Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення будинку з газобетону: детально про технологію

  1. У чому особливість газобетону
  2. Утеплення фасаду перед облицюванням
  3. Способи облицювання фасаду
  4. цегла
  5. штукатурні суміші
  6. сайдинг
  7. Забарвлення фактурними сумішами
  8. Орієнтування на вартість
  9. висновок

Автоклавний газобетон часто використовується будівельниками в індивідуальних будівництвах. Він досить міцний для побудови несучих стін, не кажучи вже про зовнішніх стінах. Але є один недолік - він складається з гідрофільної пористої системи, відкритої ззовні.

Але є один недолік - він складається з гідрофільної пористої системи, відкритої ззовні

Вода, яка проникає в його пори, сприяє намокання, обваження блоків, вони часто окислюються і, як наслідок, псують зовнішній вигляд фасаду. Тому основне завдання, яке виконує зовнішня обробка будинку з газобетону - захист зовнішніх стін від зовнішніх впливів. Розглянемо докладніше особливості газобетонних блоків, варіанти підходящої обробки.

У чому особливість газобетону

Даний вид будівельного матеріалу, як і пінобетон, відноситься до легких видів пористих бетонів. Спочатку обидва використовувалися як утеплювач, пізніше плавно перейшли в розряд матеріалів для кладки стін. Газобетон відрізняється відкритими порами. Щоб зрозуміти, яка обробка стін з газобетону більш вигідна, розберемося з технологією виробництва, яка визначає структуру:

  • Для утворення газу в речовині, в нього додають пудру з алюмінію. Завдяки цьому у блоків пориста структура і вони мають високий коефіцієнт паропроникності.
  • Перед початком оздоблювальних робіт перевірте правильність зведення стін з газобетонних блоків: якщо є порушення пар буде проникати на поверхню, роблячи облицювальний матеріал марним.
  • Щоб не допускати неточностей при зведенні стін - користуйтеся інструкцією від виробника, використовуйте відповідний розчин кладки, уважно поставтеся до армуванню. Підготуйте проект споруди, подумайте, чим обробити фасад будинку заздалегідь.
  • Розрахунки добре показують, чи потрібно додатково утеплювати будинок, або досить звичайного штукатурення. З них можна дізнатися, чи можна облицювати стіни цеглою.

Незалежно від матеріалу, яким буде зроблена обробка зовнішніх стін, віддайте перевагу роботам в літню пору. Бажано після закінчення внутрішніх робіт. Тоді пара, що утворюється при мокрих процесах обробки, вийде через стіни.

Утеплення фасаду перед облицюванням

Опірність одношарової стіни з газосилікатних блоків достатня для нашого клімату. Якщо ви бажаєте зробити будинок енергопасивним - подбайте про його конструкції до будівництва, на етапі проектування. Проаналізуємо наслідки утеплення шаром пеноплекса.

  1. Стіни для будинку в пінополістирол не будуть «дихати» - виникне необхідність в витяжних пристроях.
  2. При цьому стіна з газосилікату буде чинити опір тепловтрат максимум на 25% з 40% можливих.
  3. Зниження терміну експлуатації будинку, зростання ціни на його обслуговування.

Способи облицювання фасаду

Як ви зрозуміли, облицювальний матеріал для обробки будинку з газобетону зовні повинна давати фасаду «дихати». Тому покриття Піноплекс , Плівковою фарбою або не пропускає повітря цементом категорично не підходить. Так, і не забувайте, що будь-яка зовнішня обробка повинна міцно сидіти на стіні, мати властивості морозостійкості і не пропускати воду всередину.

Перераховані вище якості прекрасно поєднуються в затірки мінерального забарвлення, камінь, легка штукатурка, облицювальна цегла. Якщо вам подобаються вагонка, сайдинг, вентфасади - ви можете використовувати їх, так як листові матеріали підходять для облаштування.

цегла

Краще за всіх доступних варіантів облицювання будинку цеглою . Після його укладання не потрібно думати про декорування - він сам по собі красиво виглядає, має власним мікрокліматом.

Поверхня забезпечує тривалу експлуатацію через міцності структури. Особливості, які має оздоблення фасаду будинку з газобетону:

  • Оригінальну цегляну кладку роблять на невисоких будинках, що мають 1-2 поверху. На будівлях вище здійснюється імітація кріпленням фасадних панелей на каркас;
  • Багато способів укладання і обробки зроблять оброблений фасад унікальним;
  • З мінусів - обкладати будинок не під силу новачкам, з'являється необхідність професійного підходу до роботи і висока ціна, але про це трохи пізніше.

Часто виникає питання про необхідність залишити повітряний прошарок між стіною і облицювальним цеглою. Вона стане в нагоді в разі постійного проживання в будинку, особливо якщо буде вентильованого. Зазор підвищує опір тепловтрат, що особливо актуально в опалювальний сезон.

штукатурні суміші

Якщо використовувати звичайні важкі штукатурні суміші - газобетонні блоки, незважаючи на грунтування, заберуть з них вологу, через що зовнішні стіни потріскаються.

Для оздоблення фасаду з газобетону використовують спеціальні тонкошарові штукатурки. У них додають компоненти, які чинять спротив вбирання води. При цьому роботи проводяться, як при звичайному оштукатурюванні:

  • зачистка;
  • Грунтовка (спеціальна для газобетону, будьте уважні!);
  • Кріплення армуючої сітки саморізами - стекловолоконной або з металу з дрібними осередками;
  • Оштукатурювання.

Відсутність сітки загрожує абсолютним отслаиванием шару облицювання і початком робіт з нуля, тільки на цей раз з використанням армуючої сітки.

Найцікавіше заняття почнеться на етапі декорування фасадів. Тут маса можливостей:

  • Фарбування зовнішніх стін фарбою різних відтінків або різними фарбами, що поєднуються між собою;
  • Нанесення візерунків за допомогою трафаретів;
  • фахверк : Облицьований разом зі щебенем, каменем, цеглою будинок за допомогою фальшивих балок з поліуретану;
  • Поєднувати з іншого облицюванням: плиткою, сайдингом.

В процесі робіт обов'язково не допускати, щоб шар штукатурки замерз або пересох. Дощ - теж погано, потрібно уважно поставитися до вибору дня проведення робіт.

сайдинг

Листові матеріали краще за інших матеріалів захистять від несприятливих явищ погоди, зберігаючи презентабельний зовнішній вигляд.

Вагонка, сайдинг, листи з кераміки і металу не тільки покращують вигляд газобетонних стін, але і дозволяють виконати утеплення. Оздоблення будинку з газобетону сайдингом кріпиться до обрешітки на анкера або цвяхи з широкими капелюшками.

Забарвлення фактурними сумішами

У разі використання фарби облицювання газобетону можливо тільки після року-двох після кладки.

Паропроникні шпаклівки та спеціальні фарби - найдешевший варіант, коли потрібно облагородити будинок з газобетону, часто використовується для дач. Їх головне завдання - захистити від попадання вологи і пилу на блоки. Мабуть, це найпростіший спосіб теж - досить розмішати масу з водою і нанести валиком або щіткою. Фарба спочатку біла при бажанні розлучається кольором. Головне, ретельно розрівняти стіни, включаючи затірку швів (в разі використання непідготовлених блоків газоблоку).

Орієнтування на вартість

Не потрібно економити на обробці - вона сама є засобом економії тепла. Так можна потрапити на несумлінного постачальника матеріалу з неякісними товарами. Якщо продешевіть один раз, обліцовивая фасад будинку з газобетону, будете витрачатися щороку від початку і до кінця опалювального сезону. Розглянемо середні ціни на часто використовувані матеріали.

  1. Силікатна цегла: Розчин з піску та цементу - 2300 р. / М3; Кладка - 600 руб. / М2; Кладка оздоблювального цегли - 800-1200 р. / М2.
  2. Листові матеріали: 84-300 р. / М2.
  3. Фактурні суміші (виходить приблизно 2020 р. / М2): Грунтовка на основі силікату - 75 р. / Л .; Силікатна фарба - 27-400 р. / Л.

Краще купувати фарбу від 200 р. / Л. - вони мають високий коефіцієнт паропроникності і ступінь адгезії.

висновок

Варіантів обробки багато - ви можете знайти собі той особливий, відповідний до смаку і оптимальний для фасаду оздоблювальний матеріал. Головне, спочатку стежити за правильним укладанням стін, щоб зовнішня обробка вдома не виявилася марною. Прикрашайте і нехай сусіди вам заздрять!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама