Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як посилити сигнал і підвищити якість WIFI і GSM зв'язку

  1. Організаційні СПОСОБИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ WIFI З'ЄДНАННЯ
  2. Апаратне ПОСИЛЕННЯ СИГНАЛОВ WIFI І GSM

Організаційні СПОСОБИ - АПАРАТНІ

Всім нам добре знайомі мобільні телефони. І якщо донедавна вони служили тільки для підтримки зв'язку з рідними і друзями, то сьогодні здатні зауваж персональний комп'ютер.

Технології розвиваються, з'являються нові стандарти зв'язку, але до сих пір користувачам доводиться стикатися з поганим рівнем сигналу. WiFi і GSM технології настільки поширилися, що перекочували з мобільних телефонів в інші пристрої. Навіть в ті, яким, на перший погляд, потрібні в останню чергу, наприклад системи відеоспостереження та сигналізації .

І сьогодні більшість компаній встановлює охоронні системи, які підключаються до головного комп'ютера за допомогою звичайних проводів. Ясна річ, це призводить до дорогого монтажу, що супроводжується оздоблювальними роботами в приміщенні. Щоб уникнути цього, багато хто почав купувати дорожчі, але з рядом переваг, камери спостереження, пожежні або охоронні сигналізації з бездротовими інтерфейсами (частіше GSM і WiFi).

Переплата не тільки позбавить від прокладки кабелів, а й дає можливість отримувати інформацію про роботу систем в будь-якому зручному місці. Однак не завжди бездротовий зв'язок працює стабільно, нерідко користувачам доводиться шукати спосіб посилення сигналу WiFi або GSM. А їх чимало. Починаючи від простих правил розташування роутера, закінчуючи дорогим обладнанням.

Що впливає на рівень WiFi і GSM?

Почнемо з того, що два цих стандарту відмінні один від одного. GSM - стільниковий стандарт зв'язку, що з'явився в кінці 80-х років минулого століття. WiFi - стандарт передачі цифрового потоку по радіоканалах. Головна відмінність - радіус дії. GSM представлений тисячами радіовишек по всьому світу, кожна з яких передає сигнал на кілометри, а нерідко і десятки кілометрів (до 120 кілометрів один ретранслятор).

Технології WiFi доводиться обмежуватися сотнями метрів, так як точки доступу не здатні передавати інформацію на більшу відстань. Тобто, за допомогою GSM ми зможемо передати дані з тієї ж охоронної сигналізації навіть в інше місто. А за допомогою WiFi - максимум з однієї будівлі в іншу. Тільки ось WiFi набагато швидше GSM, тому частіше використовується для того, що передавати відео з камер спостереження головного комп'ютера.

Отже, на рівень сигналу WiFi і GSM впливають такі чинники:

  1. Відстань від базової станції (роутера у випадку з WiFi) до пристрою. Відповідно, чим воно більше, тим сигнал гірше. Простий спосіб його посилити - установка більшого числа точок.
  2. Перешкоди між радіовежею і пристроєм. Це можуть бути ліси, гори або стіни (для WiFi). Логічно, що чим більше перешкод, тим гірше сигнал.
  3. Число користувачів, які підключені до роутера або знаходяться в радіусі дії ретранслятора. Чим більше користувачів, тим вище навантаження, а, отже, нижче швидкодію.
  4. Пристрої, які заглушають сигнал WiFi або GSM. Наприклад, WiFi працює на одній частоті з мікрохвильовими печами (2,4 GHz).

Організаційні СПОСОБИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ WIFI З'ЄДНАННЯ

Тепер перейдемо до посилення сигналу WiFi і GSM. Для початку розглянемо способи, які не вимагають витрат на спеціальне обладнання. Ось тільки підійдуть вони для посилення сигналу тільки WiFi, так як GSM представлений величезними ретрансляторами, що не пересунеш ближче до офісу або офіс до них.

Звідси випливає перше правило, яке точно допоможе посилити сигнал: роутер (маршрутизатор) необхідно розмістити так, щоб відстань до пристроїв (камери, сигналізації) відповідало радіусу його дії (в середньому 150 метрів на відкритій місцевості, 50 метрів - в приміщенні). Врахуйте наявність стін і їх товщину, в середньому цегляна стіна зменшує радіус дії на 25%.

Правило друге: роутер повинен працювати на частоті, яка найменш завантажена. Нерідко користувачі, щоб посилити сигнал WiFi, вдаються відразу до самих витонченим способам, забуваючи про найпростіший. Часто маршрутизатори по стандарту працюють по каналу, який найбільш завантажений. Необхідно налаштувати його роботу в іншому каналі.

Для цього буде потрібно утиліта, наприклад безкоштовна inSSIDer, яка сканує мережу і визначає вільні і завантажені канали. Користувачеві залишається лише вибрати відповідний.

Правило третє: посилити сигнал WiFi в більшості випадків допомагає перепрошивка роутера і установка нових драйверів. Для початку перевіряємо наявність оновлень для маршрутизатора і інших пристроїв (модуль бездротового зв'язку в комп'ютері, камери спостереження і т.д.) до купи.

Встановлюємо нові драйвера, які можуть привнести підтримку роботи з новими стандартами зв'язку, істотно посиливши сигнал. У деяких випадках допомагає перепрошивка роутера, що позбавить від помилок в роботі. Інструкція по установці нової прошивки повинна бути на офіційному сайті виробника.

На початок

Апаратне ПОСИЛЕННЯ СИГНАЛОВ WIFI І GSM

Поширений спосіб посилення сигналів WiFi і GSM за допомогою спеціалізованого обладнання, яке пропонують виробники за різними цінами. Причому існують і різні типи пристроїв.

До популярних можна віднести спрямовані антени, які часто використовують в офісах з великою кількістю стін. Нерідко їх називають підсилюють сигнал WiFi або GSM, хоча, по суті, вони його не посилюють. Тобто, якщо потужність передавача становить 100 мВт, то навіть при використанні спрямованої антени, вона не зміниться.

Вони застосовуються, коли необхідна максимальна дальність при передачі інформації в певному напрямку, коли потрібно зменшити вплив різних перешкод. Пристрої ці дорогі, тому використовуються тільки великими компаніями, коли потрібно цілісність переданих даних, наприклад відео з камер спостереження . Нерідко для посилення сигналу використовується відразу кілька антен.

Однією з найважливіших характеристик спрямованої антени є коефіцієнт посилення. Він показує, у скільки разів збільшиться рівень сигналу на заданій відстані. Цей коефіцієнт вимірюється в ізотропних децибелах (дБи або dBi). Коефіцієнт посилення спрямованої антени показує наскільки буде збільшена потужність сигналу в певному напрямку, в інших напрямках потужність зменшиться.

Вибір спрямованої антени залежить від площі приміщення, наявності та товщини стін, присутності пристроїв, які можуть заглушати сигнал. Однак не завжди упор на максимальні значення характеристик є вірним. Наприклад, вибираючи антену з широким головним пелюсткою (напрямок, в якому відбувається максимальне випромінювання антени), доведеться пожертвувати коефіцієнтом посилення.

Другим популярним пристроєм для посилення сигналів WiFi або GSM є репітери (нерідко їх називають ретрансляторами або повторювачами).

За принципом роботи, та й по «залізу», вони схожі, але для кожного стандарту зв'язку використовується окреме. Репітери представляють собою складні пристрої на основі активних радіоелектронних компонентів. Їх доцільно використовувати, коли:

  • в приміщенні слабкий сигнал, наприклад, при використанні на дачі GSM сигналізації ;
  • потрібно збільшити радіус дії. Це може бути актуально для WiFi відеокамер ;
  • територія або будівлі екрануються ландшафтом або іншими перешкодами.

Принцип роботи репитера дуже простий. Сигнал надходить від головного джерела (роутер або радіостанція) на ретрансляція, той, в свою чергу, передає його пристрою. Тобто, його основне завдання - передача сигналу на ще більшу відстань. Одна з основних переваг такого способу посилення сигналу - мережа залишається одна.

Якщо ви вже підключили, наприклад, систему відеоспостереження , До роутера WiFi, а потім вирішили посилити сигнал за допомогою репитера, то пристрої будуть підключатися автоматично (без введення пароля). До речі, взяти на себе роль репитера може і роутер WiFi (тільки для відповідних мереж), але він повинен підтримувати цю функцію.

Підсилювач сигналу своїми руками.

Як правило, своїми руками користувачі намагаються зібрати підсилювачі для модемів 3G або 4G, перебуваючи за містом. В Інтернеті чимало інструкцій, починаючи з найелементарніших, закінчуючи серйозними проектами, з якими впорається далеко не кожен. Подібний пристрій можна самостійно зробити і для роутера WiFi.

Наприклад, поширена практика застосування звичайної жерстяної банки, яка розрізається певним чином. Виходить подобу антени дзеркального типу, яка кріпиться на роутері. Деякі користувачі навіть відзначають невелике поліпшення якості сигналу, але, ясна річ, на щось більше розраховувати не доводиться.

Такий підсилювач навряд чи буде використаний на великому підприємстві, де важлива висока якість сигналу. Найчастіше вони і зовсім виявляються викинутими на увазі непридатність. Нерідко для посилення сигналу GSM або WiFi умільці збирають якусь подобу спрямованих антен, але зробити це правильно виходить не у кожного. Причому застосовуються для цього іноді дуже цікаві компоненти: каструлі, друшляки та інше.

Але все-таки, для отримання стійкого рівня сигналу краще користуватися штатними пристроями заводського виготовлення.

На початок


* * *


© 2014-2019 р.р. Всі права захищені.
Матеріали сайту мають виключно ознайомлювальний характер і не можуть використовуватися в якості керівних і нормативних документів.

Що впливає на рівень WiFi і GSM?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама