізньостиглими) і тоді свіжий хрусткий салат буде на вашому столі з травня до перших заморозків.
  • Вирощуючи різні сорти салатів, у вас завжди будуть на столі різноманітні за смаковими і вітамінним якостям страви з корисною зелені.
  • У хімічний склад салату входить краща і більша частина таблиці Менделєєва, це такі важливі нашому організму елементи, як магній, залізо, фосфор, калій, кальцій, магній, цинк, хром, фолієва кислота, а також незліченна безліч вітамінів. Основні з них С, B1, B2, B5, B6, PP, E, A і це не межа.
  • Гіркуватий присмак у деяких салатів, викликає корисна речовина - алкалоїд лактуцин, яке позитивно впливає на нервову і травну системи, нормалізує тиск, сон і обмін речовин.
  • Якщо ви вирішили сісти на дієту, то корисна грядка є першим помічником в цій справі. Всі салати малокалорійні і є дієтичним продуктом. У них велика кількість клітковини і харчових волокон, що сприяє очищенню організму подібно мітлі.

Кресс-салат Кресс-салат   в зелені вітаміни: С, Е, В, бета-каротин   Корисно і красиво в зелені вітаміни: С, Е, В, бета-каротин Корисно і красиво

Отже, що вибрати і посадити на нашу корисну грядку? Сучасні селекціонери вивели безліч різноманітних сортів салатів. Я об'єднала їх все в великі основні групи по кілька сортів.

У хімічний склад зелені входить краща і більша частина таблиці Менделєєва

Топ 14 корисної зелені

1. Айсберг - салат з ніжними, хрустким листям, нейтрального, дуже свіжого смаку. Формує нещільні кочанчики, діаметром 10-20 см. Висівається з інтервалом в 2 тижні весь сезон, починаючи з періоду, коли грунт відтане на 4 см і останній раз в кінці серпня.

2. Латук листової і качанний - представлений дуже великою кількістю сортів з різною інтенсивністю смаку і гіркуватості. Ростуть у вигляді прикореневої розетки або пухкого качанчики. У грунт висаджуються або розсадою, або насінням в найбільш ранні терміни і весь теплий період кожні 1-2 тижні підсіваються нові грядки.

3. Руккола - легендарна рослина, визнана панацея від багатьох хвороб, має пряний гірчичний і злегка маслянистий смак, особливо чудовий у супроводі до м'яса або як додаткова і пікантна нота в овочевих і зелених салатах. Висівається на грядці 4-5 разів за сезон, легко розмножується самосівом.

4. Кресс-салат - салат-скороспелка, який готовий відправитися на тарілку вже через 10-20 днів після сходів. Має приємний гіркувато-пряний смак. Висівається з інтервалом 12-15 днів. Також прекрасно підходить для вирощування на підвіконні, додаючи затишку на кухні.

5. радіччіо - улюбленець всіх італійців з фірмовим гірким і пряний смак. Росте у вигляді щільного качана бордово-червоного кольору з товстими контрастними прожилками білого кольору. Залежно від сорту його сіють з початку травня до кінця серпня.

Залежно від сорту його сіють з початку травня до кінця серпня

Корисна зелень

6. Ромен - ще одна «легенда» в кулінарії, адже його листя - невід'ємна частина салату Цезар. Зростає пухкими або стислими до центру розетками з товстої соковитої центральної прожилком, знаменитий своєю свіжістю з легким горіховим присмаком. Висівається кожні 3-4 тижні.

7. Черемша - найперша зелень, яка з'являється на наших грядках, коли і цибулю, і часник тільки починають рости. Має м'який часниковий присмак і зовні нагадує кущі конвалії. Вирощується як багаторічна цибулинна рослина, обов'язково в тіні. Найбільш смачні і корисні найперші весняні листочки.

8. Фенхель - отримав у городників ім'я - солодкий кріп. Зовнішній вигляд відповідає виду кропу, з великими розетками та силою зростання. Є джерелом аскорбінової кислоти, великої кількості рутина, вітамінів В, Е, К, А. Надає стравам солодкуватий анісовий присмак. У їжі використовуються всі частини рослини - помилкова цибулина, листя і насіння. Сіється 1-3 рази за сезон.

черемша

9. Луки - ще одна численна група рослин, представлена різними видами. Це цибуля ріпчаста, шалот, порей, батун, шніт, слизун і багатоярусний цибуля. Сюди ж відносять і часник. Це все багаторічні рослини, які, вирощуючи на одній грядці, завжди припадуть до столу до будь-яких страв. Найбагатший джерело найбільш цінних вітамінів і корисних елементів.

10. Щавель і шпинат - багаторічні рослини, що ростуть прикореневій розеткою з дуже корисних листя. Шпинату небезпідставно приписують неймовірні властивості, які роблять людину здоровою і сильною. Мають кислуватий смак, щавель трохи інтенсивніше, чудове доповнення до зелених салатів, перших страв, як основна начинка в равіолі та багато іншого. Сіється один раз на рік навесні або під зиму, оскільки на другий рік йде в цвітіння і часто пропадає після зими.

11. Селера - рослина, перерахування корисних властивостей якого, гідно дисертації. Має впізнаваний "селеровий" смак і аромат. Для нашої грядки підходять два види селери - листовий і стебловий, які ростуть у вигляді невисокого куща або потужним рослиною з товстими соковитими прикореневими черешками. Вирощується розсадним методам або прямим посівом в грунт в кінці квітня один раз на рік.

селера

12. Петрушка - надзвичайно корисна рослина, яке переплевивает в п'ять разів лимон за вмістом вітаміну С і морква за змістом каротину. Незамінне доповнення в літніх салатах, додає йому домашній смак. Сівбу проводять щорічно ранньою весною або перед першими заморозками пізньої осені.

13. Огіркова трава - прекрасна заміна огірку, коли той чи проклюнулся з землі, а в корисності йде набагато попереду нього. Зростає прикореневій розеткою шорстких листків з огірковим свіжим запахом і смаком. Дуже швидко починає зацвітати, тому посів проводять раз в 3-4 тижні.

14. Мангольд - ефектне рослина, яке незмінно стає прикрасою будь грядки. Це прикореневій розетка листя на довгих, а головне, яскравих - малинових, білосніжних, жовтих або оранжевих черешках. У їжу вживають черешки і листя як шпинат. Головним чином сприяє виведенню нерозчинних солей з організму і покращує імунітет. Сіється як буряк - в квітні-травні, один раз за сезон.

Салатні грядки можна оформити не гірше красивого квітника. Будь-яка зелень і салати, як і квіти, мають різну форму і забарвлення. Так що навіть з простої грядки можна створити ландшафтні шедеври. Також корисну грядку доповнять пряні трави: кріп, тархун або естрагон, базилік, кінза, чебрець, материнка, майоран, базилік, м'ята, меліса, кмин і багато інших.

Також корисну грядку доповнять пряні трави: кріп, тархун або естрагон, базилік, кінза, чебрець, материнка, майоран, базилік, м'ята, меліса, кмин і багато інших

Грядка у вигляді квітника

Щоб грядка вийшла:

  • Корисна грядка закладається пізньої осені, коли на неї можна посіяти петрушку, щавель, шпинат і посадити часник. Ранньою весною висівається весь обраних заздалегідь асортимент салатів і рослин.
  • Ділянка землі для цього перекопується, удобрюються тільки органічними добривами, адже що ми закладемо в грядку, то потім і отримаємо в зелені, а як наслідок і в свій організм.
  • Насіння висівають в паралельні грядки на глибину 1-3 см. Після посіву грунт гарненько присмачується вологою у вигляді дрібного дощу з лійки або за допомогою спеціальних установок.
  • Догляд за улюбленою грядкою полягає в поливі, прополюванні та регулярному підсівання свіжого насіння нових рослин. Щоб насіння краще сходили в літній період, грунт з тільки що висіяним насінням мульчують по верху торфом, тирсою нехвойних порід, шкіркою насіння, подрібненої корою або травою, зібраної після косовиці газону.

Зелень на підвіконні

Корисна грядка цінна своєю різноманітністю, доступністю і свіжістю продуктів. Доведено, що зелень вже через пару годин після зрізання втрачає до 70% корисних властивостей і вітамінів. Вирощувати у себе на городі чи на підвіконні таку корисну зелень доступно кожному, а вітамінний запас організму гарантовано!

© Greenmarket - читайте у блозі .

Що потрібно знати про салатної грядці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама