Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

запаморочливі водоспади

  1. Підводний водоспад, Маврикій
  2. Водоспад Вайпугія, Гаваї
  3. Вогняний водоспад, Каліфорнія
  4. Липкий водоспад, Таїланд
  5. Пляжний водоспад Маквей, Каліфорнія
  6. Водоспад Хрейнфоссар, Ісландія
  7. Льодовиковий водоспад, Ісландія
  8. Туманний водоспад, Ісландія
  9. Кривавий водоспад, Антарктика
  10. Заморожений водоспад, Іллінойс
  11. Водоспад Бігар, Румунія
  12. Водоспад Анхель, Венесуела
  13. Водоспад Баатар, Ліван
  14. Водоспад Хукоу, Китай
  15. Скам'янілий водоспад Іерве ель Агуа, Мексика
  16. Підземний водоспад Рубі-Фоллс, Теннесі
  17. Символ льодовик Ventisquero Colgante, Чилі

Вид що падає з високих скель з гуркотом води - чудове і величне видовище

Вид що падає з високих скель з гуркотом води - чудове і величне видовище. Саме тому водоспади заворожують людини своєю красою і залишаються одними з найбільш відвідуваних туристами місць. Їх висота і міць в усі часи як магнітом притягувала до себе людей і, напевно, продовжить притягувати аж до падіння людської цивілізації.

Втім, існують такі водоспади, яких виділяються з натовпу побратимів не вражаючою висотою і величезною площею, а унікальним зовнішнім виглядом.

Підводний водоспад, Маврикій

Біля узбережжя півострова Леморн Брабант знаходиться незвичайний підводний водоспад. Якимось незбагненним чином вода прагне з піщаних мілин прямо в океанічну безодню.

Водоспад Вайпугія, Гаваї

Всупереч законам гравітації, водоспад Вайпугія, або як ще його називають «Перевернутий» водоспад не тече в тому напрямку, в якому, як можна припустити, він повинен текти. Це природне явище насправді викликано сильними вітрами, що піднімають стовпи води вгору. Даний перевернутий водоспад знаходиться на Гаваях, але подібні до нього знаходяться ще в Ірландії, Ісландії і Великобританії.

Вогняний водоспад, Каліфорнія

Щороку в лютому з падає, з висоти водою відбуваються чудові метаморфози. Сонячні промені, підсвічуються під певним кутом водний потік, створюють дивну ілюзію: здається, що зі скелі висотою 650 метрів тече розпечена лава. У водоспаду є й інша іменування - Хорстейл або «Кінський хвіст», яке він отримав через незвичайної форми водяних потоків.

Липкий водоспад, Таїланд

Як правило, камені, по яких стікає вода, гладкі і слизькі, але водоспад Буа Тонг ламає цей шаблон. Вода тече по ярусах пористого вапняку, прилипає до ніг. Причому, так міцно, що піднятися на вершину водоспаду можна абсолютно спокійно, не боячись послизнутися.

Пляжний водоспад Маквей, Каліфорнія

Що робить цей водоспад таким видовищним, так це те, що його води скидаються прямо на білий піщаний пляж. А під час припливу вода падає прямо в океан. Відокремлений пляж практично не чіпатимуть людиною, так як через часті зсуви до нього дуже важко дістатися.

Водоспад Хрейнфоссар, Ісландія

Хрейнфоссар являє собою серію невеликих водоспадів, розташованих неподалік від трубковидную лавової печери Віудгельмір. Хоча його назву можна перекласти як «Лавовий водоспад», вода, що витікає з нього, має яскраво-бірюзовий колір.

Льодовиковий водоспад, Ісландія

У місцях, де постійно рухаються льодовики, наприклад, в крижаних печерах Ісландії, часто утворюються дивовижні водоспади. Світло, відбите від стінок крижаних печер, створює чарівний і потойбічний ефект.

Туманний водоспад, Ісландія

І знову наш шлях привів нас в країну чудес - Ісландію. Туманний водоспад виглядає дуже вражаюче, але, на жаль, це надзвичайне природне явище можна побачити кожен день. Через постійне реву вітру навіть звучить туманний водоспад як справжній.

Кривавий водоспад, Антарктика

Криваво-червона рідина, хльостають з льодів Антарктики, являє собою жахливе видовище, але, на щастя, це несправжня кров. Спочатку вчені думали, що причиною цього явища стали водорості, але виявилася, що це сама вода містить оксид заліза, який пофарбував її в іржаво-червоний колір.

Заморожений водоспад, Іллінойс

Заморожені водоспади - це досить поширене природне явище, викликане екстремально низькими температурами. Деякі, як цей водоспад, розташований в каньйоні Дикої кішки, стали популярні серед любителів гострих відчуттів, які бажають випробувати свої навички льодолазіння. Заморожені водоспади - це досить поширене природне явище, викликане екстремально низькими температурами

Водоспад Бігар, Румунія

Унікальна форма і смарагдово-зелене мохове покриття зробили цей водоспад схожим на великий 8-метровий гриб. Вода, що стікає сріблястими цівками по «капелюшку» гриба, доповнює ефектне видовище. Унікальна форма і смарагдово-зелене мохове покриття зробили цей водоспад схожим на великий 8-метровий гриб

Водоспади Ігуасу, Аргентина, Бразилія

Кажуть, що коли Елеонора Рузвельт побачила комплекс водоспадів Ігуасу, нею було сказано тільки: «бідна Ніагара». Воно й не дивно, адже Ігуасу є величезний, що розкинувся на площу 2,7 кілометрів комплекс водоспадів, розташований на стику двох держав - Аргентини і Бразилії.

Водоспад Анхель, Венесуела

Анхель є володарем звання найвищого водоспаду в світі, і, не дивлячись на те, що він знаходиться в непрохідних джунглях, щороку біля його підніжжя збираються тисячі туристів. Його висота в 15 разів перевищує висоту Ніагарського водоспаду.

Водоспад Баатар, Ліван

Баатар був відкритий тільки в 1952 році. Цей водоспад здається декорацією до фантастичного фільму. Вода падає між трьома кам'яними мостами і падає прямо в величезну вапнякову печеру Юрського періоду.

Водоспад Хукоу, Китай

Хукоу є другим за величиною водоспадом в Китаї, і він примітний тим, що колір його вод має унікальний золотисто-жовтий колір. Жовте забарвлення воді надають частки пухкого грунту, що піднімаються течією.

Скам'янілий водоспад Іерве ель Агуа, Мексика

Hierve el Agua в перекладі з іспанської означає «кипляча вода» - це назва походить від булькаючої мінеральних джерел. Здалеку Іерве ель Агуа нагадує водоспад, заморожений на схилі гори, але насправді це родовище корисних копалин, створене насиченою мінералами водою, ліниво стікає по скелях. Вода формує сталактити, подібні до тих, що знаходять в печерах.

Підземний водоспад Рубі-Фоллс, Теннесі

На відміну від деяких печерних водоспадів, де вода ллється через отвори в печерах, Рубі-Фолсс цілком знаходиться під землею. 45-метровий водоспад є однією з головних визначних пам'яток штату Теннесі, США. Вода, підсвічена спеціально встановленими неоновими лампами, падає в кристально чисте підземне озеро.

Символ льодовик Ventisquero Colgante, Чилі

Льодовик, що завис над краєм обриву, знаходиться в чилійському Національному парку Кеулат на півдні країни. Він надійно ізольований, і тому не так відомий, як інші водоспади. Вода тече з льодовика протягом усього року, але в залежності від погодних умов і стану льодовика потік може змінюватися або навіть розбитися на кілька окремих струменів.

джерело

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама