Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який полотенцесушитель краще електричний або водяний

  1. Що таке полотенцесушитель
  2. Основні технічні характеристики
  3. види полотенцесушителей
  4. Водяні і комбіновані
  5. електричні
  6. Як вибрати полотенцесушитель
  7. Відмінності водяних і електричних моделей
  8. Вартість і популярні моделі
  9. установка
  10. висновок

Полотенцесушитель необхідний в кожній ванній кімнаті. Класичний прилад має вигляд зігнутої труби, на ньому зручно сушити речі і рушники. Крім того, його використовують для опалення приміщення, він потрібен для підтримки в ванній комфортного мікроклімату. Сьогодні у продажу можна знайти електричні, водяні і комбіновані пристрої. Кожне з них має свої технічні характеристики.

Що таке полотенцесушитель

Конструкція проста, прилад позбавлений ребер і спеціальних нагрівають поверхонь, які характерні для опалювальних приладів Конструкція проста, прилад позбавлений ребер і спеціальних нагрівають поверхонь, які характерні для опалювальних приладів. Діаметр рушникосушки дорівнює діаметру труби. Гаряча вода швидко проходить по ньому, тепло висушує речі.

  • Енергоспоживання сушильних пристроїв низька, вони забирають енергії не більше, ніж звичайна електрична лампочка. Стандартне значення 50 - 120 Вт. Незважаючи на це, агрегат нагрівається до 50 - 70 ° С.
  • ККД приладів невеликий, нагрів до максимальної температури відбувається за 5-10 хвилин. Провід можна заховати при монтажі, включати і вимикати прилад можна спеціальною кнопкою, розташованої на пристрої.
  • Електричний полотенцесушитель легко встановити в ванну кімнату, де вже був зроблений ремонт. Інтер'єр не буде пошкоджений, адже втручання в систему водоподачі не буде потрібно.
  • Водяні прилади встановити складніше, врізку повинен виробляти майстер. Комбіновані моделі хороші тим, що поєднують в собі переваги двох систем.

Якщо в літній період постачання гарячої води буде відключено, водяний полотенцесушитель для ванної не зможе виконувати свою функцію. Крім того, необхідно розуміти, що металеві вироби схильні до корозії. У водопровідній воді присутня кисень, тому процес прискорюється. Коли відбувається відключення води, труба покривається конденсатом. Це додатково провокує корозію. Саме з цієї причини останнім часом власники квартир все частіше вибирають електричні рушникосушки.

Основні технічні характеристики

До основних характеристик приладу, які потрібно врахувати при виборі, можна віднести наступні:

  • матеріал, з якого виготовлено виріб;
  • якість поверхні, що віддає тепло;
  • площа тепловіддачі;
  • для електричних моделей важлива потужність приладу, а також наявність спеціального терморегулятора;
  • при виборі водяних моделей необхідно врахувати спосіб підключення;
  • важливим моментом стане товщина металу, що використовується для виробництва приладу, а також перетин труб.

З огляду на перелічені вище моменти, можна придбати якісний полотенцесушитель.

види полотенцесушителей

У магазинах споживачі знайдуть 2 види електричних приладів для ванної кімнати: У магазинах споживачі знайдуть 2 види електричних приладів для ванної кімнати:

  • «Сухі», які являють собою трубу з прокладеним всередині нагрівальним кабелем;
  • «Мокрі», внутрішня частина яких заповнена антифризом, також може бути використано масло.

У нижній частині «мокрого» приладу виробники встановлюють ТЕН, з його допомогою здійснюється нагрів рідини. Вибір «сухих» моделей значно більше, адже виробників не обмежує нагрівальний елемент, тому в продажу можна знайти прилади різного зовнішнього вигляду і конструкції.

Водяні і комбіновані

Водяні полотенцесушителі мають привабливий зовнішній вигляд. Але їх нелегко встановити. Крім того, вони бояться корозії, тому найкраще купувати вироби з нержавіючої сталі і латуні.

Споживачі можуть зупинити свій вибір і на комбінованих моделях. Їх отримують до системи водопостачання та опалення. Такі пристрої з'єднали в собі переваги двох моделей, але потрібно врахувати їх головний недолік - високу вартість.

електричні

Електричні моделі, наприклад, полотенцесушитель електричний Energy, мають такі переваги: Електричні моделі, наприклад, полотенцесушитель електричний Energy, мають такі переваги:

  1. Простий монтаж змійовика.
  2. Можна регулювати температуру.
  3. Робота сушителя не залежить від сезону, а також від подачі гарячої води. Власник квартири самостійно визначає час включення приладу, місце його установки, а також режим нагрівання.
  4. Після включення електричний змійовик швидко нагрівається, стабільно утримуючи рівень нагріву.
  5. Тривалий термін експлуатації.
  6. Не потрібно отримувати дозвіл на установку приладу.
  7. Економічність.
  8. Легкість монтажу. Поставити електричну модель можна в будь-якому місці ванної кімнати, а ось врізкою водяного Рушникосушка повинен займатися фахівець.

При використанні електричного приладу потрібно дуже строго дотримуватися правил пожежної безпеки!

Серед недоліків варто відзначити наступні:

  1. Полотенцесушитель електричний коштує дорого, особливо, якщо порівнювати його з водяною моделлю. Крім того, такі прилади дорожчі в ремонті, тому цей момент потрібно враховувати при виборі змійовика.
  2. Електричний полотенцесушитель пожежонебезпечний. До того ж його робота пов'язана з електрикою, яке, як ви самі розумієте, погано уживається з водою.

Як вибрати полотенцесушитель

Про те, як вибрати полотенцесушитель, думають багато споживачів Про те, як вибрати полотенцесушитель, думають багато споживачів. Вибираючи сушитель, слід звернути увагу на наступне:

  • можливість підключення;
  • потужність і умови роботи;
  • тепловіддача.

Важливий зовнішній вигляд моделей. Останнім часом споживачі найчастіше вибирають прилади, які мають незвичайну форму. Це можуть бути прямі каркаси з рядом перемичок, а можуть бути і хвилеподібні елементи з однією, двома або більшою кількістю ліній.

Виробники випускають змеевики у вигляді драбинки або зигзага, пропонуючи їх в різних модифікаціях. Особливо ефектно вони виглядають в сучасному інтер'єрі.

Є різні види рушників. Вибираючи їх, слід врахувати, що виробам, форма яких нагадує букви «М», тепловіддача досягає 500 Вт. Це ж можна сказати про змеевиках в формі літери «П».

Для ванних кімнат невеликої площі варто вибирати лаконічні моделі. Сушильний пристрій має повністю покривати потреби людей, що живуть в квартирі, тому при виборі потрібно враховувати число членів сім'ї.

У продажу можна знайти вдосконалені моделі, обладнані поличками. Якщо бюджет нічим не обмежений, можна віддати перевагу дизайнерським виробам. Вони додадуть індивідуальність інтер'єру ванної кімнати.

Вибираючи обігрівальне пристрій, потрібно враховувати матеріал, з якого вона виготовлена. Найдорожчими вважаються змійовики з міді та інших кольорових металів, наприклад, алюмінію і латуні.

Прилад для сушіння може бути хромованим або полірованим. Бюджетним варіантом є пофарбовані вироби, але потрібно бути готовим до того, що час від часу буде вимагатися заміна полотенцесушителя такої моделі.

  • Змійовики, виконані з чорної сталі, практично не відрізняються від тих, які зроблені з нержавіючої сталі. Зверху виробники покривають їх спеціальним складом, що запобігає появі корозії. Вони відмінно проводять тепло і мають доступну вартість, але потрібно врахувати, що термін служби залізних виробів обмежений.

Вибираючи полотенцесушитель, необхідно врахувати те, як він підключається до системи. Варіант монтажу залежить від моделі, також на нього впливає бажаний спосіб установки.

  • Сушильні прилади, виготовлені із заліза, оптимально встановлювати в котеджах і приватних будинках, що мають автономну систему опалення. Суть в тому, що в багатоквартирних будинках радіатори з заліза і його сплавів швидко засмічуються. В результаті термін служби скорочується.
  • Сталеві рушникосушки надійніше. Їх відрізняє універсальний зовнішній вигляд, тому вони підходять для інтер'єрів самих різних стилів оформлення. Агрегати не бояться іржі, вони характеризуються відмінною теплопровідністю. Крім того, такі вироби витримують високий тиск, яке притаманне системам опалення багатоквартирних будинків.
  • Радіатори з нержавійки можуть бути пофарбованими і полірованими, особливо ефектно виглядають хромовані моделі. Найдовше стиснутий вироби вітчизняних і європейських виробників.

Перед покупкою необхідно вибрати розмір рушникосушки. Електричні моделі бувають від 45 см до 1,5 м у висоту. Вони можуть складатися з декількох перемичок, мати нагрівальні елементи хвилеподібною форми.

Відмінності водяних і електричних моделей

Перед покупкою полотенцесушителей потрібно звернути увагу на те, чим вони відрізняються один від одного. Можна виділити наступні моменти:

  1. Водяні прилади працюють від центрального опалення, електричні служать весь рік.
  2. Водяні краще встановлювати до того, як буде зроблена фінішна обробка ванної кімнати. Електричні можна підключити в будь-який момент.
  3. Врізку в трубу водяний моделі повинен здійснювати майстер.
  4. У багатьох електричних пристроях є мікропроцесори, за допомогою яких можна регулювати температуру нагрівання. Водяні змеевики нагріваються до температури води в системі опалення.

З огляду на ці моменти, можна вибрати пристрій, виходячи з індивідуальних переваг.

Вартість і популярні моделі

Споживачі знайдуть в спеціалізованих магазинах електричні і водяні сушитель. Великою популярністю користуються наступні моделі:

  1. «Сунержа Елегія». Електричний полотенцесушитель Сурнежа змійовик зроблений з неіржавіючої сталі. Хромоване покриття дає можливість встановлювати виріб в різних інтер'єрах. Модель має вигляд об'ємної драбинки, вибір відтінків широкий. Вартість залежить від розміру приладу, варіюється від 16000 до 24400 руб.
  2. «Галант» є сучасним водяний полотенцесушитель, зроблений з в формі драбинки. Модель обладнана верхньою полицею. Підключення може бути вертикальним або стандартним (бічним). Рівень тепловіддачі 182 - 494 Вт. Вартість коливається від 5900 рублів до 9500 рублів, вона залежить від розміру вироби.
  3. «Мода М». Це водяний змійовик, для виробництва якого використовується нержавіюча сталь. Форма виробу М-образна, діаметр труби складає 25 мм. Невеликі моделі, що мають розмір 320 × 400 мм, коштують від 2900 руб. Ціна на змеевики більшого розміру доходить до 3500 руб.
  4. «Terminus Європа». Тепловіддача цієї моделі водяного виду знаходиться на рівні 295 Вт, для виготовлення використовується нержавіюча сталь. Перемички знаходяться праворуч і ліворуч, за рахунок цього полотенцесушитель має оригінальний вигляд. Підключення нижнє, в виріб вбудований кран Маєвського.
  5. «Energy U-G3». Це надійний електричний полотенцесушитель. Його відмінною рисою можна назвати наявність трьох поворотних секцій U-подібного виду. Їх можна розгорнути на 180 °. Виріб має мережевий індикатор, вартість змійовика 12200 рублів.

У магазинах можна знайти і інші якісні моделі вітчизняних і зарубіжних виробників.

установка

Процедура підключення складається з наступних етапів: Процедура підключення складається з наступних етапів:

  • Спочатку потрібно демонтувати старий змійовик.
  • Необхідно зробити байпас. Для цього використовують кульові крани, також знадобляться кутові фітинги .
  • На старе місце необхідно встановити новий змійовик.

Монтаж рушникосушки починається з визначення місця, найбільш зручного для його розміщення. Підключити змійовик можна своїми руками, для цього буде потрібен стандартний набір інструментів.

  • Агрегат потрібно забезпечити випускними клапанами, вони звуться кранів Маєвського. Якщо виникне необхідність, за допомогою клапана легко видалити зібрався в трубі повітря. Це збільшує теплопровідність вироби.
  • На фінішному етапі повинна бути виконана перевірка системи на герметичність.

Після цього можна користуватися електричним або водяним змійовиком.

висновок

Важливим елементом будь-якої ванної кімнати вважається полотенцесушитель. Це пристрій, за допомогою якого можна не тільки сушити речі, а й контролювати температурний режим в приміщенні. У продажу можна знайти моделі від вітчизняних і зарубіжних виробників, вони відрізняються технічними характеристиками і вартістю. Важливо враховувати їх при виборі вироби, тоді сушильний апарат буде служити довго.


Ми підібрали для Вас ще вісім корисних статей, дивіться далі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама