Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обробити каркасний будинок із зовнішнього боку фасаду. |

  1. Варіанти оздоблення фасаду
  2. Зовнішня обробка блок-хаус
  3. Облицювання каркасніков ПВХ сайдингом
  4. штукатурка
  5. Зовнішнє оздоблення фасадною цеглиною
  6. Оздоблення фасаду термопанелями
  7. Зовнішнє оздоблення каркасніков
  8. Оздоблення каркасного будинку

Фасад каркасного будинку може бути оброблений різними матеріалами - панелями, деревом, штучним або клінкерною каменем. Також можна використовувати скло, метал, пластик. Фасад можна обшити сайдингом, блок-хаусом і навіть обкласти цеглою.

Існуючі варіанти фасадів будинку з каркаса ділять на вентильовані фасади і на вентильовані, до яких відносять так звані «мокрі» покриття і припасовані панелі. Зазначені варіанти відрізняються присутністю вентиляційного полого зазору між зовнішньою стіною і утеплювачем. Вони також відрізняються методом кріплення зовнішнього облицювання - щільним наклеюванням або більш рухливим кріпленням на шурупах.

Які переваги мають різні варіанти фасадів будинків з каркаса? І що для каркасніков краще - вентильований фасад або щільно наклеєна, посаджена на цементну суміш стінна облицювання?

Варіанти оздоблення фасаду

Вентильований фасад - один з найпопулярніших видів зовнішньої стіновий обробки. Він використовується для різних будівель. Їм закривають втратили вигляд стіни старих будівель. А також захищають від атмосферного впливу матеріал утеплювача. У каркасних будинках він виконує функцію зовнішнього облицювання.

У каркасних будинках він виконує функцію зовнішнього облицювання

Вентильований фасад.

Вентильований фасад є багатошаровою навісний конструкцією. Він «навішується» на каркас, який споруджується на поверхні зовнішньої стіни. У каркасних будівлях вентфасад кріпиться до каркасної стіни.

Порожній простір між поверхнею стіни, утеплювача і зовнішнім облицювальним матеріалом називають вентиляційним зазором. Його товщина може варіюватися, частіше вона становить від 20 до 50 мм. Через цю повітряний прошарок вивітрюється волога зі стіни і з утеплювача.

Через цю повітряний прошарок вивітрюється волога зі стіни і з утеплювача

Вентильований фасад з листами OSB.

Можливість вивітрювання вологи забезпечує сухість фасадного покриття і запобігає передчасному руйнування стіни. Тому порожнисті зазори обов'язково облаштовуються для тих видів облицювання, які псуються від вогкості (дерево, металеві панелі). Вивітрювання вологи є головними перевагою вентильованої фасадної конструкції.

Які матеріали можна використовувати в якості зовнішнього облицювання каркасного будинку в вентильованих фасадах:

  • Декоративні панелі - металевий і вініловий сайдинг.
  • Дерев'яний блок-хаус і фасадна дошка.
  • Композитні, скляні панелі для фасадної обробки.
  • Сонячні батареї.

На замітку

У каркасних конструкціях поверхню утеплювача додатково закривають вітрозахисної мембраною, яка попереджає продування утеплювача і дозволяє зберігати комфортний мікроклімат в будинку.

Зовнішня обробка блок-хаус

Цей обробний матеріал дозволяє додати будинку вигляд справжнього дерев'яного зрубу. Справді, ніхто не здогадається, що поверхня стіни дерев'яні тільки зовні, а всередині - розташований ефективний теплоізоляційний матеріал, мінераловатний утеплювач. Тому обробка каркасного будинку зовні блок-хаусом є одним з найдоступніших і варіантів «дерев'яного» будівництва.

Тому   обробка каркасного будинку   зовні блок-хаусом є одним з найдоступніших і варіантів «дерев'яного» будівництва

Зовнішня обробка блок-хаусом.

Блок-хаус являє собою різновид дощок вагонного типу. Тому зовнішня обробка каркасного будинку на фото демонструє справжній дерев'яний будинок. Зовнішня округла поверхня блокхаус нагадує колоду, що дозволяє імітувати матеріалом справжній дерев'яний зруб будинку.

Блок-хаус є не тільки декоративним, але також технологічним матеріалом. Уздовж двох довгих сторін кожної дошки виконані пази і виступи - для зручності монтажу і щільного з'єднання дощок один з одним. За допомогою пазів краю сусідніх дощок або панелей щільно вставляються один в одного.

На замітку

І ще важливо врахувати для довговічного будівництва. Оскільки блок-хаус є справжньою деревиною, необхідна його захист від намокання, вологи і гниття. А саме - достатній звис покрівлі, просочення поверхні водовідштовхувальними компонентами.

Облицювання каркасніков ПВХ сайдингом

Ще один варіант обробки каркасного будинку - сайдингові панелі. Найчастіше їх виготовляють з металу або з пластика.

Пластиковий або вініловий або ПВХ-сайдинг є самим недорогим варіантом зовнішньої стіновий обшивки каркасного будови . Він простий, неважкий, яскравий і декоративний. Однак має один важливий недолік - невисоку міцність, яка особливо знижується під час сильних морозів. Пластиковий сайдинг можна «ненавмисне» зламати необережним ударом ноги, випадковим попаданням м'яча.

Вініловим сайдингом за каркасною технологією.

Металевий сайдинг - більш міцний і більш дорогий варіант стіновий обробки. Він також яскравий і декоративний, оскільки може бути покритий полімером і пофарбований в будь-який колір. Він довговічний і міцний. При цьому має два важливих недоліку - може іржавіти і створює шум при ударі дощових крапель. Тому металевий сайдинг майже завжди необхідно захищати від води і вологи. Його поверхня закривають полімером. Це покриття також знижує шум від дотиків до металевих поверхонь.

На замітку

Обидва види сайдингу називають полегшеними стіновими і покрівельними матеріалами, тому їх часто використовують при каркасному будівництві.

штукатурка

Оштукатурювання - традиційна стінна оздоблення будівель. Оздоблення будинку обштукатурюванням використовується як недорогий захисту зовнішніх плит або панелей утеплювача від впливу атмосферних чинників. Частіше за інших штукатурять стіни з фанери або OSВ.

Частіше за інших штукатурять стіни з фанери або OSВ

Фасад будинку покритий штукатуркою.

Перед нанесенням шару штукатурки на стіни каркасного будинку в якості арматурної сітки використовують просічно-витяжний лист. виробництво ПВЛ має високотехнологічний процес, завдяки чому створюється якісний і зносостійкий матеріал.

При нанесенні на дерев'яні панелі штукатурка захищає їх поверхню від можливого намокання. Саму штукатурку зверху прикрашають - фарбують або надають поверхні певний рельєф, наприклад, короїд.

Зовнішня обробка каркасної споруди обштукатурюванням використовує різні суміші. Їх вибір здійснюється з урахуванням матеріалу основи - дерево, фанера, OSВ, а також вимогами декоративності. Перелік матеріалів, які підходять для нанесення штукатурного складу, вказують на упаковці штукатурної суміші.

Зовнішнє оздоблення фасадною цеглиною

У вентильованих фасадах каркасних будинків не використовують важкі стінові матеріали - камінь і бетонні плити. Іноді використовують облицювальну фасадну цеглу, полегшений штучний камінь. Вони відрізняються середньою вагою, який дозволяє монтувати їх на полегшений фундамент.

Вони відрізняються середньою вагою, який дозволяє монтувати їх на полегшений фундамент

Облицювання цегляною кладкою в каркасніков

На замітку

Облицювання каркасніков цеглою збільшує вагу його стін в 2 рази. Однак часто будівництво фундаменту під каркасна будова ведеться з великим запасом міцності, який виявляється достатнім для цегляної обробки.

Облицювання каркасного будинку цеглою використовується рідко. Вона вимагає гнучкої прив'язки зовнішньої кладки до дому. До того ж, такий пиріг стіни не відповідає правилам утеплення, за якими рекомендується розташовувати стінові матеріали по вбиває характеристиці теплоізоляції. Утеплення каркасного будинку зсередини - менш теплоізоляційні матеріали (цегла, дерево), поверх них матеріали з кращою теплоізоляцією (ватяний, полістироловий або інший утеплювач).

Оздоблення фасаду термопанелями

Термопанелі - облицювальний матеріал з утеплювальній прошарком. Їх використовують в різному будівництві для обробки стін і для утеплення. Внутрішній шар термопанелі виконаний з пінопласту. Зовнішній - з облицювальної плитки. Як зовнішній шару часто використовують клінкерна покриття.

Як зовнішній шару часто використовують клінкерна покриття

Зовнішня імітація кладки.

Клінкерна панель схожа на традиційний кахель, але відрізняється від нього поліпшеними експлуатаційними характеристиками. У клінкеру - підвищена морозостійкість, довговічність, міцність. Завдяки чому клінкерна плитка має меншу товщину, що дозволяє знизити вагу облицювання, використовувати клінкер для облицювання каркасніков.

Використання фасадних термопанелей в каркасному будові підсилює теплоізоляцію стіни. Це необхідно враховувати при виборі товщини основного утеплювача, розташованого між стійками каркаса. Її можна скоротити, якщо використовувати в якості стінного облицювання утеплені термопанелі.

На замітку

Монтаж термопанелей виконується за допомогою гвинтів, саморізів. Їх можна розташовувати впритул до утеплювача, до листів обшивки ОСП або на деякій відстані від нього (використовувати в вентильованих фасадах).

І ще одна перевага - термопанелі дуже декоративні. Після затірки щілин між сусідніми панелями покриття створює враження суцільної цегляної кладки.

Зовнішнє оздоблення каркасніков

У каркасному будівництві можна використовувати штучний камінь. Він відрізняється від натурального більш доступною ціною і, що важливо - вагою. Штучний камінь виготовляється з кам'яної натуральної крихти і полімерної смоли. Цей матеріал імітує натуральну кам'яну кладку, створює враження матеріального достатку, імідж, престиж.

Фасадна кладки зі штучного каменю часто використовується для обробки цегляних і монолітних бетонних будинків. У каркасному будівництві цей матеріал використовують рідко. Пот тієї причини, що він значно дорожче будь-якого іншого виду стіновий обробки, а при каркасному будівництві одним з головних критеріїв вибору є цінова доступність матеріалу.

Каркасна споруда з каменем.

Оздоблення каркасного будови зовні на фото показує, як виглядає фасад каркасної споруди даними облицювальним матеріалом.

Оздоблення каркасного будинку

На замітку

Вибір облицювального матеріалу визначається технологією облаштування зовнішньої стіни каркасн ика , Необхідністю вентиляційного зазору.Що в свою чергу, диктується матеріалом утеплювача.

Для теплоізолюючих матеріалів на основі мінеральної вати використовують вентиляційні фасади. Ватний утеплювач легко намокає і втрачає свої теплозберігаючі властивості. Тому навіть під мембраною пароізоляції може «вбирати» в себе вологу і вимагати провітрювання. Для цього при утепленні мінераловатним утеплювачем облаштовують вентиляційні зазори або вентильований фасад.

Для плитних утеплювачів типу пінополістирол можна використовувати як вентфасади, так і облицювання «по-мокрому». Часто при утепленні стін полістиролом звертаються саме до другої технології і навішують зовнішні стіни без вентзазоре. Без «мокрих» процесів пінопласт можна навішувати на гачки, дюбелі, саморізи.

Які переваги мають різні варіанти фасадів будинків з каркаса?
І що для каркасніков краще - вентильований фасад або щільно наклеєна, посаджена на цементну суміш стінна облицювання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама