Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно обробити віконні укоси

Якщо ви ще не поміняли будинку старі дерев'яні вікна на нові, металопластикові, то напевно захочете зробити це в майбутньому Якщо ви ще не поміняли будинку старі дерев'яні вікна на нові, металопластикові, то напевно захочете зробити це в майбутньому. Але майте на увазі: якість обробки віконних прорізів має не менше значення, ніж характеристики самих вікон. Так що приділіть даному питанню належну увагу, інакше всі ваші витрати можуть зійти нанівець.

Що в зазорі

Схилами називають боку віконного отвору. Укоси бувають зовнішні (з зовнішньої сторони вікна) і внутрішні. Останні, як правило, розширені для поліпшення природного освітлення кімнат.

При установці сучасних вікон фахівці настійно радять дотримуватися два важливих правила: паронепроникним обробка стиків вікна і внутрішніх укосів і паропроникна - зовні. Справа в тому, що при монтажі вікон зазори між ними і стінами зашпаровують в три шари: внутрішній - пароізоляційний, середній - утеплювач і зовнішній, захищає два інших шари від негативних кліматичних впливів.

Внутрішній шар призначений для того, щоб волога з приміщення не потрапляла всередину піни, яка виконує функції утеплювача, оскільки в результаті зволоження і періодичного подмораживания вона з часом стане крихкою і прийде в непридатність. Щоб уникнути цього, стики вікон і внутрішніх укосів обробляють паронепроникним герметиком. Наприклад, майстри компанії «Вікна« під ключ »використовують акрілатний герметик« Сазіласт-11 », який може наноситися на вологі, але не мокрі поверхні при температурі повітря від -10 ° C до + 30 ° C. Основний колір герметика - білий, але є й інші тони.

Середній шар створюється зі спеціальної поліуретанової піни, яка рівномірно заповнює шов, і її не потрібно обрізати. Варто відзначити, що, всупереч поширеній думці, піна - аж ніяк не основний «держатель» вікна, для цього існують особливі кріпильні елементи (хоча у нас не все їх застосовують).

Зовнішній шар оберігає стики від попадання води зовні, але в той же час він повинен пропускати пар, який, за словами експертів, в будь-якому випадку завжди знайде шлях всередину шва.

- Якщо волога все ж проникає в піну зсередини, вона повинна виходити зовні, інакше буде накопичуватися в піні, яка стане рихлою і почне промерзати, - пояснює Ігор Подолянське, директор компанії «Вікна« під ключ ».

Чим же краще обробити зовнішні укоси? При невеликій ширині шва (до 15 мм) рекомендується використовувати силіконовий герметик. Наприклад, «Стіз-А», який широко застосовується при виробництві склопакетів. Якщо ж прилегла до вікна поверхню стіни дуже нерівна, тоді єдиний вихід - штукатурити.

Після того, як вікна встановлені і «запінили», зовнішні укоси треба закрити негайно. А ось з обробкою внутрішніх укосів можна і почекати, якщо вдома ще йде ремонт. Тільки не забудьте прикрити нові вікна поліетиленовою плівкою.

Тепло не піде

Металопластикові вікна, як правило, мають більш вузьку коробку, ніж старі, дерев'яні. А в холодну пору року вузька коробка викликає підвищені тепловтрати через укоси, внаслідок чого як на самих схилах, так і на вікнах випадає конденсат. Щоб цього не сталося, укоси обов'язково треба утеплити.

Варіантів «теплою» обробки внутрішніх укосів не так багато: оштукатурювання або обшивка гіпсокартоном (пластиком). Відразу відзначимо, що звичайна штукатурка тут не годиться, оскільки вона не володіє теплоізоляційними властивостями. Знадобиться спеціальна, теплоізоляційна штукатурка. Але «мокрий» спосіб обробки досить складний, брудний і, що важливо, вимагає багато часу. До того ж перед шпаклівкою і фарбуванням бажано, щоб віконні укоси тривалий час просихає ... У цьому плані краще технології обробки віконних укосів гіпсокартоном і пластиковими панелями: кілька годин роботи і результат, як говориться, у наявності. Не дивно, що дані технології набувають все більшої популярності.

Як каже майстер-отделочник Олег Козакул, гіпсокартон - по суті, та ж штукатурка. А за теплоізоляційними властивостями він замінює кладку в півцеглини. Крім того, гіпсокартон не тріскається, а значить, укоси виходять рівні і якісні. У разі часткового пошкодження укосу дефект можна легко зашпаклювати, зафарбувати. Придбати гіпсокартон сьогодні не проблема, і ціна його цілком прийнятна.

Досить істотний недолік звичайного гіпсокартону - він боїться вологи. Тому для обробки укосів краще використовувати спеціальний, вологостійкий матеріал.

Хоча у нас поки не дуже поширена обробка укосів пластиком, варіантів такої обробки чимало. В першу чергу варто згадати так звані стандартні системи укосів, які випускають деякі фірми-виробники віконних профілів. Як правило, ці системи мають два недоліки. По-перше, їх незручно монтувати, оскільки вони не розраховані на наші умови (за кордоном внутрішні укоси, як правило, прямі). По-друге, варто стандартна система зовсім не дешево, та й придбати її непросто.

Втім, обробити укоси можна і стільниковими панелями, що широко застосовуються для внутрішньої обробки стін. Але даний спосіб теж не ідеальний. Адже колір панелей практично завжди відрізняється від кольору вікна (жовтуватий у імпортних і сіруватий у вітчизняних виробів). А самі панелі мають досить тонкі стінки, тому на світлі видно внутрішні ребра жорсткості - створюється ефект «смугасті». Правда, в продажу бувають спеціальні мобільні панелі, зовні схожі на стінові, але з потовщеною лицьовою стороною (ребра жорсткості не просвічує) і лиштвою. Однак вони досить дорогі. Тому варто звернути увагу на більш доступні сендвіч-панелі і панелі зі спіненого полівінілхлориду (ПВХ). За словами Ігоря Подолянське, найважливіше якість пластикових панелей (плит) - їх низька теплопровідність. Також пластикові укоси прості в експлуатації, їх не потрібно фарбувати, досить періодично протирати вологою ганчіркою. Мабуть, найбільш істотний мінус таких укосів полягає в тому, що дефекти, що виникають внаслідок механічних пошкоджень, усунути практично неможливо, і треба міняти панель. До цього можна додати, що поки на українському ринку представлені виключно сендвіч-панелі білого кольору ...

Сендвіч-панелі являють собою два аркуші пластику, між якими знаходиться шар спіненого або екструдованого полістиролу. Випускаються панелі товщиною від 8 до 36 мм. Відмінною особливістю виробів не дуже хорошої якості є те, що вони під дією вологи з часом можуть расслоиться.

Плити зі спіненого ПВХімеют однорідну пористу структуру. Їх товщина варіюється від 1 до 10 мм. Для обробки укосів найкраще підходять 3-4-міліметрові плити. До переваг спіненого ПВХ слід віднести однорідність (розшаровуватися тут просто нема чому) і повний збіг кольору (білого) з кольором вікна. Розміри плит бувають різні (ширина від 100 до 205 см, довжина від 244 до 405 см), що дозволяє майстрам-установників мінімізувати відходи, знижуючи тим самим вартість обробки.

Плити зі спіненого ПВХ випускаються в широкій колірній гамі, з матовою або глянцевою поверхнею. Кольорові вироби обійдуться в півтора-два рази дорожче білих. При бажанні можна замовити плити «під дерево», причому різних відтінків.

При обробці віконних укосів за допомогою ПВХ-панелей місця примикання панелі до укосу закривають спеціальними куточками. Останні бувають двох типів: одні можуть встановлюватися і зніматися неодноразово (що дуже зручно при ремонті), інші приклеюються раз і назавжди.

Без зайвого ризику

Обробка віконних укосів - операція аж ніяк не дешева Обробка віконних укосів - операція аж ніяк не дешева. Залежно від використовуваної технології, вартість погонного метра може доходити до $ 15-18 (це якщо укоси середньої ширини, а широкі обійдуться ще дорожче). Як правило, за кожне вікно доведеться викласти в середньому близько $ 80-100. За ці гроші майстра спеціалізованих фірм забезпечать високу якість робіт і матеріалів.

- Ми використовуємо пластикові панелі від провідних німецьких виробників і дотримуємося усіх технологічних вимог при монтажі, - стверджує Ігор Подолянське. Крім того, ми відповідаємо перед клієнтами за кінцевий результат, чого не можна сказати про багатьох самодіяльних умільців, котрі приваблюють замовників перш за все низькими цінами.

Непрофесіонали нерідко використовують в роботі дешеві і неякісні матеріали. Наприклад, пластикові панелі, які з часом змінюють свій колір. Або силіконовий герметик, швидко темніє під впливом сонячного світла і вологості, в результаті чого в місцях примикання віконної рами до панелей і панелей один до одного з'являються брудні смуги ... Зрозуміло, якщо майстри застосовують пристойні панелі і герметики, нічого подібного не трапиться. Тому, напевно, варто погодитися з експертами, поради доручати обробку укосів виключно кваліфікованим фахівцям, а не прагнути до сумнівної економії.

- Не потрібно ризикувати своїми грошима, теплотою і естетикою квартири заради сотні-другої гривень, - застерігає Олег Козакул. Тому що, поклавшись лише на чесне слово працюють у вас обробників, можна потрапити в халепу. Тоді доведеться викликати професіоналів для виправлення виявлених недоліків, і знову платити ...

Як правило, розцінки фірм, які займаються обробкою віконних укосів, залежать від використовуваних матеріалів, розмірів самих вікон, а також складності монтажу. Наприклад, укоси з пластика для двостулкового вікна будуть коштувати від 350 грн., А для тристулкового - від 450. Гіпсокартонні укоси обійдуться, як мінімум, в $ 10 за погонний метр. У будь-якому випадку в ціну включаються всі витрати. Хоча іноді з клієнта можуть окремо вимагати плату за доставку будматеріалів на місце.

Ясна річ, кожна серйозна фірма підписує з замовником договір і акт виконаних робіт. У договорі обумовлюються всі істотні умови терміни монтажу, ціна, гарантія. Стандартний гарантій термін на віконні укоси становить не менше п'яти років. Але, як запевняють фахівці, при правильному монтажі вони прослужать кілька десятків років. До речі, працюватимуть майстри готові цілий рік, навіть в мороз. Хоча, звичайно, краще не чекати настання холодів і подбати про тепло і комфорт заздалегідь ...

Чим же краще обробити зовнішні укоси?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама